كدخبر: ۵۲۸۵
تاريخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۷
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
اختصاصی "لاهیگ"
شایعه تغییر استاندار گیلان + نظرات موافقان و مخالفان
شایعه تغییر استاندار گیلان این‌بار با نام معاون برکنار شده برنامه‌ریزی استانداری گیلان عجین شده و منابع مختلف خبری طی دو روز گذشته نام کیهان ‌هاشم‌نیا را به‌عنوان اولین استاندار ویلچرنشین تاریخ سیاسی کشور بر سر زبان‌ها انداخته‌اند.
شایعه تغییر استاندار گیلان بار دیگر خبرساز شده و موافقان و مخالفان را به تکاپو انداخته است.
به گزارش "لاهیگ"، شایعه تغییر استاندار گیلان این‌بار با نام معاون برکنار شده برنامه‌ریزی استانداری گیلان عجین شده و منابع مختلف خبری طی دو روز گذشته نام کیهان ‌هاشم‌نیا را به‌عنوان اولین استاندار ویلچرنشین تاریخ سیاسی کشور بر سر زبان‌ها انداخته‌اند.
همچنین شنیده شده است که نشست فوق‌العاده مجمع نمایندگان گیلان برای بررسی موضوع تغییر استاندار که با موافقت غلامعلی جعفرزاده (رشت)، محمدحسین قربانی (آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر) و مهرداد لاهوتی (لنگرود)، مخالفت سایر نمایندگان و غیبت حسن تأمینی (رشت) همراه بود، بدون حصول نتیجه و اجماع نمایندگان برگزار شده است.
از سوی دیگر گفته می‌شود، شوک ناشی از انتشار این بمب خبری که بدون هیچ پیش‌زمینه سیاسی و ناشی از تصمیم مشترک دفتر رئیس جمهور و وزارت کشور است، در رفتار استاندار گیلان و مشاورانش در چندین مراسم آغازین روز هفته دولت مشهود بود.
تا پیش از این از سردار اسماعیل قربان‌زاده (مدیرکل فنی و مهندسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ناوگان شمال و جنوب کشور)، محمدجعفر علیزاده (معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسيسات دولتی و عمومی و معاون سابق هماهنگی امور عمرانی استانداری‌های گیلان و اصفهان)، ابوطالب شفقت (استاندار سابق استان‌های مازندران، بوشهر و خراسان شمالی) و یکی از استانداران فعلی کشور به عنوان گزینه‌های مورد نظر تصدی استانداری گیلان نام برده می‌شد.
کیهان ‌هاشم‌نیا که از جانبازان نخاعی دفاع مقدس است، متولد سال 1339 در آستارا، دارای مدرک کارشناسی ارشد جامعه شناسی و مدرس دانشگاه است. وی از اردیبهشت 1387 تا خرداد 1391 معاون برنامه‌ریزی استانداری گیلان بود و پیش از آن مسئولیت‌های مختلفی چون معاون برنامه‌ریزی، معاون فرهنگی و سرپرست دفتر تشکیلات و روش‌ها در بنیاد مستضعفان و جانبازان کشور، 13 سال مديركل بنياد
مستضعفان و جانبازان و بنیاد شهيد و امور ايثارگران گيلان و معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا را عهده‌دار بود.



در همین حال، نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی از رفتنی شدن استاندار فعلی گیلان خبر داد و گفت: کیهان هاشم‌نیا جایگزین مهدی سعادتی می‌شود.
صفر نعیمی رز در گفت‌وگو با "خبرگزاری ایلنا" از تغییر استاندار فعلی گیلان خبر داد و اظهار داشت: این‌که چه کسی جایگزین شود، فعلاً مشخص نیست، اما کیهان هاشم‌نیا بر سر زبان‌هاست.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا آخرین خبر تغییر استاندار فعلی گیلان را وزیر کشور به شما داده است، خاطرنشان کرد: نه این خبری است که در بیرون پخش شده و بنده رفتن سردار مهدی سعادتی را تأیید می‌کنم و قریب به اتفاق دوستان با جایگزین ایشان موافق هستند.
وی در پاسخ به سئوال دیگری که آیا اعضای مجمع نمایندگان گیلان با تغییر استاندار موافق هستند، اظهار داشت: خیر، از طرف مجمع نیست و نظر شخصی خودم است و دلیل تغییر استاندار این است که نهاد ریاست جمهوری تصمیم گرفته که سردار سعادتی جابه‌جا شوند و حالا کجا بخواهند به‌کارگیری‌شان نمایند، انشاءالله که منشاء خدمات خیر باشند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مهدی سعادتی را از سرداران سپاه پاسداران، ارزشی، مکتبی و ولایتمدار خواند و برای او آرزوی موفقیت کرد و ادامه داد: کیهان هاشم‌نیا اگر بخواهد بیاید، یکی از سرداران سپاه، جانباز، قطع نخاعی، ارزشی، مکتبی و ولایتمدار و معاون وقت برنامه‌ریزی استانداری گیلان در دولت احمدی‌نژاد بوده‌اند.
وی خانواده کیهان هاشم‌نیا را جانباز معرفی کرد و یادآور شد: همسر مکرمه‌شان نیز مورد ترور منافقین قرار گرفتند و هم‌اکنون جانباز هستند و انشاء‌الله تا هفته آینده باید این تغییر و تحول صورت بگیرد.
نعیمی‌ رز اظهار امیدواری کرد کیهان هاشم‌نیا که پاسدار و روحیه بسیجی دارد، با همت مضاعف و افکار سازنده‌ای که دارد و تدبیر مدیریتی که در وجودش سراغ داریم و رابطه خوبی که با نماینده عزیز ولی فقیه در گیلان خواهند داشت، موفق شوند.

همچنین نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این‌که دولت اصرار در تغییر استاندار فعلی گیلان دارد و مجمع نمایندگان در این تصمیم‌گیری دخالتی ندارند، اذعان داشت: مردم از روح‌الله قهرمانی چابک ـ استاندار وقت ـ راضی بودند.
مهرداد بائوج لاهوتی در گفت‌وگو با "خبرگزاری ایلنا" با بیان این‌که تغییر استاندار از اختیارات دولت است و مجمع نمایندگان دخالتی در ماندن یا رفتن استاندار فعلی گیلان ندارد، اظهار داشت: مجمع نمایندگان گیلان در ابتدای شروع به کار مجلس نهم با سردار مهدی سعادتی به تفاهم رسید که وی همچنان استاندار این استان باشد.
وی خاطرنشان کرد: این تصمیم همه نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی نبود، ولی چون اعضاء به خرد جمعی احترام می‌گذارند، قرار بر این شد که سعادتی همچنان استاندار بماند و این موضوع نیز طی مکاتبه‌ای به دولت منعکس شد.
وی تصریح کرد: دولت برای تغییر استاندار فعلی گیلان اصرار دارد و حتی در مرحله قبل از سعادتی می‌خواستند به‌عنوان استاندار یکی از استان‌ها، از جمله همدان و قزوین به‌کارگیری نمایند.
بائوج لاهوتی بار دیگر تأکید کرد: تغییر و جابه‌جایی استاندار فعلی گیلان تصمیم مجمع نمایندگان استان نبوده، بلکه تصمیم دولت است.
وی اظهار داشت: ما خوشحالیم کیهان هاشم‌نیا که یک فرد بومی، آشنا به مسائل استان، جانباز انقلاب اسلامی و سال‌ها در کسوت معاونت برنامه‌ریزی استانداری گیلان و دارای فکر و اندیشه است، جایگزین مهدی سعادتی شود و بتواند نقش مؤثری در ارتقاء استان داشته باشد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان داشت: خدا را شاهد می‌گیرم که در انتخاب کیهان هاشم‌نیا به‌عنوان استاندار آینده گیلان، مجمع نمایندگان استان هیچ‌گونه نقشی نداشته است، ولی به‌عنوان یک گیلانی و ایرانی از این‌که خود دولت اصرار دارد که استاندار فعلی را تغییر بدهد و یک فرد بومی را جایگزین کنند، خوشحالیم.
بائوج لاهوتی با انتقاد شدید از اظهارات اخیر دبیر حزب مؤتلفه اسلامی گیلان مبنی بر این‌که کیهان هاشم‌نیا مدیری ضعیف و دارای مشکل جسمی می‌باشد، اظهار کرد: آیا حسن کربلایی فردی قوی است؟ ما نمی‌دانیم جایگاه کربلایی در این استان چیست؟
وی سرپرست سابق دفتر نظارت شورای نگهبان در گیلان را فردی غیربومی و متعلق به استان قم معرفی کرد و اذعان داشت: ما نمی‌فهمیم تخصص و دلسوزی کربلایی برای این استان چه هست، به‌طوری که هر وقت تصمیم درستی برای گیلان گرفته می‌شود، وی واکنش منفی دارد، ولی دلیلش این است که او غیربومی است و دلش برای این استان نمی‌سوزد.
وی خاطرنشان کرد: به نماینده مردم لنگرود و دبیر حزب مؤتلفه اسلامی گیلان و یا كسی دیگر ربطی ندارد که در کار دولت دخالت نمایند. اوایل مجمع نمایندگان گیلان تصمیمش بر این بود که سردار سعادتی تا پایان دولت دهم استاندار باشد، ولی دولت تصمیم گرفته است هاشم‌نیا جایگزین شود.
به گفته بائوج لاهوتی، حال که کربلایی ادعا دارد هاشم‌نیا مدیر ضعیفی است، آیا خود شخص کربلایی را برای استانداری مد نظر قرار می‌دادند، فردی قوی بود؟ این درحالی است که هاشم‌نیا سال‌ها معاون استاندار، خوش‌فکر، بومی و جانباز است.
وی با ابراز ناخرسندی از این‌که ما همیشه پتک را برمی‌داریم و بر سر نیروهای بومی گیلان می‌کوبیم، تأکید کرد: واقعاً خجالت نمی‌کشیم این‌همه نیروها را که از دیگر استان‌ها به گیلان آوردند، نه‌تنها کار نکردند، بلکه بی‌حرمتی به استان نیز کردند!؟
وی با یادآوری و تأکید بر این‌که مردم گیلان از روح‌الله قهرمانی چابک ـ استاندار وقت این استان ـ راضی بودند، اظهار داشت: قهرمانی از جنس خود مردم بود و فرهنگ مردم و بخش‌های مختلف گیلان، از جمله کشاورزی را خوب می‌شناخت.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی مهم‌ترین عقب‌ماندگی‌های گیلان، از جمله در زمان مدیریت فعلی استانداری را در بخش‌های کشاورزی، صنعت و گردشگری عنوان کرد و بیان داشت: این بخش‌ها محورهای استان محسوب می‌شوند و باید رفع مشکل شود، ولی به مرحله نابودی رسیده است.
بائوج لاهوتی گفت: دولت تصمیم گرفته است یک فرد بومی جایگزین استاندار فعلی گیلان باشد. حال گناه و اشکال انتصاب یک فرد گیلانی چیست كه برخی با آن مخالف‌اند؟!

نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی‌ نیز با اعلام رضایت از تغییر استاندار گیلان با وجود ۱۰ ماه باقی‌مانده به پایان کار دولت دهم گفت: این تغییر در کلیات به نفع استان است، چون آقای استاندار به ابتدایی‌ترین تعهدات و قول‌هایی که به مجمع نمایندگان داده بود، جامه عمل نپوشاند.
محمدحسین قربانی در گفت‌وگو با "۸ دی" مدعی شد: سعادتی یک استراتژی مناسب برای مدیریت استان نداشته و خود را با روزمرگی مشغول کرده است.
وی افزود: در مجمع نمایندگان تصمیم بر این شد که تا روز دوشنبه هیچ‌یک از نمایندگان در این‌خصوص اظهار نظر ننمایند!
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی همچنین در گفت‌وگو با "شاهد شمال" با اعلام این‌که نظر کلی مجمع نمایندگان استان فقط از سوی رئیس مجمع بیان خواهد شد، اظهار داشت: نظرات همکاران نماینده، دیدگاه‌های شخصی آنان است و تصمیم دولت مبنی بر تغییر قطعی استاندار گیلان به‌دور از فشار نمایندگان استان بوده است.
وی افزود: موافقت‌ها و مخالفت‌های اشخاص مختلف، تأثیری در نظر دولت نخواهد داشت، ولی در این بخش منتقدین عدم برکناری آقای سعادتی باید واقعیت‌ها را ببینند.
قربانی خاطرنشان کرد: سعادتی آدم خوبی است، ولی الزاماً مدیر توانمندی نیست و استراتژی مناسبی در مدیریت ندارد و امور را با روزمرگی سپری می‌کند.
وی با اشاره به تخریب‌های نادرست اشخاص علیه کیهان هاشم‌نیا گفت: آقای هاشم‌نیا از نیروهای انقلابی و از مدیران ارزشی، ولایی، مدیر و مدبر استان است که ضمن بومی بودن، با پتانسیل‌ها و مسائل استان به‌خوبی آشناست و می‌تواند منشاء خیر برای گیلان باشد.
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تخریب‌های نادرست ایشان از روی بی‌تقوایی است و کسانی که به این امر روی آورده‌اند، اخلاق محوری را فراموش کرده و تیشه به ریشه دلسوزان انقلاب می‌زنند.
قربانی تغییر استاندار گیلان را  طی چند روز آینده از سوی هیأت دولت محتمل دانست.

