كدخبر: ۹۴۴
تاريخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۸۷ - ۱۰:۴۶
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
کجایند مردم لاهیجان؟
حمید خوش سیرت

چندی پیش با یکی از شهروندان روزنامه‌نگار لاهیجی هم‌صحبت شدم که گلایه شدیدی نسبت به تخریب بنای تاریخی امجد السلطان داشت و از این‌که مطلبی نوشته و از ناحیه برخی افراد تهدید شده بود، ناراحت بود و می‌گفت که شهرم را دوست دارم، ولی نمی‌توانم مطلبی بنویسم!
بسیار جای تأسف است! اصولاً کسانی که خود را در معرض انتخاب و رأی مردم نمی‌گذارند و مسئولیتی در این کشور برعهده‌شان است، باید همواره بر این امر وقوف داشته باشند که ما هرچه داریم از مردم است و اگر انتقادی از سر دلسوزی می‌شود، پاسخ‌اش تهدید و یا متهم کردن منتقدان به طرفداری از این یا آن جریان سیاسی نیست!
در همین راستا، سخنگوی محترم شورای شهر لاهیجان، در آخرین نشست خود با اصحاب رسانه‌ها، اظهارات قابل توجهی داشته‌اند که ذکر چند نکته در مورد آن، خالی از لطف نیست.
1- آیا از نظر سخنگوی شورای شهر یا بقیه اعضاء، دیدگاه صاحب نظران نسبت به مسائل شهری باید این‌گونه پاسخ داده شود؟ آیا از دیدگاه سخنگوی محترم که در هفته‌نامه قارن، صدای لاهیج، سایت لاهیگ و ... منتشر شده است، منتقدان تنها قلم‌فرسایی کرده‌اند؟ به راستی کدام معضل ترافیکی در میدان کتابخانه شهید باهنر (سابق) حل شده است؟ اینجانب وارد این مقوله نخواهم شد که بنای امجد السلطان تاریخی است و یا این‌که چرا نظری برخلاف نظر منتقدان دارم. اما آیا شهروندان حق انتقاد سازنده برای رشد و توسعه شهر را دارند یا خیر؟
2- سخنگوی محترم اظهار داشته‌اند که وضعیت آب و فاضلاب لاهیجان تأسف‌بار است. گرچه مدیر آب و فاضلاب شهری لاهیجان پاسخ جامعی دادند، اما شورای شهر که خود باید قانون‌گذار و ناظر بر عملکرد مدیریت شهری لاهیجان باشد، جهت حل و رفع مشکل آب‌های سطحی تاکنون چه کرده است؟ درحالی که به اذعان مدیر شرکت آبفای لاهیجان، حل مشکلات فاضلاب شهری هم‌اکنون از پیشرفت قابل توجهی برخوردار است، اما برای مشکل جمع‌آوری آب‌های سطحی که وظیفه شهرداری است، تاکنون چه اقدامی صورت گرفته است؟ اعضای شورا به عنوان قانون‌گذار و منتخب مردم باید رفع مشکل کنند، نه منتقد باشند! آن‌چه روشن است این‌که مردم باید از شما انتقاد کنند و انتظار داشته باشند، ولی شما حرف مردم را تکرار می‌کنید و جایگاه شما عوض شده است! در بسیاری از شهرهای توسعه‌یافته و حتی شهرهای همجوار لاهیجان، از جمله شهر رودبنه و لنگرود ایجاد کانال جمع‌آوری آب‌های سطحی توسط شهرداری درحال انجام است که در این فصول پرباران لااقل مردم دچار مشکل نشوند، اما در لاهیجان چه؟!
3- سخنگوی محترم فرموده‌اند که به مشکلات تاکسی‌ها واقف هستند و مدیریت درست اعمال نمی‌شود! به راستی حل مشکل تاکسی‌رانان ـ این قشر شریف و زحمتکش که همیشه باید کار کنند ـ برعهده چه ارگانی است؟ آیا به این نکته هم فکر کرده‌اید که اگر تنها با تعامل و همکاری با شورای ترافیک و نهادهای ذیربط، ایستگاه‌های مسافربری از نقاط مختلف به ورودی شهر منتقل شوند، مشکل تاکسی‌رانان حل خواهد شد؟ در گفت‌وگوهای مختلفی که با این قشر زحمتکش و خدوم لاهیجان داشته‌ام، خود از بودن و وقت صرف کردن در صف‌های طویل تاکسی گلایه دارند، اما عاجزند و می‌گویند چه باید بکنیم؟ کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تاکنون چه کرده است؟ اگر ایستگاه‌های مسافربری ساماندهی شوند، مطمئن باشید مشکل اصلی تاکسیرانی در لاهیجان حل خواهد شد.
