كدخبر: ۵۲۴۹
تاريخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۰
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
اختصاصی "لاهیگ"
آیا استاندار گیلان پیام روز خبرنگار خود را یکبار خوانده است؟!
مهدی سعادتی تأکید کرد: آنانی که این نامه را منتشر کرده‌اند و به دنبال غوغاسالاری هستند، پیگرد قانونی خواهند شد.
استاندار گیلان نسبت به انتشار نامه درخواست واردات 50 هزار تن برنج در برخی از رسانه‌ها واکنش نشان داد.
مهدی سعادتی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با تأکید بر این‌که این‌گونه نامه‌ها متعلق به ستاد تدابیر ویژه اقتصادی برای ذخیره‌سازی کل نظام است و برای این بخش كه شامل چند قلم اساسی است نيست، اظهار داشت: آن‌هایی که این کار را کرده‌اند (انتشار خبر)، مورد پیگرد قانونی قرار مي‌گيرند.
وي خاطرنشان کرد: روز گذشته در جلسه مشترک استاندار و نمایندگان مردم گیلان در مجلس شورای اسلامی با وزیر جهاد کشاورزی مصوب شد واردات هرگونه برنج 100 درصد ممنوع است.
سعادتی تأکید کرد: آنانی که این نامه را منتشر کرده‌اند و به دنبال غوغاسالاری هستند، پیگرد قانونی خواهند شد.
"لاهیگ" ضمن احترام به نوع نگاه و نکته نظرات استاندار گیلان و یادآوری رسالت اطلاع‌رسانی، "بیان شجاعانه واقعیت‌ها" و "بازگویی حقیقت" از سوی رسانه‌ها به عنوان "قاصدان امین و راویان صدیق اطلاعات و آگاهی" و "پيشگامان دانايي" که 10 روز پیش در پیام خود ایشان به مناسبت "روز خبرنگار" بر آن‌ها تأکید گردیده بود، توجه ایشان را به این نکته جلب می‌نماییم که تنها هدف انتشار نامه مورد اشاره ـ به‌عنوان یک درخواست اداری معمولی و نه محرمانه ـ که طی دو روز گذشته با واکنش‌های منفی افکار عمومی (از جمله چندین تماس تلفنی، پست الکترونیکی، مصاحبه و تذکر رسمی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی) مواجه گردید، نه "غوغاسالاری"، بلکه "بازگویی حقیقت" در راستای دفاع از حق طبیعی و قانونی کشاورزان مظلوم سرزمین‌مان بوده است.
همچنین توجه استاندار گیلان را به برخورد منطقی و مدنی هیأت مدیره اتحادیه مرزنشینان استان گیلان که از طریق ارسال جوابیه به "لاهیگ"، چرایی چنین درخواستی را تبیین نموده‌اند جلب می‌نماییم. واکنش به‌موقع تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به‌خوبی گویای صحت عملکرد ما در چنین موقعیت حساسی از فصل کشاورزی می‌باشد.




نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با ابراز نارضایتی جدی از درخواست اخیر استاندار گیلان در باب واردات ۵۰ هزار تن برنج آن‌هم در فصل درو، از وزیر کشور خواست مانع این کار شود.
غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی در تذکر رسمی خود به وزیر کشور که در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی قرائت شد، آورده است: تلاش و زحمت کشاورزان رنج‌دیده گیلانی که در استضعاف شدید مالی به‌سر می‌برند، در طول زمان شش ماه متوالی و یک سال غیرمتوالی در ماه‌های مرداد، شهریور و مهر هر سال مقدر است به ثمر بنشیند و به بازار تقاضا عرضه شود.