همچنین نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی‌ نیز درخصوص تغییر استاندار گیلان در ۱۰ ماه پایانی دولت دهم گفت: در این مدت اگر بخواهد یک نیروی صفر کیلومتر استاندار گیلان شود، به صلاح نیست و بنده مخالفم، ولی اگر یک نیروی توانمند و بومی‌ باشد موافق هستم.
ناصر عاشوری در گفت‌وگو با "۸ دی" اظهار کرد: در تماس تلفنی امروز با معاون پارلمانی رئیس جمهور، وی گفته است هیچ گزینه‌ای برای تصدی استانداری مطرح نیست و این موضوع به بعد از اجلاس جنبش عدم تعهد موکول شده است.
وی همچنین هرگونه فشار از سوی جریان خاص در تصمیم به این تغییر را رد کرد.


نماینده مردم رودسر و املش و رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تصمیم مجمع این بود که نمایندگان با خبرگزاری‌ها مصاحبه‌ای انجام ندهند. لذا برخلاف تصمیم مجمع عمل نخواهم نمود؛ چرا که در این یک الی دو روزه مشخص می‌شود.
محمدمهدی رهبری املشی
در گفت‌وگو با "۸ دی" درخصوص صحت قطعیت تصمیم برکناری استاندار گیلان اظهار داشت: این مسأله صددرصد قطعیت ندارد؛ تصمیم با آقای احمدی‌نژاد است و سابقه نشان داده است که در هر حال در تصمیمات امکان تغییر وجود دارد.
وی درخصوص تحرکات جریانات فتنه و انحراف در اعمال نظر گفت: طبیعی است هر جریانی بخواهد برای منافع خود از این اوضاع استفاده کند
.

همچنین نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی درخصوص مباحث مطرح شده درباره جابه‌جایی استاندار گیلان گفت: مسئولیت در نظام  مقدس جمهوری اسلامی یک امانت است و ما باید امانت‌دار خوبی برای این موهبت الهی باشیم و هیچ پست و مقامی برای هیچ‌کس ابدی نخواهد بود.
غلامعلی جعفرزاده در گفت‌وگو
با "شاهد شمال" افزود: نباید این رویه نادرست پیدا شود تا با کوچکترین زمزمه‌ای درخصوص تغییر مدیریت، با شلوغ‌کاری، بی‌حرمتی و شانتاژ بازی درپی تمدید مسئولیت بود.
وی با اعلام این‌که تغییر در هر مسئولیتی امری طبیعی است، اظهار داشت: حال که جلسات مکرر در دفتر شخص استاندار جهت مدیریت این عزل، تشکیل و لشگرکشی به تهران می‌شود، خود باعث کسب امتیازات منفی در کارنامه سراسر ایراد ایشان شده است و دولت محترم به‌شدت از رویه پیش‌گرفته شده توسط سعادتی عصبانی و ناراحت است.
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت خود به این نتیجه رسیده است که آقای سعادتی در گیلان ادامه کار ندهد و مجمع نمایندگان با وجود اختلاف نظرها در چند مرحله در اجماع کلی به حمایت از وی پرداخت، اما ارزیابی هیأت دولت از ایشان منجر به این جابه‌جایی شد و نمایندگان هم از اصلاح سعادتی ناامید شدند!
جعفرزاده با اشاره به این‌که بحث تعویض استاندار گیلان از سفر وی به داغستان در وزارت کشور کلید خورد و تا به امروز به این مرحله رسیده است که تشخیص داده شده ایشان توانایی اداره استان بزرگ و فرهنگی مانند گیلان را ندارد، تصریح کرد: با رویکرد غلطی که با لج‌بازی و حرکت‌های نادرست از سوی استاندار و تیم همراه وی در برابر زمزمه‌های این جابه‌جایی رخ داده است، به‌نظر می‌رسد دولت در استفاده از ایشان در مسئولیت‌های بعدی با تأمل بیشتری رفتار کند.
وی با اشاره به فضاسازی‌های ایجاد شده در رسانه‌های استان از سوی عده‌ای در موافقت با استاندار فعلی، گفت: متأسفانه امروز عده‌ای در لباس قرض گرفته شده و عاریه‌ای اصولگرایی به ساده‌ترین اصول و عقاید نظام که حفظ تقواست اعتنایی نمی‌کنند و بازندگان سیاسی و شکست‌خوردگان انتخابات نهم مجلس به‌دنبال فرصتی بودند تا عصبانیت خود را بر سر مردم تخلیه کنند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تقبیح گروکشی‌های سیاسی و برگزاری تجمعات و جمع‌آوری طومار به‌خاطر یک جابه‌جایی مدیریتی، خاطرنشان کرد: امروز کسانی فضای استان را متشنج و ناامن می‌کنند که موجودیت خود را در این مسائل دنبال می‌نمایند و امیدواریم مسئولین محترم امنیتی استان با این‌گونه موارد برخورد قاطع داشته باشند.
جعفرزاده افزود: این عده محدود علی‌رغم شعارهای اصولگرایی، به ولایت فقیه نگاه مطلقه ندارند و همواره یا جلوترند یا عقب‌افتاده از این اصل و خط مشی می‌باشند.
وی با اشاره به سوابق ارزشی کیهان هاشم‌نیا گفت: آقای هاشم‌نیا از نیروهای متدین، انقلابی، ارزشی و ایثارگر هستند که سند ولایتمداری خود را با تقدیم جان خود برای نظام و انقلاب همیشه همراه دارد و آن همانا یک عمر ویلچر نشینی ایشان می‌باشد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همسر محترمه ایشان نیز ار جانبازان سرافراز هستند که مورد ترور مستقیم منافقین قرار گرفتند و واقعاً بی‌تقوایی است که به چنین خانواده‌ای با چنین سوابقی، وصله‌های نامربوط و فقط برای حفظ پست و مقام چسبانده شود.
وی با اشاره به فعالیت‌های سیاسی هاشم‌نیا در دوران اصلاحات گفت: در دوران دوم خرداد که تمامی کسانی که امروزه فریاد اصولگرایی دارند و روزه سکوت گرفته بودند،
ایشان در حوزه‌های اعتقادی و سیاسی با آن جریان وارد مناظره و بحث می‌شد و پیشگام مقابله با اصلاح‌طلبان بود که مراجعه به آرشیو مناظرات ایشان در دانشگاه گیلان با سران دوم خرداد و اصلاحات مؤید این مدعاست. اما متأسفانه هرچه جست‌وجو می‌کنیم، سوابقی از تقابل مدعیان امروز اصولگرایی با جریان دوم خرداد یافت نمی‌شود و نان به نرخ خوران امروز بدانند چهره منافقانه‌شان روزی برملا خواهد شد.
دبیر شورای هماهنگی اصولگرایان گیلان اظهار داشت: من متأسفم برای کسانی که خود در این استان پست‌های مهم نظامی و انتظامی داشتند و به مسائل امنیتی به‌دلیل حضور در کمیسیون امنیت ملی اشراف دارند، ولی امروز اعلام می‌کنند در برابر این تغییر وارد عمل خواهیم شد. این چه معنایی جز برهم زدن نظم و امنیت و تشویش اذهان و قانون‌شکنی دارد؟
جعفرزاده ادامه داد: امروز کسانی از ضعف جسمانی آقای هاشم‌نیا به‌واسطه جانبازی ایشان حرف می‌زنند که نمی‌دانند این تفکر مدیریتی است که دنیا را هدایت می‌کند، نه اندام و هیکل انسانی! البته افرادی که فاقد منطق هستند و تا به امروز با زورگیری حرف خود را به کرسی نشانده‌اند، می‌دانند که هاشم‌نیا مرد میدان‌ دیده‌ای است که دیگر برای شنای آنان استخری را پرآب نخواهد نمود و منافع‌شان را در خطر دیده‌اند که این‌چنین بی‌پروا وارد میدان شده و هرچه در چنته داشتند، ظرف این چند روز بیرون ریختند.
وی افزود: از کسانی که با جمله "احساس تکلیف کردیم" وارد عرصه حمایت از استاندار غیربومی شده‌اند، چند سئوال دارم. سئوال ما این است که چرا وقتی استاندار موفق، مردمی و بومی مانند قهرمانی را عزل کردند، احساس تکلیف نکردید؟ چرا وقتی برنج مازندران را در سبد کارکنان این استان فروختند، احساس تکلیف نکردید؟ چرا وقتی محصولات کشاورزان روی دست‌شان مانده و استاندار دستور واردات پنجاه هزار تن برنج می‌دهد، احساس تکلیف نکردید؟ چرا وقتی عده‌ای از استان‌های دیگر در استانداری گیلان به کار گماشته شده و استخدام رسمی شدند، درحالی که جوانان غیور گیلانی بیکارند، احساس تکلیف نکردید؟ چرا وقتی رتبه بیکاری استان در کشور سوم و آمار طلاق و ناهنجاری‌های اجتماعی بیداد می‌کند، احساس تکلیف نکردید؟ چرا وقتی اوضاع فرهنگی استان بدین صورت است، احساس تکلیف نکردید؟ و هزاران سئوال دیگر!
سخنگوی فراکسیون ایثارگران مجلس شورای اسلامی گفت: نباید وقتی منافع یک عده قطع می‌شود، به‌دنبال جنجال و بی‌حرمتی و بی‌عدالتی بود و باید همه در این مرحله که کشور و استان به آرامش نیاز دارد، منافع مردم را به منافع شخصی ترجیح دهیم.
جعفرزاده اظهار داشت: به آقای کربلایی اهل قم و مقیم رشت توصیه و نصیحت می‌کنم که بیشتر از این تخم نفاق پخش نکند و آرامش استان را به‌هم نریزد؛ گرچه فاقد هرگونه پایگاه مردمی و مذهبی است و همگان اذعان بر روحیات جنجالی و هیجانی وی دارند، اما بهتر است کاری به امورات استان ما نداشته باشد و تا عمر داریم، می‌بایست به ترمیم خرابکاری همین غریبه‌ها در گیلان بپردازیم و از خداوند باری تعالی درخواست نماییم تا این نااهلان را به راه راست هدایت نماید.


‌نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی نیز با ابراز تأسف نسبت به تصمیم دولت در تعویض استاندار گیلان گفت: با توجه به گلایه شدید از نوع تعامل سعادتی با نمایندگان، ولی بنده با این تغییر مخالفم و این امر را به نفع نظام و انقلاب و استان نمی‌دانم.
عطاء‌الله حکیمی ‌در گفت‌وگو با "۸ دی" افزود: آقای احمدی‌نژاد کار خودش را می‌کند و فقط می‌توانم بگویم متأسفم. چون برای نمایندگان هیچ ارزشی قائل نبودند.
وی درخصوص موافق یا مخالف بودن نمایندگان گیلان اظهار داشت: اکثر نمایندگان گیلان مخالف این تغییر هستند و آن چند نفری که موافق عزل آقای سعادتی هستند، متأسفانه جناحی عمل می‌کنند.