4- سخنگوی محترم اعلام داشته‌اند، مشکل جزیره لاهیجان را در سفر اخیر ریاست محترم جمهوری با ایشان در میان می‌گذارند تا ایشان حل مشکل کنند. مردم می‌خواهند بدانند چه کرده‌اید؟ چرا مردم را از اقداماتی که تاکنون برای حل مشکل جزیره انجام داده و خود بارها وعده بازپس‌گیری آن را دادید، در جریان نمی‌گذارید؟ آیا مشکل شهری لاهیجان را رئیس‌جمهور باید حل کند یا با تعامل و همکاری مدیران شهری و استانی باید مشکلاتمان حل شود؟
5- سخنگوی محترم اظهار داشته‌اند که شورا نشستی با نماینده مجلس داشته که البته یک بار کم است! آیا در ادوار گذشته نیز چنین کردید؟ یا برخی از مسائل، شما را از آن بازداشت که از توان و قدرت اجرایی نماینده دوره‌های ششم و هفتم مجلس شورای اسلامی که بیشترین خدمات را به مدیریت شهری با کمک و مساعدت‌های فراوان استاندارهای پیشین ـ از صوفی تا عبداللهی ـ و از وزرای کشور ـ از موسوی لاری تا پورمحمدی ـ ارائه داده بود، بهره‌گیری نمایید؟ چند جلسه به خاطر منافع شهر داشتید؟ اگرچه تاکنون نیز به خطر منافع شهر باید با مسئولان و نماینده شهرستان تعامل داشت، اما شما در دو دوره‌ای که عضو شورا بودید، برای پل عاقلیه و مالک اشتر و همین ورزشگاه 2500 نفره (معروف به 4000 نفره)، فرهنگسرای بزرگ داخل شهر (خیابان قیام) که در نوع خود در استان بی‌نظیر خواهد شد و ... چه کرده‌اید؟ تله‌کابین بام سبز به دریا که نقش بزرگی در توسعه گردشگری شهرستان دارد و بسیاری از خدمات دیگر از تلاش‌های نماینده پیشین شهرمان برای مدیریت شهری و شهرستان بود. به راستی منافع شهرمان بر منافع شخص‌مان ارجحیت دارد؟ باید همه دست به دست هم دهیم تا شهرمان توسعه یابد و از اغراض سیاسی و منافع شخصی دوری کنیم.
6- برنامه‌ها و چشم‌اندازتان برای توسعه شهری لاهیجان و عملکرد اجرایی و عمرانی شهرداری چیست؟ جای تأمل دارد که لکه‌گیری خیابان‌ها و کوچه‌ها جزء عملکرد عمرانی اعلام می شود!
7- بنا به دلایل و قرائن مختلف می‌توان اثبات کرد که تخریب امجد السلطان بدون برنامه بوده است. چرا که تاکنون هیچ نکته مثبتی برای حل مشکل ترافیک مشاهده نشده است. میدان با همان ابعاد است و فقط ساختمان آن تخریب شد، که گفته شود کاری شده است! اگر برنامه‌ای داشتید، چرا ابتدا تخریب نمودید و سپس به دنبال طرح هستید؟ اصول فعالیت‌های عمرانی، همیشه به این روال است که در آغاز، با تهیه طرح مطالعاتی و برآورد کردن هزینه‌ها و سپس تأمین اعتبار، عملیات اجرایی شروع می‌شود. این درحالی است که شما از آخر شروع کردید و فرمودید که با توجه به فشارهای مطبوعات و ... از طرح پیشنهادی شهرداری جلوگیری نمودید. اگر به نظرات مردم توجه دارید، چرا قبل از آن مردم را در جریان نگذاشتید و از نظرات صاحبان قلم و همه شهروندان استفاده‌ای ننمودید؟
آیا شورای شهرمان، با مردم خود رودربایستی دارد و آنان را نامحرم می‌پندارد؟ شورای شهر به مثابه یک نهاد مردمی غیردولتی چه برنامه‌هایی برای جلب و جذب تک‌تک همشهریان لاهیجی تدارک دیده است؟ آیا حضور نمایشی حداکثر 15 نفره شهروندان گرفتار در جلسات علنی شورا، نمایان‌گر مردمی بودن و با مردم بودن شوراست؟ پس کجایند مابقی مردم؟ کجاست اتاق فکر شورا و شهرداری؟ کجاست نتایج افکارسنجی شهروندان صاحب رأی و اندیشه؟ شورای شهر در سومین دوره فعالیت خود، آیا یک بار برای همیشه، شکاف مابین خود و مردم را با اعتمادآفرینی و مردم دوستی پر خواهد نمود؟ چه بخواهیم و چه نخواهیم، تاریخ، قضاوت خود را خواهد نمود! بیاییم در محضر تاریخ، سربلند باشیم!

مطالب مرتبط
نظرات بینندگان:
از سوئد: رابینو در کتابش از لاهیجان گفته که هفت محل داره. هر محل حمام عمومی، بازارچه و مسجد. این الگو رو غربی‌ها گرفتن و روو کشور خودشون پیاده کردن. اما به‌جای مسجد، کتابخانه جاش گذاشتن. منظور هر محلی به اصطلاح یک سنترروم یا مرکز داره که توش چند تا مغازه، کتابخانه و ایستگاه مترو و ... . این عمل باعث می‌شه تراکم جمعیت کم بشه، همه هجوم نیارن به مرکز شهر ترافیک سنگینی ایجاد کنن. بهتره ساختار محلاتی لاهیجان حفظ بشه و تمام ادارات یه جا جمع نشه که ترافیک سنگین پیش بیاد و جای پارک پیدا نشه. آقا دو سه تا اداره مرتبط به هم رو کنار هم بزارین. اصلاً ساختمان ادارات پر رفت و آمد رو ببرین یه جای خلوط و یه محوطه پارکینگ بزرگ طراحی کنید و یه ایستگاه تاکسی بزارین.
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"