وی افزود: متأسفانه دولت در سال جاری با وارد نمودن بی‌رویه برنج، زخم بزرگی بر پیکر بی‌جان و بی‌رمق کشاورزان استان‌های شمالی ایجاد نمود که استاندار غیربومی گیلان نیز با صدور دستور در ستاد به اصطلاح تدابیر ویژه اقتصادی استان به تاریخ 0۸/0۵/13۹۱ تیر خلاص را رها نمود و نمکی بر این زخم غیرقابل ترمیم پاشید و مقرر نمود اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در دستگاه خود نسبت به تشکیل کمیته‌ای خاص جهت واردات برنج و ... اقدام نماید و گزارش میدانی عملیاتی خود را به دبیرخانه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی استان مستقر در معاونت برنامه‌ریزی ارائه نموده و گزارش اقدام در جلسه بعدی ستاد مذکور را ضروری دانستند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: متأسفانه عدم حل مشکلات کشاورزان و تشدید این مشکلات با اقدامات غیرکارشناسی و خلاف قانون نتیجه‌ای جز نارضایتی این قشر از جامعه در سال تولید ملی ندارد که تقاضامند است ضمن عذرخواهی از این تصمیم نابخردانه و نابه‌جا، تذکرات لازم نیز صادر گردد.
همچنین در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی تذکر رسمی حسن تأمینی لیچائی ـ دیگر نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ـ نیز به وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص مقابله با واردات بی‌رویه برنج قرائت شد.
سید هادی حسینی ـ نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی ـ نیز روز چهارشنبه در نطق میان دستور خود با انتقاد از وضعیت کشاورزان در استان مازندران گفت: کشاورزان در زمان تولید محصول برای تأمین آب، کود و سم سرگردان‌اند و در زمان عرضه هم به دلیل سیاست‌های غلط واردات، رنج بیشتری بر آنان تحمیل می‌شود.
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد شدید از درخواست استاندار گیلان از وزیر صنعت، معدن و تجارت برای صدور مجوز واردات 50 هزار تن برنج، اذعان کرد: شاید تا یک سال آینده بلایی که بر سر نوغان‌داری، بادام زمینی و چای آمد، به برنج سرایت كند و اين امر با تولید ملی منافات دارد.
محمدحسین قربانی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا اظهار داشت: وقوع سیل امسال در گیلان باعث کاهش 30 درصدی تولید محصول برنج شد.
وی خاطرنشان کرد: هم‌اكنون به‌خصوص در فصل دروي كشاورزان، واردات برنج به هيچ عنوان صلاح نيست و اگر هم وارد شد، به هيچ وجه نبايد توزيع شود.
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که طبق مصوبه هیأت وزیران 3 ماه قبل و بعد از دروی برنج داخلی، نباید برنج خارجی توزیع شود، ابراز داشت: جای تأسف دارد که استاندار گیلان درخواست صدور مجوز واردات 50 هزار تن برنج از طریق تعاونی‌های مرزنشینان را از وزیر صنعت کرده است.
قربانی تصریح کرد: در اين مقطع حساس نبايد چماق بر سر توليدات كوبيد؛ آن‌هم در شرايطي كه توليد برنج براي كشاورزان مقرون به صرفه نيست.
به گفته وی، استاندار گیلان که باید مدافع تولید برنج باشد، نبايد متقاضی واردات برنج بشود. چنين تقاضايي شايد سه ماه بعد از درو و فروش برنج كشاورزان ايراني قابل بررسي باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: موضوع عدم توزیع برنج خارجی را حداقل تا سه ماه بعد از درو به رئیس جمهور، وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد راهبردی ریاست جمهوری اعلام کرده‌ایم و این درخواست استاندار خارج از عرف است.
قربانی وعده داد كه این موضوع را حتماً پیگیری كند و فردا هم به وزیر صنعت، معدن و تجارت تذکر خواهم داد و انتظار دارم مدیران اقتصادی کشور، به‌ویژه استاندار گیلان این قضیه را پیگیری نمایند و بگذارند کشاورزان برای تولید محصول آرامش داشته باشند.
وی اظهار کرد: اگر از کشاورزان برنجكار حمایت کافی نكنيم، شاید تا یکی دو سال آینده تولید برنج ما مانند بسیاری از محصولات کشاورزی نظیر نوغان، بادام زمینی و چای رو به نابودي برود.
نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ما انتظار داریم استاندار گیلان به‌صورت ویژه با تیم اقتصادی خود تصمیماتی اتخاذ نماید که باعث متضرر شدن کشاورزان نشود.