و سرانجام نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این‌که در بحث تغییر استاندار فعلی گیلان باید زمینه‌ها، عوامل، انگیزه‌ها و نتایج تحلیل شوند، گفت: بدون توجه به این چهار عنصر، تعریف و تغییر ممکن نیست.
ایرج ندیمی که در ساعات پایانی انتخاب استاندار جدید گیلان با "شاهد شمال" گفت‌وگو می‌کرد، افزود: کسانی که هم‌اکنون موافق یا مخالف تغییر استاندار گیلان هستند، در حقیقت باید پاسخگوی این نکته باشند که ما به‌دنبال چه عمل و نتیجه‌ای هستیم؟
وی اضافه کرد: همچنین درخصوص تغییر استاندار گیلان باید فکر کنند که خواسته محلی و ملی باشد که طبیعتاً نمی‌توان به نتیجه رسید، چون ظاهراً یک زمینه‌هایی در استان و کشور وجود دارد.
وی با اشاره به زمینه‌های کشوری تغییر استاندار گیلان بیان داشت: اگر در زمینه کشوری به جابه‌جایی مهدی سعادتی بها داده شود، از جهت این‌که در استان دیگری استفاده و مشکل در یک استانی حل بشود، در استان گیلان کسانی که به‌دنبال تغییر این مسئول هستند تا مشکل حل شود، ولی به‌نظر نمی‌رسد افرادی که می‌خواهند تغییر صورت بپذیرد، صرفاً به مشکل استان توجه داشته باشند و کمی هم به مشکلات خودشان توجه دارند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: ولی در مجموع باید قبول کنیم که اگر دولت مرکزی با استانداری همکاری نکند، نتیجه مورد نظر اصلاً حاصل نمی‌شود و برعکس کسانی که در استان به‌دنبال تغییرات هستند، اگر با تغییر سعادتی و جایگزینی فردی جانشین به اهداف مورد نظر می‌رسند که باید تأکید کنم آنان نیز شکست خواهند خورد.
ندیمی متذکر شد: هم‌اکنون در گیلان دو دسته طرفدار تغییر هستند؛ یک دسته کسانی هستند که از قبل با استاندار فعلی مباحثی دارند که این مباحث، زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است و یک عده نیز معتقدند شرایطی پیش آمده و دولت هم موافق این تغییر است و احتمال استفاده از یک نیروی بومی وجود دارد.
به گفته نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی، تجربه‌ به ما می‌گوید آنانی که الآن از انتصاب استاندار بومی حمایت می‌کنند، در آینده اگر به سود و مطامع نرسند، زیر پای او را نیز خالی خواهند کرد و کسانی هم که می‌گویند سعادتی خوب نیست، بعد از تغییرش از او یک انسان مظلوم می‌سازند.
وی تأکید کرد: ما باید یک مقداری عاقلانه‌تر فکر کنیم و ببینیم اولاً دولت واقعاً می‌خواهد استاندار فعلی گیلان را تغییر بدهد یا نه؟ و یا این‌که به هر صورت شرایطی پدید آمده که آن شرایط را می‌خواهند به نفع خودشان رقم بزنند.
ندیمی اظهار کرد: بعضی‌ها می‌آیند می‌گویند ما رفتیم و گفتیم، می‌خواهند استاندار گیلان را تغییر بدهند. چنین چیزی وجود ندارد و به گفته چند نفر، دولت نمی‌خواهد تغییری را انجام بدهد و برخی‌ها از قبل گفتند ما با سعادتی مخالف هستیم، ولی تا توانستند از او امتیاز گرفتند و آن‌ها را هم باید با یک دید منفی نگاه کرد؛ چون دنبال گرفتن امتیاز هستند و به هر صورت، آن زمانی که گزینه‌های ضعیف مطرح بودند، نظری داشتید و الآن هم می‌توانید نظری داشته باشید و به‌نظر نمی‌رسد الآن بتوان یک نتیجه‌گیری قابل اعتنایی کرد.
وی با انتقاد شدید از تخریب کیهان هاشم‌نیا ـ استاندار احتمالی گیلان ـ اذعان کرد: ما نباید چهره‌های گیلان را تخریب کنیم و دفاع از استاندار ارزشی و مکتبی فعلی نباید دلیلی برای تخریب موجودیت گیلان و سرمایه‌های اجتماعی آن شود. ولی در راستای استفاده از نیروهای جانشین در صورتی که دولت تصمیم قطعی بگیرد، طبیعی است که باید از گزینه‌های محلی استفاده شود.
به گفته ندیمی، اگر واقعاً دولت تصمیم داشته باشد به هر دلیلی از وجود سعادتی در استان دیگری استفاده کند و به نصایح ناصحان گوش نداده باشد، حتماً ما باید قبول نماییم که توقع مردم این است که اگر تصمیم بر تغییر وی باشد، فرد جایگزین باید دارای شاخص‌ها و خصوصیات خاصی باشد.
وی از جمله خصوصیات استاندار آینده گیلان را بومی بودن، ارزشی و انقلابی بودن، داشتن شناخت کافی از نیروهای موجود در استان و از سوی دیگر، وسیله سوء استفاده برخی از اشخاص، محافل و احزاب نشدن، به مسائل کلان کشور و استان توجه داشتن و در تهران و استان نفوذ کافی داشتن، عنوان کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با یادآوری این نکته که در گیلان و ایران هزاران چهره برای تصدی پست استانداری گیلان نداریم و اگر بخواهیم ادعا نماییم ده‌ها چهره داریم، اشتباه کرده‌ایم، چون آن‌قدر چهره‌ها تخریب شده‌اند که شاید به تعداد انگشتان دو دست بیشتر نتوانیم نشان بدهیم که جایگزین شخصیت باارزشی چون سعادتی باشند.
وی تأکید کرد: چون در انتصاب استاندار فعلی گیلان هیچ‌گونه نقشی نداشته‌ام و در جای خودش هم اعلام کرده‌ام که مخالفت با سعادتی و تلاش برای برداشتن همه‌اش جنبه الهی ندارد و برخی از اشخاص که بحث تغییر این مسئول را داشته‌اند، به یقین می‌دانستیم که اهداف دیگری را تحلیل و تعقیب می‌کردند، با چنین رویکردی در راستای مسائل مربوط به حوزه تغییر، هر چقدر خودمان را محق بدانیم، نباید در مورد چهره‌های دیگری که می‌خواهند جایگزین شوند، رفتاری کنیم که اگر آن‌ها به هر دلیلی متصدی این کار شدند، زمینه‌های کار نکردن او فراهم گردد.
ندیمی معتقد است: دفاع از استاندار فعلی، یک ارزش تلقی می‌شود، اما این‌که شخصیت‌ها و گزینه‌های احتمالی را با آن پرداخت داشته باشیم که خدای ناکرده کلاً مورد تخریب قرار گیرند، به‌نظر نمی‌رسد در آینده بتوانیم از نتایج کارکرد او به‌صورت صددرصد استفاده کنیم.
وی در این راستا از همه افراد درخواست کرد قدر سرمایه‌ها را بدانیم و حال آقایان جانشین می‌شوند یا نه، در هر حال تخریب به صورت رسانه‌ای و ... به صلاح اشخاص و استان نیست.
وی در پاسخ به اظهارات برخی از افراد حقیقی و حقوقی در گیلان مبنی بر این‌که اگر استاندار فعلی تغییر نماید، اصلاح‌طلبان روی کار خواهند آمد، بیان داشت: ما واقعیت کشور و استان را می‌دانیم و اصلاح‌طلبان در موقعیتی نیستند که به‌واسطه جانشین احتمالی سعادتی، به‌روی کار بیایند و از سوی دیگر، نهادهای نظارتی و پذیرشی مانع خواهند شد. بنابراین هم از لحاظ حضور در جامعه و نیز دستگاه‌های نظارتی و پذیرشی قابل باور نیست.
وی نقش رسانه‌ها را تنویر افکار عمومی دانست و در عین حال تأکید کرد: خبرنگاران و قلم به‌دستان نباید در اطلاعات دستکاری کنند، تیترهای مجعول، غیرواقعی و ناشی از ذهن خود انتخاب نمایند و خدای ناکرده ذهنیت خود را به گوینده انتقال دهند؛ چون می‌بینیم که تیتر با متن سازگار نیست و یا متن آن‌قدر قیچی شده است که دیگر قابلیت ارزش و تعریف ندارد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر رسانه‌ای فقط از شخصی دفاع و تعریف و یا انتقاد کند، بعد از مدت کوتاهی خوانندگان رویگردانی خواهند کرد. بنابراین باید واقع‌گرایی نمایند. واقع‌گرایی دروغگویی نیست. واقع‌گرایی، بلوف زنی نیست و ما باید بین بلوف، اغراق، مبالغه و دروغ، حقیقت و واقعیت را انتخاب کنیم.
ندیمی با اشاره به این‌که تخریب، تختطئه و انتقاد ناروا و مانند آن یک جنایت اخلاقی محسوب می‌شود، تصریح کرد: از بین بردن آبروی مردم مثل کشتن آن‌هاست و برخی رسانه‌ها نیز باید از این کارها دست برداشته و واقعیت را منتشر کنند و قلم را در خدمت رسالت قرار دهند، نه در خدمت مزد.

نماینده سابق لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر این‌که شدیداً با این تغییر مخالفیم، گفت: استاندار که نسبت فامیلی با کسی ندارد که از او حمایت کنیم. مهدی سعادتی در طول مسئولیت خود فرد موفقی بوده و این دست‌های پشت پرده هستند که با تغییر موافق‌اند و دسیسه‌چینی می‌کنند.
یوسف قاسمی گولک در گفت‌وگو با "لاهیدجان" افزود: تغییر استاندار در این شرایط اصلاً به صلاح استان نیست و ما هم در تلاشیم که ایشان را حفظ کنیم.


از سوی دیگر، خبرگزاری فارس که 19 ماه پیش برای استاندار شدن مهدی سعادتی سنگ تمام گذاشته بود و در یک سال گذشته نیز از مواهب و مزایایی در استانداری گیلان برخوردار شده است، این‌بار موتور محرک انتقاد تغییر استاندار گیلان شده و مصاحبه‌های جهت‌دار خود به نفع مهدی سعادتی و علیه گزینه معرفی شده دولت را ساماندهی کرده است.
در همین ارتباط، نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی گفت: برای تغییر استاندار گیلان و انتخاب فرد مورد نظر با نمایندگان استان مشورتی صورت نگرفته است.
حمیدرضا خصوصی‌ ثانی در گفت‌وگو با "خبرگزاری فارس" با اشاره به تصمیم نمایندگان استان در تغییر استاندار و انتخاب معاون سابق برنامه‌ریزی استاندار پیشین گیلان اظهار کرد: نمایندگان گیلان نقطه نظرات خود را در مجمع بیان ‌کردند. برخی‌ها معتقد بودند تغییر و تحول در این مقطع برای استان مفید نیست و تعدادی دیگر نیز از نمایندگان اظهار داشتند وقتی دولت تصمیمی می‌گیرد، نظر خاصی ندارند.
وی با بیان این‌که در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دولت تصمیم‌ها را بر حسب وظایف خود می‌گیرد، افزود: از این‌که گفته می‌شود نمایندگان گیلان چنین تصمیمی درباره تغییر استاندار گرفته‌اند، صحیح نیست و از این قضیه بی‌خبر هستیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که وزیر کشور، معاون رئیس جمهور و مسئولان ذیربط در وزارت کشور طبق تشخیص خود عمل می‌کنند، بیان کرد: در وزارت کشور فردی را که می‌خواهند به‌عنوان استاندار انتخاب کنند، تحقیق مناسب انجام می‌دهند، اما این تصمیم نمایندگان نیست.
خصوصی‌ ثانی افزود: اگر در انتخاب فرد مورد نظر با ما مشورت شود، نظر خود را بیان می‌کنیم، اما با نمایندگان گیلان در این زمینه مشورتی صورت نگرفته است.

همچنین مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه گیلان گفت: تغییر استاندار گیلان به صلاح مردم استان نیست و کمک به احیای فتنه‌گران و اصلاح‌طلبان است.
حجت‌الاسلام سعید مهدوی در گفت‌وگو با "خبرگزاری فارس" با اشاره به قوت گرفتن شایعه تغییر استاندار گیلان و انتخاب معاون برنامه‌ریزی سابق استاندار پیشین گیلان به عنوان جایگزین سعادتی اظهار کرد: به‌نظر می‌رسد هشدارهای مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که نمایندگان نباید وابسته به باند قدرت و ثروت باشند، اکنون در گیلان هویدا شده است.
وی با بیان این‌که در حدود یک سال باقی‌مانده از فعالیت دولت دهم، هرگونه تغییر مدیریت ارشد استان به صلاح عمومی گیلان نیست، تصریح کرد: اگر هرکدام از شخصیت‌های سیاسی اثرگذار استان بخواهند در این مدت کوتاه غیرکارشناسی پیشگام شوند، مشخص می‌شود که منافع مادی و باندی خود را بر منافع و مصالح اجتماعی و عمرانی استان ترجیح داده‌اند. بنابراین شایعه تغییر استاندار به صلاح گیلان نیست.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه گیلان به تلاش عده‌ای خاص در زمینه تغییر استاندار اشاره کرد و افزود: کسانی که در این زمینه تکاپو می‌کنند، باندهایی وابسته به ثروت و قدرت هستند و به منافع قدرتمندانه خود فکر می‌کنند و مصالح عمومی استان را درنظر نمی‌گیرند و این کار غیرعاقلانه است.
وی با تصریح بر این‌که اصلاح‌طلبان و فتنه‌گران برای ضربه زدن به فضای انقلابی و آرمان‌خواهی اصولگرایی تغییر مشی داده‌اند، ابراز کرد: این‌ها با نفوذ در مراکز قدرت خودی، می‌خواهند زمینه احیای خود را فراهم کنند.
مهدوی افزود: عقبه حرکت بخشی از افرادی که دارای سوابق روشن نیستند، مؤید این است که چنین تغییراتی با توجه به یک سال باقی‌مانده به انتخابات ریاست جمهوری کمک به احیای فتنه‌گران و اصلاح‌طلبان و بهره‌برداری سیاسی و اقتصادی است.

از سوی دیگر،
یک کاندیدای ناکام انتخابات مجلس نهم در رشت گفت: در تغییر استاندار گیلان نیت خیری وجود ندارد و جریان فتنه و انحرافی مانند دو لبه قیچی به هم رسیده‌اند و به فکر استان نیستند و بوی مطبوعی از آن به مشام نمی‌رسد.
علی‌محمد جلوه در گفت‌وگو با "خبرگزاری فارس" با اشاره به قوت گرفتن شایعه تغییر استاندار گیلان اظهار کرد: باید از افرادی که به دنبال تغییر هستند پرسید که چه هدفی دارند و آیا اهداف آن‌ها رحمانی و یا شیطانی است و می‌خواهند خدا را راضی کنند یا نفس را راضی کنند؟
وی با بیان این‌که ادعایی نداریم از این‌که استاندار باید ثابت بماند، افزود: آیا گمان این نیست افرادی که به دنبال تغییر استاندار هستند، برای انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری برنامه‌ریزی می‌کنند و قصد آن‌ها برای مردم و اسلام نیست، بلکه مدیریت‌ها و سمت‌هاست و بیشتر دغدغه مدیریت دارند، نه دغدغه اسلام؟
عضو شورای مطالعات و تحقیقات بسیج گیلان با اشاره به این‌که انتخاب فردی دیگر نمی‌تواند در مدت باقی‌مانده از فعالیت دولت دهم در استان کاری از پیش ببرد، تصریح کرد: ممکن است در این بین عده‌ای برخی از ارزش‌ها مانند جانبازی، رزمندگی و اعتقادی را مطرح کنند که این امر در طول تاریخ وجود داشته است و شیطان برای فریب انسان قسم خورده و خیرخواهی را مطرح می‌کند.
وی به داستان برادران حضرت یوسف(ع) و مطرح شدن بحث گردشگری در قرآن کریم اشاره کرد و گفت: معاویه نیز قرآن را مطرح کرد و اکنون برای رسیدن به اهداف، ارزش‌های مذکور را مطرح کرده و از آنه‌ا استفاده ابزاری می‌کنند.
جلوه با تصریح بر این‌که در تغییر استاندار گیلان نیت خیری وجود ندارد، خاطرنشان کرد: به‌نظر می‌رسد جریان فتنه و انحرافی مانند دو لبه قیچی به هم رسیدند و به فکر استان و کشور نیستند و برای به دست آوردن برخی از کرسی‌های آینده فکر می‌کنند.
وی افزود: امیدواریم آقای احمدی‌نژاد فریب این افراد را نخورد و متوجه باشد که چنین خطایی را انجام ندهد و با ریسمان عده‌ای به چاه نرود.
عضو بسیج اساتید گیلان بیان این‌که چنین افرادی قصد خدمت به مردم گیلان را ندارند، یادآور شد: عده‌ای با تغییر استاندار می‌خواهند تسویه حساب کنند و وعده‌هایی که به برخی‌ها داده‌اند را تحقق ببخشند و برخی نیز در زمان انتخابات کشت کرده‌اند و حالا می‌خواهند برداشت کنند و از این تغییر بوی مطبوعی به مشام نمی‌رسد.

همچنین دبیر حزب مؤتلفه اسلامی گیلان گفت: تغییر استاندار خیانت به مردم و زنگ خطر سیاسی در گیلان است.
حسن کربلایی در گفت‌وگو با "خبرگزاری فارس" با انتقاد از تغییر استاندار گیلان اظهار کرد: با هرگونه تغییر در این زمینه مخالف هستم.
وی افزود: در این دوره حساس که بودجه دولت در مرداد به استانداران ابلاغ شده است، باید تمام همت استاندار و معاونان وی صرف این کار شود تا بتوانند از مدت باقی‌مانده تا پایان سال، فعالیت‌های عمرانی استان را انجام دهند؛ ضمن این‌که با نزدیک شدن به فصل سرما، انجام فعالیت‌های عمرانی در گیلان بسیار سخت می‌شود.
وی با بیان این‌که هرگونه تغییر استاندار گیلان در مدت باقی‌مانده از دولت دهم خیانت به مردم استان است، تصریح کرد: این تغییر ضربه بزرگی به فعالیت‌های عمرانی استان می‌زند.
وی با اشاره به این‌که تا پایان عمر دهم کمتر از یک سال باقی مانده است، ابراز کرد: به دولتمردان پیشنهاد می‌کنیم از سعادتی حمایت کنند.
کربلایی فعالیت هر مدیری را دچار ضعف‌هایی دانست و بیان کرد: سعادتی 1.5 سال است که در گیلان حضور دارد و مشکلات و توانایی استان را پیدا کرده و توانسته است مشکلات را از سر راه مدیران برطرف کند و مدیران را با اعزام به روستاها با مسائل و معضلات مردم آشنا کرده و اکنون زمان حمایت از استاندار فعلی است و این تغییر به صلاح گیلان نیست.
وی درباره اهداف سیاسی پشت تغییر استاندار در گیلان بیان کرد: از نظر سیاسی دست‌هایی پشت صحنه این تغییر وجود دارد که خطری برای گیلان است.
سرپرست سابق دفتر نظارت شورای نگهبان در استان گیلان ادامه داد: افرادی که به هر دلیلی نتوانسته بودند در گیلان اقبالی داشته باشند و مردم آن‌ها را طرد کرده‌ و در انتخابات رأی نیاورده‌اند و در فتنه 1388 نقش‌هایی داشتند و مردم در 7 و 8 دی در گیلان و 9 دی در کشور مقابل آن‌ها ایستادند، اکنون به دنبال حمایت از برخی افراد هستند تا بتوانند دوباره در رأس امور اجرایی استان قرار گیرند.
وی با تصریح بر این‌که این افراد نمره‌های منفی و ضعیفی دارند، خاطرنشان کرد: این افراد به دنبال منافع شخصی خود هستند. به همین دلیل کسانی را به‌عنوان کاندیدای استانداری و یا هر سمت دیگری معرفی کردند تا بتوانند به اهداف اصلی خود برسند.
کربلایی با اشاره به این‌که نفرات منتخب این افراد تصمیم‌گیرنده اصلی نیستند، گفت: از آن‌جا که آن‌ها از وجود سعادتی که فردی ایثارگر، جانباز و خانواده شهید است نگران هستند، به همین دلیل کسانی را جلو انداختند و از آن‌ها حمایت می‌کنند که بعدها بتوانند از آن‌ها به نفع منافع خود استفاده کنند.
وی اضافه کرد: در سراسر استان‌ها جریان اصلاحات، فتنه و انحرافی به‌دنبال جمع ‌کردن آبروی خود در بین مردم با جلو انداختن برخی از چهره‌های مثبت در ذهن مردم هستند تا بتوانند در آینده مدیریت کشور را در اختیار بگیرند.
دبیر حزب مؤتلفه اسلامی گیلان با تأکید بر این‌که برای استان احساس خطر می‌کنم، تصریح کرد: به تمام دوستان ارزشی و اصولگرا و نیروهای غیرتمند گیلان اعلام می‌کنم که مراقب باشند، زیرا این بار فتنه‌ها ممکن است به صورت دیگری بروز پیدا کنند و تمام ما موظف هستیم در مقابل آن‌ها بایستیم.
وی با بیان این‌که در تمام استان‌ها عده‌ای به دنبال پیوند بین جریان‌های انحرافی و فتنه هستند، یادآور شد: آن‌ها با هم‌پیمانی خود می‌خواهند در آینده حوزه ریاست جمهوری نفوذ کرده و مدیریت‌های دیگر را به طرف خود هدایت کنند.
سرپرست سابق دفتر نظارت شورای نگهبان در استان گیلان همچنین در گفت‌وگو با "گیلان آنلاین" با اشاره به تغییرات متعدد استانداران استان در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد گفت: انتظار ما از دولت این است که وقتی استانداری برای یک استان انتخاب می‌کنند، در وهله اول فردی را انتخاب کنند که حداقل یک دوره 4 ساله در یک استان مستقر باشد.
وی افزود: برای دولت آقای احمدی‌نژاد تغییر 4 استاندار در مدت 7 سال اصلاً به نفع استان نیست. مخصوصاً با توجه به زمانی که تا پایان دولت باقی مانده است، این اصلاً به صلاح نیست؛ به‌ویژه وقتی استانداری یک سال و نیم در یک استان مشغول بوده و تازه با ویژگی‌های استان و مدیران آن آشنا شده، الآن زمانی است که می‌تواند مؤثرتر واقع شود. حال عوض کردن یا به استانی دیگر روانه کردن این استاندار، ضرر برای استان خواهد بود. هر استانداری با هر خط فکری و در هر جریان سیاسی، اگر چنین اتفاقی برایش رخ بدهد، اولین کسی که ضرر خواهد کرد، مردم آن استان هستند.
دبیر حزب مؤتلفه اسلامی گیلان گفت: بنده به‌عنوان کسی که استان را می‌شناسم، صددرصد مخالف تغییر آقای سعادتی هستم. هر کس دیگری هم به‌عنوان استاندار به استان بیاید، یک عمر مدیریتی کوتاه چند ماهه خواهد داشت و با پایان دولت، ممکن است که در دولت جدید شخص دیگری به‌عنوان استاندار معرفی شود و لذا از جنبه‌های مختلف عمرانی، سیاسی و فرهنگی فرصت چندانی برای عمل نخواهد داشت.
کربلایی با اشاره به انتقادات و ضعف‌های استاندار فعلی استان گفت: با توجه به انتقاداتی هم که به آقای سعادتی دارم، اما در شرایط فعلی، به‌نظرم اصلاً به نفع استان نیست که تغییری در استانداری صورت بگیرد.
کربلایی با اشاره به شایعه حضور کیهان هاشم‌نیا به عنوان استاندار جدید گیلان گفت: در مورد حضور آقای هاشم‌نیا باید بگویم؛ در وهله اول دولت باید دلایلی داشته باشد که فرد جدید از استاندار قبلی قوی‌تر است و ما با شناختی که از آقای هاشم‌نیا با توجه به حضورشان در معاونت استانداری و عملکردشان در کنار استانداران مختلف داریم، اصلاً این نکته را در وجودشان نمی‌بینیم. هیچ‌کدام از استانداران قبلی هم مدعی نبوده و نیستند که ایشان یک معاون قوی بوده‌اند که حال بخواهند یک استاندار قوی باشند. علاوه بر ضعف جسمانی که تا حدودی از حضور و فعالیت ایشان می‌کاهد، در مدیریت ایشان هم ضعف‌های فراوانی دیده می‌شود.
وی اضافه کرد: خطر دیگری که روی آن حساس هستیم این است که در حال حاضر چه طیف و چه جریانی از این شخص حمایت می‌کنند؟ آیا جریانات منزوی شده اصلاحات؟ آیا کسانی که ما لقب فتنه‌گر به آن‌ها می‌دهیم؟ یا گروه‌های ارزشی و اصولگرا؟
دبیر حزب مؤتلفه اسلامی گیلان با اشاره به ارتباط این تغییر با نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم کسانی که دنبال این تغییر هستند، به‌دنبال اثرگذاری در انتخابات ریاست جمهوری‌اند. صحنه‌گردان این قضیه افرادی هستند که در انتخابات ریاست جمهوری دنبال آرای بالا بوده و در یک پروژه خاصی، دنبال تغییرات این‌چنینی‌اند و البته این رویگردانی‌ها در کل کشور است که در آینده توضیحات بیشتری خواهم داد.

در همین ارتباط، نماینده سابق مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی از تصمیم دولت در تغییر استاندار گیلان اظهار داشت: جابه‌جایی مدیران اجرایی حق دولت است، اما در شرایط پایان کار دولت و وضعیت استان گیلان که با این تغییر، چهارمین استاندار در ۷ سال گذشته است، اقدامی ‌نادر بوده و ظاهراً آقایان استان و مدیریت استان را به تمسخر گرفته‌اند.
سردار سیدعلی آقازاده دافساری ‌در گفت‌وگو با "۸ دی" افزود: با نگاهی به دوران قبل از روی کار آمدن دولت نهم و خواست مردم نسبت به روی کار آمدن دولتی ارزشی و تحقق این آرزو، متأسفانه در این چند سال مدیریت گیلان از یک مدیریت عالی و ارزشی بی‌بهره بوده و با این اقدام، دولت از اصول خود به‌طور افراطی عدول کرده است.
وی با اشاره به این‌که جریانی خاص برای تحقق منافع مادی و باندی خود و همچنین مهره‌چینی انتخابات آینده ریاست جمهوری دنبال این هدف شوم هستند، گفت: امیدواریم آقایان سر عقل بیایند و مطمئن باشند اگر این بحث جدی‌تر از این باشد، قطعاً وارد عمل می‌شویم.

همچنین امام جمعه رضوانشهر درخصوص تغییر استاندار گیلان اظهار داشت: مگر می‌شود ۱۰ ماه مانده به پایان دولت استاندار را تغییر داد؟
حجت‌الاسلام هادی حبیبی ‌در گفت‌وگو با "۸ دی" افزود: بنده با این تغییر مخالفم و اگر بخواهند امضاء می‌کنم که این تغییر صورت نگیرد و اگر امر دایر شود بین سعادتی و افرادی که قبلاً خرابکاری کردند، مشخص است که سعادتی مقدم است.
وی اضافه کرد: از آن‌جا که انتخابات نزدیک است، بعضی‌ها دنبال تنش هستند و دنبال این هستند که آب را گل‌آلود کنند و من بعید می‌دانم چنین چیزی تحقق پیدا کند. مگر این‌که کسانی بخواهند در این استان برای ریاست جمهوری مهره‌چینی کنند.

امام جمعه پره سر رضوانشهر نیز در مورد خبر جابه‌جایی احتمالی استاندار گیلان گفت: من معتقدم جناب مهندس سعادتی یکی از پرکارترین استانداران کشور است. چون در چند سفر شهرستانی که در معیت ایشان بودم، معتقدم آدم پرکاری است.
حجت‌الاسلام محمد مهدی‌نژاد در گفت‌وگو با "۸ دی" در مورد انگیزه کسانی که درپی تغییر استاندار گیلان هستند، افزود: این‌ها دلسوز مردم نیستند و یقیناً به‌دنبال اهداف جناحی و چینش‌هایی هستند در سطح استانداری و رده‌های پایین تا در آستانه انتخابات بتوانند اهداف‌شان را پیاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: بنده به‌عنوان یک امام جمعه معتقدم استاندار آدم خوب و پرکاری است و در این شرایط تعویض استاندار کار خوبی نیست و به نفع مردم گیلان نمی‌تواند باشد و انتظار است که نمایندگان مردم همان چیزی را که وظیفه‌ و برنامه نمایندگی‌شان است انجام دهند و دنبال این‌گونه مسائل نباشند.