همچنین نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی با انتقاد نسبت به وضعیت برنجکاران در کشور، گفت: اگر اراده جدی در بدنه سیستم وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت وجود داشته باشد، کمبود برنج در کشور نخواهیم داشت و نیازی به واردات این محصول نیز وجود ندارد.
ایرج ندیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت افزود: در حال حاضر برنجکاران در زمینه تولید محصول با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند که مهمترین آن‌ها تأمین نشدن بذر و کود لازم جهت تولید محصول باکیفیت است که این مسأله باید از سوی وزارت جهاد کشاورزی جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که برنجکاران با آن روبه‌رو هستند، نبود تجهیزات مدرن، نظیر کمباین و تیلر است که وزارت جهاد کشاورزی باید منابع اعتباری لازم جهت خرید این تجهیزات را فراهم کند.
وی اظهار داشت: مشکلات به‌وجود آمده در حوزه برنجکاری باعث شده تا برنجکاران با روش‌های خشک کردن و نیز شلتوک سازی آشنایی نداشته و هزینه‌هایی را برای آن‌ها داشته باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به این‌که در حال حاضر کارخانه‌های شالیکوبی نیز با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستند، تأکید کرد: کارخانه‌های شالیکوبی به دلیل نبود اعتبارات لازم در زمینه خشک کردن برنج از روش‌های سنتی استفاده می‌کنند که این مسأله باعث شده تا هزینه‌های گزافی در خصوص تولید محصول به آن‌ها تحمیل شود.
ندیمی تصریح کرد: در حال حاضر مصرف برنج سالانه کشور ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن است که از این رقم حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن آن توسط کشاورزان ایرانی تولید و مابقی نیز به دلیل تنظیم بازار، از خارج از مرزها وارد کشور می‌شود.
وی افزود: اگر اراده جدی در بدنه سیستم وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت وجود داشته باشد، کمبود برنج در کشور نخواهیم داشت و نیازی به واردات این محصول نیز وجود ندارد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی در پایان جلوگیری از واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی را از اولویت‌های مجلس نهم برای حمایت از تولید ملی و تولیدکننده داخلی و همچنین افزایش حجم تولیدات بومی دانست.
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان:
محمدتقی لون‌آمیز: درود بر لاهیگ به‌خاطر اطلاع‌رسانی بسیار دقیق. همین و بس... یا حق!
با تشکر.
لاهیگ همیشه منصف و منطقی قلم زده و در دل همه کاربرانش جا داره... آقایون بهتره یه فکر اساسی برای گندی که زدن بکنن!!!
حامی کشاورزان: همان‌طور که می‌دانید جناب استاندار حتماً زیر کولر نشسته‌اند و از گرمای ۴۰ درجه‌ای که کشاورزان عزیز و زحمتکش با خون و دل جهت برداشت برنج زحمت می‌کشند خبر ندارند و در این موقع از سال به فکر ذخایر نظام افتاده‌اند؛ آن‌هم از طریق مرزنشینان!!! به‌راستی تا کی باید حق و حقوق کشاورزان این‌گونه پایمال گردد؟! آیا نمایندگان گیلان به فکر کشاورزان هستند؟! اگر هستند، چرا تا کنون ولو به اشتباه یا هر چیز دیگر که آقای استاندار ذکر کردند و مهر محرمانه هم ندارد، آن‌هم در بدترین موقعیت زمانی هیچ موضعی از خودشان مطرح نکردند؟! چرا اصل نامه را تکذیب یا حتی پوزش نخواستند؟! آیا چشمانی باز به فکر منافع استان و مردم نجیب آن هست؟ اگر هست، پس صدای‌شان چرا شنیده نمی‌شود؟
استاندار عزیز گیلان و گیلانی را به خاک و خون نشاند. چرا؟ یعنی بین مازندران و گیلان انتقام جویی؟! یعنی یه گیلانی مقیم نمی‌تونه استاندار بشه؟!... لاهیگ ممنون از راستگویی.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"