یک عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز گفت: بر خلاف بسیاری از جوسازی‌ها علیه استاندار گیلان، عملکرد سعادتی در کارها موفقیت‌آمیز بوده است.
حجت‌الاسلام محمد حسن‌خواه در گفت‌وگو با "خبرگزاری فارس" درباره قوت گرفتن شایعات تغییر استاندار گیلان اظهار کرد: برخلاف بسیاری از جوسازی‌ها علیه سعادتی، استاندار فعلی گیلان در بسیاری از کارها موفق عمل کرده است.
وی با اشاره به برخی مشکلات و معضلات باقی‌مانده از دوران قبل از سعادتی گفت: وقتی استاندار فعلی کارها را آغاز کرد، وارث یک‌سری از مشکلات و معضلات استانی و شهری بود.
عضو شورای اسلامی شهر رشت با بیان این‌که نمی‌توان نمره خوبی به عملکرد برخی از مسئولان و نمایندگان سابق گیلان در مجلس داد، تصریح کرد: اگر مطالبات و نیازهای استان را با عملکرد مسئولان در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی مقایسه کنیم، می‌بینیم که نسبت به استان‌های دیگر کارهای زیادی انجام نشده است.
وی دوره فعالیت استاندار فعلی را دوره‌ای موفق نامید و ابراز کرد: برخلاف بسیاری از حواشی‌هایی که علیه استاندار گیلان صورت گرفته است، سعادتی در بسیاری از کارها موفق بود.
حسن‌خواه با آرزوی پیشرفت عمومی و توسعه همه‌جانبه شهر و روستاهای استان در ماه‌های باقی‌مانده از مسئولیت استاندار فعلی، یادآور شد: امیدواریم در مدت باقی‌مانده از دولت دهم شاهد کارنامه درخشان‌تری باشیم.
همچنین یک کاندیدای ناکام دیگر انتخابات مجلس نهم در رشت ضمن اعتراض به این تحرکات تأمل‌برانگیز گفت: بنده ضمن حفظ این موضع که انتقاداتی به مدیریت موجود در استان دارم، ولی با توجه به شرایط موجود، این امر نشان از پیوند فکری جریان انحراف با جریان اصلاحات و فتنه‌ گیلان در راستای تضعیف مدیریت استان دارد.
سردار نظرعلی علیزاده رودسری که جانشین سابق فرماندهی سپاه قدس گیلان است، در گفت‌وگو با "۸ دی" افزود: تأثیر بر انتخابات آینده یکی دیگر از اهداف است.

همچنین شهردار سابق کلانشهر رشت گفت: درباره تغییر استاندار به‌طور خاص نظری ندارم، اما نظر کلی من این است که نحوه مدیریت ما، انتخاب‌ها و تعویض‌ها روی اصول نیست.
دکتر اصغر شکرگزار در گفت‌وگو با "لاهیدجان" افزود: استان گیلان تنها استانی است که مدیران ارشد استان اهمیتی به دیدگاه نمایندگان و نماینده ولی فقیه نمی‌دهند. برای انتخاب‌ها خودشان تصمیم می‌گیرند و برای تعویض‌ها هم خودشان.
وی اضافه کرد: به‌عنوان مثال، در انتخاب استاندار کسی تأثیرگذار نبوده که الآن در تعویض‌شان کسی تأثیرگذار باشد. در واقع این انتخاب‌ها و تعویض‌ها، تخریب مدیرانی است که انتخاب می‌کنیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان با اشاره به این‌که کسی به نظرات ما اهمیت نمی‌دهد، تصریح کرد: آقای سعادتی چرا بعد از یک سال باید تعویض شود؟ اگر استاندار خوب است چرا تعویض و اگر خوب نیست چرا انتخاب؟ دلیل این مسائل این است که نمایندگان استان گیلان اتفاق نظر ندارند و این مسأله باعث بی‌حرمتی به مردم گیلان می‌شود.
شکرگزار گفت: به‌طور کلی باید بگویم این شیوه برخورد با مردم استان گیلان اصلاً درست نیست و با ادامه این روند، نوع نگاه به استان اصلاح نمی‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر لاهیجان نیز با اشاره به این‌که نظر ما مثبت باشد یا منفی فرقی نمی‌کند، اظهار داشت: اما چون چیزی تا پایان عمر دولت فعلی باقی نمانده، اگر تغییرات عمده صورت نگیرد، به نفع استان است.
جواد نجار تمیزکار در گفت‌وگو با "لاهیدجان" افزود: اگر تغییرات در سطح مدیریتی مفید نباشد، استان دچار مشکل می‌شود. بنابراین مهم این است مدیری که انتخاب می‌شود قوی باشد.
وی اضافه کرد: اگر مدیر جدید روش خوبی داشته باشد و در فکر سازندگی استان باشد، تغییر خوب است و مشکلی پیش نمی‌آید. اما اگر مدیر جدید در فکر تغییرات جزئی در سطح استان باشد، با توجه به عمر ده ماهه پایانی دولت به نفع استان نیست و در این بازه زمانی نباید فرصت‌سوزی انجام گیرد.

از سوی دیگر،‌ رئیس شورای اسلامی استان گیلان و عضو شورای اسلامی شهر لاهیجان از انتخاب کیهان هاشم‌نیا به ‌عنوان استاندار جدید گیلان ابراز خرسندی کرد.
حسینعلی خدایگانی در گفت‌وگو با "لاهیدجان"، اظهار داشت: خداوند را شاکرم که فردی جانباز و مؤمن و متعهد به‌عنوان استاندار گیلان انتخاب شده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر لاهیجان نیز گفت: اگر تعویض‌ها با نیت خدمت باشد، اشکالی ندارد، اما متأسفانه در تعویض‌ها مسئولین مصلحت‌هایی را برای خودشان درنظر می‌گیرند.
مهدی شمس در گفت‌وگو با "لاهیدجان" خاطرنشان کرد: گرچه بنده از کارکرد استاندار در این مدت زیاد رضایت ندارم، اما تعویض هم معلوم نیست خوب باشد و با تعویض‌هایی که برای منافع خودشان صورت می‌گیرد، موافق نیستم.

همچنین یک عضو دیگر شورای اسلامی شهر لاهیجان گفت: با تعویض استاندار در اواخر عمر دولت فعلی، یک‌سری مسائل و مشکلات برای مسئولین پیش خواهد آمد و در نهایت مردم استان متضرر می‌شوند.
مهران آزادسرو در گفت‌وگو با "لاهیدجان" افزود: با توجه به این‌که اکثر نمایندگان استان مخالف تعویض استاندار هستند، این امر نمی‌تواند در توسعه و پیشرفت استان تأثیرگذار باشد.

سیدرضی فلاح‌چای ـ عضو شورای اسلامی شهر لاهیجان ـ نیز در گفت‌وگو با "لاهیدجان" اظهار داشت: استاندار فعلی یا هر کس دیگری که به‌جای ایشان انتخاب گردد، با انجام طرح‌ها و پروژه‌های اشتغالزایی و عمرانی می‌تواند معضل بیکاری در استان را حل کند.

عضو شورای اسلامی شهر لاهیجان نیز گفت: باید جریانات و دست‌های پشت پرده این قضیه مشخص شود و نیت‌شان معلوم گردد.
رحیم کشاورز در گفت‌وگو با "لاهیدجان" افزود: استاندار جدید اگر رستم دستان هم باشد، در این مدت کوتاهی که برای دولت آقای احمدی‌نژاد باقی است، نمی‌تواند مؤثر باشد و کار خاصی انجام دهد.
وی اضافه کرد: به نظر بنده این کار باعث فرصت‌سوزی و از دست دادن موقعیت‌ها برای استان خواهد شد که امری مضر برای استان است.

از سوی دیگر، "گیلانیان" (پایگاه خبری نزدیک به آیت‌الله زین‌العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت) در یادداشتی نوشته است: به‌نظر می‌رسد شنیده‌ها درخصوص تغییر استاندار از حد شایعه فراتر رفته است، زیرا این گمان به یقین، از ارسال پیامک تأمل‌برانگیز جریانی به دوستداران و هواداران‌شان قابل استنباط است؛ پیامکی با مشی روشنگری، انتقادی، اتهامی و تحریک‌آمیز که جمله پایانی آن قابل تأمل است: "لطفاً جلوی این خیانت را بگیرید. هر کسی سکوت کند..."
از نقطه چین پایانی پیامک این تصور ایجاد می‌شود که با تغییر احتمالی مدیریت ارشد استان، منافع برخی در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت که این‌گونه به تکاپو افتاده و حاضرند برای حفظ آن، انگشت اتهام را به‌سوی این و آن نشانه رفته و سکوت‌کنندگان در برابر این تصمیم را "..." معرفی نمایند تا خود را که دایه مهربان‌تر از مادر شده، حفظ نمایند!؟



جمله پایانی این پیامک یادآور بخش دوم آن شعار معروف مردم انقلابی کشور در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است که با این بیت مردم را دعوت به همراهی و مشارکت در تظاهرات علیه رژیم منحوس سلطنتی می‌کردند: "سکوت هر مسلمان... خیانت است به قرآن." حال باید پرسید: آیا درخصوص عواقب احتمالی این پیامک فکر شده است؟ به این فکر شده است که اگر جوانی تحت تأثیر آن قرار بگیرد، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ چرا مردم را تحریک و ترغیب به ناآرامی می‌کنید؟ از ناامن شدن استان چه چیزی نصیب شما می‌شود؟ پاسخگوی حوادث احتمالی آن چه کسی خواهد بود؟ و بسیاری از آیاهای دیگر؟!
این توقع در شرایطی به شیوه دلسوزانه در قالب این پیامک(!) بیان می‌شود که برخلاف رویه انتقادی‌ای که مدعی آن هستند، تا کنون علی‌رغم گاف‌های عدیده مدیریت ارشد فعلی و انعکاس آن از طریق رسانه‌های دیداری و نوشتاری کشور، از جمله تقاضای واردات ۵۰ هزار تن برنج در ایام ممنوعه به قیمت نابودی منافع قشر عظیم برنجکاران استان، هیچ واکنشی از خود نشان نداده و مهر سکوت بر لب نهاده و کلامی نه به خیر و نه شر این مردم محروم بر لب نیاورده‌اند! حال با شنیدن شایعه تغییر استاندار چنین دستپاچه شده و با متهم کردن دیگران به گناه کرده و نکرده و یا توبه نموده، دیگران را تحریک به ایستادگی می‌کنند؛ آن‌هم در برابر تصمیم احتمالی دولت مهرورز برآمده از آرای مردم! بنابراین این شک را به یقین تبدیل می‌نماید که تمامی این تلاش‌ها در راستای حفظ منافع است و لاغیر!؟
شاید این‌گونه رفتار مصداق این بیت باشد: "هزاران سیم و زر دادم کسی بر من نشد چاکر/ تو مفتا مفت خدمت می‌کنی پس مدعا داری!؟" مثل این‌که مقدر این است که مقدرات گیلانیان همیشه توسط غیربومی‌ها رقم بخورد! خدا عاقبت همه ما را ختم به خیر کناد. انشاء‌الله.

همچنین "شمال نیوز" (پایگاه خبری مازندرانی حامی استاندار گیلان) با نقل شایعات تغییر استاندار گیلان نوشته است: این تغییر در سطح استانداری گیلان درحالی انجام می‌شود که حدود ۱۰ ماه بیشتر به پایان کار دولت نمانده است و به‌نظر می‌رسد علی‌رغم وجود بعضی ضعف‌ها در استانداری گیلان، تغییر مسئول اول اجرایی استان نمی‌تواند به سود استان تفسیر شود. باید دید پس از تغییرات مکرر استانداری گیلان ـ از عبداللهی و قهرمانی و شاید هم سعادتی ـ این بار نوبت استانداری ۱۰ ماهه گیلان به چه کسی خواهد رسید!!!

"گیلان آنلاین" (پایگاه خبری نزدیک به حسن کربلایی، دبیر حزب مؤتلفه گیلان و سرپرست سابق دفتر نظارت شورای نگهبان در استان گیلان) نیز در یادداشتی به قلم سید مجتبی نعیمی آورده است:
1- چه بویی در هوا پیچیده و چقدر زود دوباره این بو در هوا پیچید. اگر شامه‌تان را تیز کنید، حسش می‌کنید. بوی انتخابات ریاست جمهوری.
2. همه می‌دانیم و بهتر از ما خودشان می‌دانند که دو گروه، هرگز از کانال شورای نگهبان عبور نمی‌کنند؛ اصلاح‌طلبان و جریان انحرافی. اما مگر می‌شود به این راحتی‌ها، از خیر ریاست جمهوری گذشت؟ پس باید فکری کرد. به همین دلیل است که چند وقتی ا‌ست از این طرف و آن طرف، خبر جلسات مشترک و البته محرمانه اصلاح‌طلبان با جریان انحرافی را می‌شنویم؛ "ورود اصلاح‌طلبان معتدل." این چیزی ا‌ست که از آن می‌توان به‌عنوان نتیجه‌ این جلسات مشترک یاد کرد. خیلی نیاز به توضیح ندارد. وقتی قرار نیست اصلاح‌طلبان و جریان انحرافی به‌طور مستقیم و آشکار وارد عرصه‌ انتخابات ریاست جمهوری شوند، تنها راه این است که یک عده را (اصلاح‌طلبان معتدل) تبدیل به پوشش و لباس خود کنند و با جلو انداختن آن‌ها، مثلاً حواس نهادهای نظارتی، مثل شورای نگهبان و مردم را پرت کرده تا به اهداف سیاسی‌شان برسند.
3- انتخابات ریاست جمهوری هزینه دارد. بالتبع "ورود اصلاح‌طلبان معتدل" به عرصه‌ رقابت انتخاباتی نیز هزینه دارد. حتماً می‌دانید که منظور از هزینه چیست؟ هزینه‌ سیاسی، تشکیلاتی، رسانه‌ای، مالی و ... . حال چه کسی باید این هزینه را متقبل شود؟ بگذارید جور دیگری بپرسم: چه کسی بهتر از "دولت" می‌تواند هزینه‌های موجود بر سر راه انتخابات ریاست جمهوری را متقبل شود؟ این‌گونه شد که جریان انحرافی با نفوذ متأسفانه گسترده‌اش در بدنه دولت، آن را "مادر خرج" هزینه‌های انتخاباتی خود و اصلاح‌طلبان کرد. مهره‌چینی‌های گسترده در بدنه دولت، پول‌های گزاف و سرگردانی که سر از ناکجا آباد درمی‌آورد و ایجاد برخی جریان‌های سیاسی در برخی از استان‌ها، نمونه‌های این پرداخت هزینه است.
4- شاید لازم باشد کمی در این مثال‌ها ریز شویم؛ مثال‌هایی که توضیح بیشتری درخصوص پرداخت هزینه‌ انتخابات اصلاح‌طلبان و جریان انحرافی از جیب دولت می‌دهند. تقریباً دو ماه پیش بود که استاندار قم در میان بهت همگان برداشته شد. با این‌که ایشان مدت کمی عهده‌دار این مسئولیت شده و شاید به‌تازگی با چم و خم کار به‌طور کامل آشنا شده بود، و با این‌که بسیاری از علمای حوزه از ایشان حمایت کرده بودند، معلوم نیست به کدام دلیل کارشناسی و توجیه عقلی و دینی باید با فرد دیگری عوض شود. مثال دیگر، استان گیلان است. با این‌که حدود یک سال از آمدن استاندار جدید نگذشته، این روزها خبر از برکناری ایشان به گوش می‌رسد. استانداری که با سر کار آمدنش، خیلی‌ها گفتند که مهره‌ای از جریان انحرافی ا‌ست، اما عملکردش همه این آرزوها را رشته کرد و نشان داد که دولت در این استان، یک مهره‌ ولایی دارد. اما از آن‌جا که زمان انتخابات نزدیک شده و باید برای آن روز بزرگ نیرو داشت، جریان انحرافی درحال جابه‌جا کردن استاندار گیلان است. متأسفانه گزینه‌های پیشنهادی که عموماً از جنس اصلاح‌طلبان معتدل هستند، به وضوح مؤید پیوند اصلاح‌طلبان و جریان انحرافی‌اند.
5- آقای احمدی‌نژاد! نگویید از چیزی خبر ندارم که عذر بدتر از گناه است! احمدی‌نژاد 84 را چه شده که این‌طور، "مادر خرج" جریان‌های سیاسی شده و حتماً هم خبری از بازگشت خرج‌های انجام گرفته نیست، چون راهی برای جبران آن‌ها وجود ندارد. آن روز که به شما رأی دادیم، برای این بود که شما را مبارز واقعی علیه "فقر و فساد و تبعیض" می‌دانستیم. آن روز که برای پیروزی شما شیرینی پخش کردیم، برای این بود که شما را از خودمان می‌دانستیم و از ته دل خوشحال بودیم که یکی از بین "ما" رئیس جمهور شده است. چه شده که با "از ما بهتران" می‌پرید؟ آقای احمدی‌نژاد! واقعاً هیچ کاری در کشور وجود ندارد که دولت‌تان تا این اندازه درگیر مهره‌چینی انتخاباتی شده است؟ این تغییر استانداران، چه نفعی برای کشور دارد؟ خودتان را جای ما بگذارید. واقعاً این تغییرات را در جهت رفع مشکلات مردم می‌بینید یا برای ...؟ در شرایطی که هر عقل سلیمی می‌داند این تغییرات چه هزینه‌های هنگفتی برای کشور و استان‌های مزبور دارد، لطف کنید حداقل در دو خط، برای ما مردم عادی توضیح دهید که چرا باید این تغییرات انجام شود و چه سودی برای مردم دارد؟ آقای احمدی‌نژاد! هیچ خبر دارید همه آن جریان‌هایی که برای مبارزه با آن‌ها بر سر کار آمدید و شعار انقلابی شما علیه آن‌ها بود، حالا بیشتر از بچه حزب‌اللهی‌ها در بدنه دولت شما حضور دارند و از قدرت این دولت برای سرکوب آن و از آن بالاتر، برای سرکوب جمهوری اسلامی استفاده می‌کنند؟ چند تا مدیر و حقوق بگیر از دولت برای‌تان مثال بزنیم که با نفوذ به قوه مجریه، صاحب منصب و قدرتی شده‌اند و پزش را می‌دهند و جیب‌شان را پُر می‌کنند، اما سر بزنگاه نه تنها در کنار دولت و نظام نیستند که حتی به همه اعتقادات من و شما فحش می‌دهند؟
6- دوم شهریور 1391 رهبر انقلاب در دیدار با اعضای هیأت دولت می‌فرمایند: "به‌نظر من عمده‌ مشکلات، آن چیزی‌ است که مربوط به معیشت قشرهای متوسط و ضعیف جامعه است. این ناشی از چیست؟ من این‌جا نمی‌خواهم تحلیل کنم. قطعاً یک ضعف‌هایی وجود دارد؛ آن ضعف‌ها را انسان با خود مدیران در میان می‌گذارد... آن‌چه به‌نظر من مهم است، این است که برای قشرهای ضعیف، مشکلات اقتصادی‌ای وجود دارد؛ این را باید برطرف کنید... واقعاً نمی‌شود ما کار اقتصادی درست و قوی کنیم، اما با مفاسد اقتصادی مبارزه نکنیم؛ این واقعاً نشدنی‌ است... خب، در زمینه فرهنگی فرصت نشد آقایان گزارشی بدهند. من یک جمله عرض کنم: به کارهای سطحی نباید اکتفا کرد. به کارهای عمیق‌تر، کارهای بنیانی‌تر، کارهایی که از یکی‌شان ده‌ها کار صادر می‌شود و نشأت می‌گیرد، توجه کنید. من یک وقتی نسخه‌ای از آن کارهای عمیق لازم را به آقای رئیس جمهور دادم؛ همان‌ها باید دنبال شود و باید دنبال می‌شد."

"گیلان آنلاین" در یادداشت دیگری با عنوان "از اين تغيير بوی ميته اصلاحات به مشام می‌رسد" به قلم حجت رحمانی می‌نویسد: شايعه تغيير استاندار گيلان چند روزی است كه موضوع تلفن‌ها، ديدارها، پيامك‌ها و جلسات بسياری شده است؛ امری كه سطح تحركات و اثرگذاری آن، گمانه‌زنی درباره صحت و سقم آن را بيشتر می‌كند. آن‌چه در اين ميان بيشتر از همه توجه انسان را به خود جلب می‌كند، ناباوری سياسيون از اين تغيير نابه‌هنگام است! در حقيقت برای هر شنونده‌ای كه دستی بر آستان سياست و مديريت داشته باشد، چند سئوال به ذهن تبادر می‌كند:
1- چه كسی جايگزين استاندار فعلی خواهد شد؟
2- چرا اين تغيير در شرايط كنونی (همزمان با برپايی اجلاس جنبش عدم تعهد و  هفته دولت) بايد اتفاق بيافتد؟!
3- آيا اصل تغيير يك مدير ارشد در شرايطی كه كمتر از يك سال به پايان كار دولت دهم باقی نمانده، به صلاح مردم است يا خير؟
4- چه كسانی به‌دنبال اين تغيير بوده‌اند و چه سودی از آن می‌برند؟!
درخصوص سئوال اول بايد گفت فعلاً در صدر ليست جايگزينی‌ها، نام آشنای مهندس کیهان هاشم‌نيا ديده می‌شود. فردی كه به‌تازگي از سمت معاونت برنامه‌ريزی استانداری عزل شده و اين بازگشت به قدرت در اين حد و قواره يك توهين بزرگ به مديريت پيشين خواهد بود؛ اتفاقی كه در كمتر جايی از دنيا می‌توان نمونه آن را شاهد بود! اما درخصوص مهندس سعادتی، اولاً به صرف داشتن چند اشتباه فردی يا غيربومی بودن نمی‌توان تمام مديريت يك شخص را زير سئوال برد و خدمات او را ناديده گرفت! مهدی سعادتی فردی ارزشی، دلسوز و پرتلاش است و جايگزينی او با كسی كه سابقه اصلاح‌طلبی و همراهی با اصلاحات داشته و توان جسمی لازم را برای كار ميدانی ندارد، به صلاح نيست (با كمال احترام به همه جانبازان انقلاب).
اما به لحاظ زمانی اين تغيير با وجود شرايط حساس كشور كه نيازمند آرامش بيشتر است، بسيار بی‌تدبيرانه و دور از انتظار است. در واقع اين تغيير در اين زمان هم می‌تواند افكار عمومی مردم گيلان را از مسأله‌ای مهم و جهانی (برگزاری شانزدهمين اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران) منحرف نموده و هم زمينه بروز نارضايتی، خصوصاً در ميان دوستان دولت را فراهم نمايد.
اما چرايی اصل تغيير و روی كار آمدن مديری كه خود نيز اميد آن ندارد كه حتی يك سال هم بر مسند قدرت نشيند، چيزی به ارمغان نخواهد آورد، جز تزلزل در تصميم‌گيری‌ها و مشوش شدن فضای مديريتی به‌واسطه جابه‌جايی‌های بعدی!!! مگر آن‌كه شما به استاندار تازه بر اريكه نشسته وعده داده باشيد كه در انتخابات آينده با درايت جنابعالی، اولاً اعوان و انصار ما به قدرت خواهند رسيد و ثانياً تو در كنار ما مخلصانه(!) خدمت خواهی كرد! و چه نيكو معامله‌ای است وقتی مردم در اين بده و بستان سياسی قربانی شده باشند!!!
البته در اين نوشتار كوتاه مجال اين نبود تا بگويم از اين تغيير بوی ميته اصلاحات به مشام می‌رسد و باز هم بايد بنشينيم و ببينيم كه ارزش‌ها و آموزه‌های امام بر روی اوراق كتاب‌ها خاك می‌خورند.

"گیلان آنلاین" همچنین در یادداشت دیگری با عنوان "قهرمانی و چند نماینده مجلس به دنبال چه هستند؟!" به قلم حامد کوچک زاد می‌نویسد: شنیدیم که چند تن از نمایندگان گیلان که از یادگاران دفاع مقدس هم هستند، شدیداً به‌دنبال تغییر استاندار مکتبی گیلان می‌باشند. همچنین قهرمانی (استاندار قبلی) هم تلاش فراوانی در این‌خصوص می‌کند. البته این نمایندگان در دوران کاندیداتوری خود در میتینگ‌ها و سخنرانی‌های خودشان به طرفداران خویش قول چنین عملی را داده بودند. با توجه به عمر کم این مجموعه جدید اصولگرا در استانداری، حقیقتاً برای خیلی‌ها چنین عملی، مبهم می‌باشد تا جایی که خیلی‌ها از شنیدن این خبر بهت‌زده شدند، که واقعاً هدف از تغییر استاندار چه می‌باشد؟! اصولاً از نظر علم مدیریت، آیا مدیر (استاندار) جدید می‌تواند در این مدت کوتاه عملکرد مناسبی داشته باشد؟ یقیناً در این فرصت کوتاه نمی‌تواند. تا مدیر جدید بر کار سوار شود و مهره‌های خود را بچیند، این 10 ماه هم گذشته و با آمدن رئیس جمهور جدید، به احتمال زیاد (یقین) استاندار هم باید عوض شود؛ که البته ما نمی‌دانیم، شاید هم این کار، مهره‌چینی برای انتخابات پیش رو باشد. مگر این چند نماینده عزیز از استاندار مکتبی چه دیده‌اند که این‌گونه روز و شب، خود را به آب و آتش می‌زنند و در تلاش‌اند تا استاندار را عوض کنند؟! واقعاً اگر مطلبی هست، به مردم هم بگویند تا مردم آگاه شوند. تلاش چند ماهه این عزیزان در این‌خصوص به حدی بود که اگر این پتانسیل را در راه جذب بودجه و کمبودهای استان می‌گذاشتند، این‌گونه به مشکل برنمی‌خوردیم، بلکه نواقص استاندار هم برطرف می‌شد. سخت است باور کردن این مطلب که تغییر استاندار فعلی به نفع مردم گیلان باشد. این وسط فقط مردم هستند که فدای خواسته‌های شخصی و حزبی آقایان می‌شوند. به‌نظر می‌رسد نیروهای ارزشی استان نباید نسبت به این جریان که هدف خاصی را دنبال می‌کند، بی‌تفاوت باشند.

همچنین "گیلان نیوز" (پایگاه خبری نزدیک به حسن کربلایی، دبیر حزب مؤتلفه گیلان و سرپرست سابق دفتر نظارت شورای نگهبان در استان گیلان) در یادداشتی به قلم خسرو قربانی می‌نویسد: شنیده‌ها در یکی دو روز گذشته نشان از جابه‌جایی قریب‌الوقوع استاندار دارد و این سئوال ذهن هر شنونده‌ای را به خود مشغول می‌کند که آیا جابه‌جایی آقای مهندس سعادتی استاندار کنونی در این موقعیت به نفع استان است؟ فارغ از هرگونه تعلقات سیاسی و گروهی و با توجه به این‌که از عمر دولت کنونی چیزی کمتر از یک سال باقی نمانده است، آیا واقعاً جابه‌جایی مدیر ارشد استان می‌تواند برای انجام مأموریت دولت در زمان باقی‌مانده به نفع استان باشد؟ یقیناً جواب مثبت به این سئوال می‌تواند برای هر هم‌استانی دارای شک و شبهه باشد.
1- گزینه‌های مطرح شده بومی که یکی از معاونان سابق دوره آقای قهرمانی و استاندار کنونی می‌باشد، پس از انتخابات نهم مجلس توسط آقای سعادتی جابه‌جا گردیده و گزینه مطرح شده دیگر نیز یکی از سرداران بومی استان می‌باشد. شنیده‌ها حکایت از آن دارد که هر کدام از دو گزینه مطرح شده در بین نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی و سیاسیون استان موافقان و مخالفان خاص خود را دارند که اجماع برای انتخاب هرکدام از گزینه‌های فوق، عملاً غیرممکن یا مشکل می‌باشد.
2- گزینه مطرح شده غیربومی نیز که یکی از مدیران امنیتی سابق استان می‌باشد، با توجه به عدم اجماع نمایندگان محترم و سیاسیون استان می‌تواند نفر برنده و مورد نظر وزارت محترم کشور برای جایگزینی آقای مهندس سعادتی استاندار کنونی باشد.
3- آقایان موافق و مخالف جابه‌جایی استاندار! در موقعیت کنونی که کمتر از یک سال از عمر دولت باقی مانده است، آیا جابه‌جایی استاندار یا هر مدیری در چنین شرایطی می‌تواند باعث بهتر شدن اوضاع کنونی گردد؟ به یقین هر کسی در موقعیت باقی‌مانده در مسند هر اموری قرار گیرد ـ حال چه استاندار، مدیرکل و ... باشد ـ یقیناً با اطمینان خاطر که در زمان باقی‌مانده عمر دولت در آن جایگاه به‌عنوان مسئول حفظ خواهد شد و می‌تواند مشکلات خاص خودش را داشته باشد و حتی زمان باقی‌مانده برای شناسایی مشکلات و کاستی استان نیز نمی‌تواند کافی باشد، تا چه رسد به بهتر شدن اوضاع استان.

از سوی دیگر، "8 دی" (پایگاه خبری نزدیک به سیدعلی آقازاده دافساری، نماینده سابق مردم رشت در مجلس شورای اسلامی و دبیر جبهه پایداری گیلان) در یادداشتی نوشته است: درحالی که بیش از یک سال از عمر دولت باقی نمانده است، تعویض مقام اول اجرایی استان از جنجالی‌ترین اخبار این روزها شده است. از آن‌جایی که بعد از پایان عمر هر دولتی عموماً استانداری جدید معرفی می‌شود، می‌توان نتیجه گرفت که استاندار در صورت تعویض، عمر بیش از ۱۰ ماه نخواهد داشت. حال سئوال این است درحالی که بودجه امسال بسته شده و برنامه‌ریزی انجام شده است، استاندار جدید حتی با توانایی چندین برابر در این مدت ۹ ماه که بسیاری از آن‌هم صرف تودیع و معارفه و … خواهد شد، چه نتیجه‌ای می‌تواند داشته باشد؟ لذا به‌نظر می‌رسد حفظ استاندار حتی با ضعف‌های موجود بهتر از تغییر آن باشد.
اما جریانی در استان با رایزنی‌های گسترده و پی در پی، پافشاری عجیبی بر این تغییر دارند و از نظر بسیاری از افراد جامعه، عزل استاندار و نصب مهره دلخواه و مهره‌چینی مسئولین برای اهدافی خاص
انجام می‌گیرد که احتمالاً در کمتر از یک سال دیگر مشاهده خواهد شد. شاهد بر این مدعا نیز پیگیری چهره‌هایی است که در مسیر زیر سئوال بردن استاندار حتی تیتر‌های خوشحال‌کننده برای سایت‌های معاند نظام هم فراهم کرده‌اند و با حمایت بعضی مراکز قدرت استان در مقابل بسیاری از نمایندگان، ائمه جمعه، چهره‌های شاخص اصولگرا و جریان حزب‌اللهی و مذهبی استان می‌ایستند و حرف خود را پیش می‌برند. جریان تعویض مدیران استان که بعد از انتخابات از بخشداران آغاز شد و فرمانداران و مدیران آموزش و پرورش و … را دربر گرفت، حال به سمت استانداری گیلان پیش می‌رود.

"8 دی"
در یادداشت دیگری با عنوان "گیلان؛ بدتر از عهد قاجاریه" به قلم بی نام و نشان نسل سومی‌های مکتب خمینی و البته با امضای جمعی از دانشجویان علوم سیاسی دانشگاه مازندران(!!!) می‌نویسد: گیلان استانی سرشار از منابع غنی و نعمت‌های خدادادی است؛ حال آن‌که مَثَل گیلان در پیشرفت ایران زمین، مَثَل انسان خواب مانده از کاروان است، زیرا هر استانداری که در استان قدم نهاده، شعارش عمران و آبادی این سرزمین بوده، حال آن‌که امروز در پیشرفت از استان نوپا و همسایه‌مان اردبیل هم عقب‌تریم و دلیل آن پاسخ به سئوالی است که ذهن هر گیلانی را به خود مشغول کرده است.
مهمترین دلیل این عقب‌ماندگی، سیاسی‌کاری، صلاح جامعه را فدای مصلحت خویش کردن و باند بازی و رفیق بازی است. شاید مسئولین استانی که بر سر کار می‌آیند، فراموش می‌کنند فرمان مولای‌مان به مالک اشتر را که در هر کار آن را اختیار کن که به صلاح حال همه باشد؛ هرچند بر خواص گران آمده و از آن ناراضی باشند، زیرا خشم همگان، رضا و خشنودی چند تن را پایمال نمی‌کند و خشم چند تن در برابر خشنودی همگان اهمیت ندارد. آری! وقتی آن‌ها که در عزل و نصب‌ها چاپلوسی و وابستگی به این و آن را ملاک عزل و نصب خود قرار می‌دهند و همه چیز  اطراف خود را خوب می‌بینند و از بالای برج عاج با مردم گفت‌وگو می‌کنند، آن وقت است که می‌بینی چون گفته مولای‌مان، گوینده حق بسیار کم و زبان از گفته حق بسته می‌شود.
درپی این ملاک‌های غلط و نابه‌جای عزل و نصب است که به مذاق یک نماینده استان خوش نمی‌آید که فلان استاندار که با موسم بهار آمده است، در تابستان فشار می‌آورند او را عزل می‌کنند. بر فلان نماینده مقبول نیست که فلانی در گرمای تابستان آمده، او را هم عزل می‌کنند. چند وقت دیگر که انتخابات ریاست جمهوری است، پس این استاندار آینده را که اکنون سنگ آمدنش را به سینه می‌زنند را عزل خواهند کرد و سپس در انتخابات مجلس بعدی بار دیگر استاندار را تغییر خواهند دارد و یک سلسه از دور عزل را در استان تشکیل داده‌اند. به‌راستی گیلان همانند دوره قاجار شده است که هر کسی چند روزی نوبت اوست!؟
نمایندگان گیلان بدانند که آن‌هایی که به ایشان رأی داده‌اند، تمام آرزو‌ها و آرمان‌های خویش را در اقدامات اینان می‌بینند. آن وقایعی که در تغییر استاندار مشاهده می‌شود، مَثَل اسلام نیم مرده و بلکه تمام مرده را تداعی می‌کند. استانداری که پایبند به اصول ارزشی و اسلامی نباشد، اسلام و عدالت را فدای مصلحت و مصلحت استان را زیر پای مصالح و منافع حزبی، گروهی و از همه بدتر و تأسف‌بارتر، منافع شخصی خود ذبح می‌کند. سئوال این است که چرا باید امثال آقای ‌هاشم‌نیا که در دوران فتنه ساکت بوده و همچنین تکنوکرات‌های استان از ایشان برای استاندار شدن حمایت می‌کنند، بر مسند استانداری گیلان ولایتمدار بنشیند؟ مگر امام نفرمود: "هرگاه آمریکا از ما حمایت کرد، به خودمان شک کنیم"؟ حال نباید به استاندار شدن چنین افرادی و نمایندگان حامی آن شک کرد؟ مگر هرکس دم از ولایت زد، ولایی است؟ ولایتمدار را باید در اعمالش جست‌وجو کرد.
چرا تکنوکرات‌هایی که قائل به معامله بر سر ارزش‌ها هستند، از آقای ‌هاشم‌نیا حمایت می‌کنند؟ آیا این خود وجاهت ارزشی ایشان را زیر سئوال نمی‌برد؛ البته اگر وجاهتی وجود داشته باشد، که اگر  این بود، باید در فتنه ۸۸ با صراحت و از جان گذشتگی، مواضع شفافی را بیان می‌داشتند که نداشتند و مَثَل‌شان مَثَل سکوت‌کنندگان در برابر فتنه است و هرکس در ظلمی سکوت کند، در آن شریک است و به گفته قرآن مجید: "الفتنه اکبر من القتل." اما مسأله فقط این نیست. تکنوکرات‌ها در شیوه مدیریت خویش و در انتخاب بازوان مدیریتی خویش کسانی را انتخاب می‌کنند که چون خود، خواص منفعت‌طلب استان را بر عامه سختی کشیده ترجیح دهند و آن پابرهنه‌هایی را که امام می‌فرمود فراموش می‌کنند و پیروی از ولایت بر ایشان چیزی جز کلامی برای حفظ منافع نیست که اگر چنین بود، از ساکتین فتنه ۸۸ نبودند.
ما نسل سومی‌های مکتب خمینی با تکیه بر کلام گوهربار رسول‌الله که فرمودند: "عند اکرمکم عند الله اتقکم"، خواهان انتخاب استانداری مکتبی، ارزش‌مدار و کسی که خواص بی‌بصیرت را بر سکان هدایت گیلان ننشاند هستیم که فضای گناه‌آلود شهر ما از تفکرات سیاسی‌زده و دین‌زدای مسئولان آن حکایت دارد. به امید شهری آرمانی...

"8 دی" در یادداشت دیگری با عنوان "نمایندگان محترم آهسته برانید!" به قلم صادق رمضانی نوشت: در این روزها همه فعالین و علاقه‌مندان به اخبار و مسائل سیاسی استان در جریان داستان عزل استاندار گیلان قرار گرفته‌اند. اگر بخواهیم نگاهی عمیق و دقیق به جریانات سیاسی استان و جریانات حاکم بر فضای اجرایی استان داشته باشیم، قطعاً در این مجال کوتاه نمی‌گنجد، اما به صورت اجمالی می‌توان این داستان را از چند زاویه بررسی کرد. با توجه به این‌که تقریباً همه می‌دانند که چه جریانی به دنبال تغییرات در استانداری است، لازم است توضیحی مختصر از پیشینه و سابقه این جریان ارائه داد.
فعالین سیاسی استان فراموش نمی‌کنند که زمانی که این جریان بخش‌هایی از قدرت اجرایی استان را در دست داشت، از چه تاکتیک‌ها و استراتژی‌هایی استفاده می‌کرد. بزرگترین تاکتیک این جریان، موج سواری و استفاده از احساسات مردم است، به‌طوری که در همان زمان هم با استفاده از ابزاری از خانواده‌های شهدا و جانبازان عزیز و هماهنگی‌های پشت پرده جهت تجمعات این عزیزان برای دستیابی به حقوق خود و در واقع برای ایجاد فشار بر افراد و بر دستگاه‌هایی که با خودشان همسو نبودند، بارها و بارها استفاده نموده و به مطامع خود رسیدند. در زمان انتخابات نیز شاهد بودیم که با استفاده از احساسات مردم و تمرکز بر این مورد که استاندار مازندرانی است، چه جوی علیه استاندار ایجاد و درصدد کسب آراء برآمدند. ذکر این نکته ضروری است که درصدد حمایت از استاندار و یا مجموعه سیاسی استان نیستیم، اما این روند را نیز برای از صحنه بیرون انداختن رقبا درست نمی‌دانیم.
برادر عزیزمان جناب آقای جعفرزاده که این‌گونه بر طبل گیلانی و مازندرانی می‌کوبد، اگر در آذربایجان بود، چه می‌کرد؟ چرا تحریک احساسات و قومیت‌گرایی برای این مجموعه از عملکرد و مصالح استان و مردم زحمتکش گیلان اولویت پیدا کرده است؟ نقش نهادهای نظارتی در کنترل احساسات قومی ‌و جلوگیری از جو تهمت‌پراکنی و بدبین کردن مردم چیست؟ هر کودک و نونهالی می‌داند که این تغییرات با توجه به نزدیک بودن زمان انتخابات ریاست جمهوری با چه هدف و منظوری دنبال می‌شود. آیا زمان آن نیست که نمایندگان محترم مجلس خدا را درنظر بگیرند و صرفاً به وظایف قانونی خود بپردازند و از اعمال نفوذ در قوه اجرایی کشور دست بردارند؟ مردم از زد و بندها و فامیل بازی‌ها  خسته شده‌اند. چرا نمایندگان تلاش می‌کنند آخرت خود را به بهایی ناچیز به دنیا بفروشند؟ آیا نمایندگان محترم فکر نمی‌کنند که این میزها و پست‌ها به کسی وفا نمی‌کند و بودند افرادی که به‌راحتی در جاده انحراف سقوط کردند و از گردونه نظام خارج شدند؟ جاده نمایندگی پرخطر است. نمایندگان محترم آهسته برانید!

همچنین "احرار گیل" (پایگاه خبری نزدیک به اسدالله عباسی، نماینده ادوار هفتم و هشتم مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی) در یادداشتی با عنوان "نقش توابین فتنه 88 در تغییر استاندار گیلان" نوشت: ... زخمی‌های فتنه ۸۸ به‌دنبال روزنه می‌گشتند تا آرام آرام از مخفی‌گاه بیرون آمده و هوایی استشمام کنند. انتخابات مجلس نهم این فرصت را در میان غفلت اصولگرایان به آن‌ها داد تا در چهره جدید خود را در ظاهری تواب به نمایش بگذارند. از این‌رو بهترین پاتوق خود را در ساختمان حاشیه پارک قدس رشت دیدند. آن‌هایی هم که نه از دل، بلکه به جبر مخالف فتنه ۸۸ شدند و سخنرانی‌ها کردند، اکنون به خواسته دل خود، یعنی دوستی با رفیق شفیق سال‌های دور برگشتند و از اقدامات خود توبه کردند! افراد هاشمی نسبی که دلدادگی‌شان در هنگام مسئولیت‌شان  در شهرستان‌ها چنین تصویری را برای انقلابیون گیلان هویدا می‌سازد... ما مخالف تغییر و تحول در هیچ سطحی از مدیران نبوده و نیستیم، ولی اصولگرایان به‌هوش باشند که تغییر استاندار گیلان نه یک تغییر مدیریتی، بلکه یک انتقام سیاسی است. چیزی که اگر در انتخابات مجلس نهم کاسه اختلاف را سر نمی‌گرفتند، امروز مجبور به پرداخت این هزینه نمی‌شدند. حال که آن‌ها در باطل خود وحدت دارند، چرا اصولگرایان در حقانیت خود اختلاف داشته باشند؟ باید اختلاف را کنار گذاشت و در صحنه بود و از آرمان‌های شهدا دفاع کرد. این تغییرات نه برای خداست و نه مردم. مردم و قشر فقیر جامعه هستند که باید هزینه این جابه‌جایی‌ها را بپردازند. وگرنه هیچ عقلی پذیرای جابه‌جایی استاندار در این مقطع زمانی و با این شتاب نیست! این شتاب قطعاً برای انتخابات ریاست جمهوری و برای کسب موفقیت کاندیدایی از جنس هاشمی نسب است. باید کاری کرد تا رفقای هاشمی نسب و کانون وحدت بین فتنه و انحراف به اهداف‌شان نرسند.
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان:
از قرار معلوم انحرافیون مازندرانی لانه کرده در استانداری گیلان دست به کار شده و از قول مردم بافرهنگ و فهیم گیلان طومار و بیانیه می‌نویسند!!! آقایان دم خروس‌تان مشخص شد!!! تقلا کافی است!!! همان‌طور که ارباب‌تان اسفندیار شما را نعمت‌های فراوان بخشید، هم‌اینک درحال ستاندن همان‌هاست!!! دنیا بالا و پایین دارد آقای سعادتی و طبرستانی و شریفی و بکیان و آل حبیب و موازی و خرم‌جاه و ...
این آقایون مثل این‌که بعد از 7 سال هنوز هم با سیستم احمدی‌نژادی که خودشون هم سنگشو به سینه می‌زدن آشنا نیستن!؟ دیگه همه زمین و زمان می‌دونن که وقتی احمدی‌نژاد تصمیمی می‌گیره، تابع هیچ فشار و رایزنی و لابی‌گری نیست... همون روز که داشتین برای اومدن سعادتی سر و دست می‌شکوندین، باید فکر این‌جاشم می‌کردین!!!
شهروند: درود بر لاهیگ که از مدت‌ها قبل از حضور سعادتی در گیلان لحظه به لحظه ورودش را رصد می‌کرد و واقعاً همان‌گونه که پیش‌بینی می‌شد، اتفاق افتاد. مثل این‌که جز تجربه تلخ، سزاوار چیز دیگری نیستیم. این مدیر غیربومی هم به‌واسطه فرصت‌طلبی محدود افراد سیاسی بر مسند استانداری گیلان نشست و البته منافع‌شان را به قدر کفایت تأمین کرد و حالا قرار است با یک رفتار کاملاً سیاسی و هدف‌گذاری شده که بیشتر تخریب نیروهای بومی است، از گیلان برود.
حمید: آقایان بیگانه‌پرست! گیلان داره با این استاندار ضعیف و مدیران بی‌کفایتی که وابستگی‌شان به شما بر هیچ کسی پوشیده نیست، ویران و ویرانه‌تر میشه!!! بسه دیگه!!! چی می‌خواید از جوون این مردم؟؟؟!!!
ستاد ضد فتنه و ضد انحراف: عجب رسمی شده‌ها؟؟؟!!! اگه فتنه 88 اتفاق نمی‌افتاد، این آدم‌های کوتوله چه انگ دیگه‌ای می‌خواستند به مدیران باسابقه و بومی بزنند؟! انگار هرکی با ما نبود، لابد بر ماست!؟ بابا! دست بردارید از بازی‌های نخ نما شده... سوژه لو رفته... یکی فتنه‌گره! یکی انحرافیه! یکی توابه! یکی ... هرجا کم می‌آرید، هرجا می‌خواید یکی رو حذف کنید، هرجا می‌خواید تخریب کنید، از ابزار استفاده می‌کنید. این بدعت به یه شکل دیگه خلاصه یه روز یقه شما رو هم می‌گیره...
ایمان: فقط هاشم‌نیا بومی گیلانی.
در پاسخ به توهین کربلایی که هاشم‌نیا را به‌خاطر جانباز بودن و معلولیت جسمی فاقد صلاحیت استانداری خوانده است باید بگویم که بزرگترین فیزیک اخترشناس تاریخ (استیون هاوکینگ) معلول کامل است و یا فرانکلین روزولت (سی و دومین رئیس جمهور معلول آمریکا) تنها رئیس جمهوری آمریکاست که 4 بار به کاخ سفید راه یافت و آمریکا را ابتدا از بحران اقتصادی و سپس جنگ جهانی دوم نجات داد.
اینا عجب آدمایی هستند؟! از ارزش مداری و اصولگرایی دم می زنند، اون وقت جانبازی هاشم نیا رو میزنن توو سرش، میگن نباید استاندار بشه! دم خروسو باور کنیم یا ...
فقط سعادتی به گیلان ضربه نزده، بلکه یه دوجین مدیرکل بی کفایت منتسب به همین آقایون هم هستند که استان رو با خاک یکسان کردند. اینا الآن زیر علم سعادتی سینه میزنن، فردا که رفت، رنگ عوض می کنن و مدح استاندار بعدی رو می گن. دلمونو به چی خوش کنیم؟!
لاهیگ جان! این [...] که ازش حمایت کردید، توو زرد از آب دراومد. چی معامله کرده این جوری پا پس کشیده؟! همه چسبیدن به استانداری، اون پاچه رئیس [...] رو گرفته!؟ فکر کنم بزرگترین سهمیه ایشون، تغییر رئیس [...] بود! این بود تحول خواهی؟ هارت و پورت کردن توخالی برای چندتا مدیرکل؟! خدا قوت [...]
کربلایی راست میگه. هاشم نیا بیاد، چون ضعف جسمی داره، نمی تونه سفرهای پوپولیستی شهرستانی سعادتی رو به خوبی دنبال بکنه! آخه آخرین مدل مدیریت نوین جهانی میگه یه قشون مدیر جمع کردن و توو شهرها دوره کردن!!!
جناب (م)! تو که در سازمان ملی جوانان گیلان مدیر موفقی نبودی، حالا هم که رفتی دانشگاه گیلان، اون‌جا هم داری سیاست‌های قبلی رو دنبال می‌کنی! واقعاً با حمایت نیروهای غیربومی دنبال چی هستی؟! من موندم هیچ استراتژی مشخصی برای توسعه استان جز مبارزه با فتنه توو کله‌تون نمی‌گذره؟؟!! اگه اینم نداشتید، کارتون چی می‌شد؟؟؟!!!
آقای (ک)! تو که هویتی در گیلان نداری! توو این سال‌ها هم تا تونستی بزرگان و علمای شهیر استان را با تهدید و توهین به استهزاء گرفتی، حالا هم با جوسازی و ایجاد هیجان کاذب می‌خوای استان رو به‌هم بریزی؟؟؟ آدم کمی دقت میکنه، این احساس بهش دست میده که انگار مأموریتی برای ضعیف نگه داشتن استان گیلان داری!!! این‌طور نیست برادر قمی ما؟!
سعادتی این‌قدر اوضاش خیطه که خودشم فهمیده باید جول و پلاسشو جمع کنه بره... امروز یکشنبه 5 شهریور با مدیرانش خداحافظی کرد و قراره تبعیدش کنن به خوزستان تا اون‌جا رو آباد کنه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
آقایونی که دارین وطن‌فروشی می‌کنین و یه گیلانی رو به یه غریبه می‌فروشین!!! مواظب باشین سیاهی به ذغال می‌مونه‌هاااااااااا...
ما که می‌دونیم مشاوران استاندار و فرماندارها بسیج شدین طومار حمایت از استاندار به نام محافل و هیأت‌های مذهبی و به اصطلاح اصولگرایان استان راه انداختین!!! ولی صد حیف که این رفت و صد حیف که آن آمد...
گیلانیان عزیز! باید از این تغییر و جایگزینی استاندار بومی و شایسته ابراز خوشحالی کرد، ولی یادمان باشد که بیشترین ضربه که به گیلان وارد می‌شود، از جانب مدیران کل بی‌لیاقت و بی‌تخصص بومی هم هست... مانند میراث فرهنگی و گرشگری... باید از افراد بومی و شایسته در سطح مدیران کل نیز استفاده کرد.
(ک) غیربومی و اعوان و انصار وطن فروشش با این افاضات و مهمل بافی‌ها که در تک‌تک کلمات و جملات سخیف‌ ضد گیلانی‌شان مشهود است، عمق نفرت‌شان را از حضرت‌ آیت‌ا... قربانی و مهندس قهرمانی ـ این دو سرمایه گرانقدر تاریخ معاصر گیلان ـ به تصویر کشیده‌اند. ننگ بر شما خیانت‌ورزان و غریبه پرستان!!!
از لاهیگ خیلی خیلی ممنونیم که خادمان و خائنان به این سرزمین رو یکجا به مردم معرفی کرده است.
شهروند: دوستان عزیز! با کمال احترام همه سر کاریم. خودشون میارن، خودشون دعوا می‌ندازن، خودشون می‌برن و دوباره از اول داستان گروه بازی، منافع بازی و زیرآب زنی شروع میشه. تنها راه حل، شست‌وشوی مغزی مردم گیلان، به‌خصوص مسئولان جهت کار گروهی، از خودگذشتگی و کنار گذاشتن زیرآب زنی و انجام خدمت به مردم در راستای منافع مردم. تاریخ به عملکردتان قضاوت خواهد کرد. به 50 سال آینده بیاندیشید که آیندگان خواهند گفت...
این آقای (ن) که این‌قدر قشنگ بلده نظریه‌پردازی کنه و از آزادی بیان و حقیقت نویسی رسانه‌ها و سئوال از مسئولان و واقع‌گرایی و رسالت قلم به دستان و ... حرف بزنه، چرا از نظرات انتقادی خوانندگان برآشفته میشه و اون‌ها را توی سایتش سانسور می‌کنه و بنده خدا لاهیگ هم مجبوره اونا رو توی [...] بذاره که نکنه به تریچ قبای ایشون بربخوره!!!؟؟؟ نکنه ایشون خودشو معصوم و مقدس و غیرقابل خطا می‌دونه که کسی نباید برخلاف نظر ایشون، نظری ابراز کنه!!!؟؟؟ متأسفم برای خودم و کسانی که به ایشون رأی دادیم و تبلیغشو کردیم... ولی چوب خدا صدا نداره!!!
آقای (ن) که مدت‌هاست از موضع‌‌گیری درخصوص تغییر استاندار غائب بوده، دقیقه نود که فهمیده هوا پسه و سعادتی رفتنیه، یادش افتاده مصاحبه کنه؟؟؟!!! همین آقا چند روز پیش در مراسم افتتاحیه پایانه مسافربری لاهیجان که با حضور معاون عمرانی استاندار برگزار شد، در دعای آخر صحبتش گفت: خدایا! عمر مدیریتی آقای سعادتی استاندار مکتبی گیلان دراز باد! دم خروس رو باور کنیم یا قسم حضرت عباس رو!!!؟؟؟
لاهیگ: همچون همیشه از تمامی کاربران فهیم و بافرهنگ لاهیگ درخواست می‌شود در ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود، حرمت و حریم اخلاقی را رعایت نموده و مواجهه منطقی و انسانی به اظهارات موافق و مخالف را سرلوحه رفتار خود قرار دهند.
man yek shahrvand hastam v kari ham b siyasat nadaram,, vali b nazare man ein toutee ra doshmanaye aghaye saadatii 2rost kardan..!! ma hame irani hastim v mosalmanim v nezhad parastii az maha vaghean baeeide k mazandarani v gilani ra az ham jooooda kunim!!!!
man yek gilaniye asiilam vali ein kara durost nist....
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"