كدخبر: ۷۸۵۵
تاريخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۵
send ارسال به دوستان
print نسخه چاپي
گیله مرد بودجه‌ریزی ایران درگذشت
بیژن رحیمی دانش که بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت پیوسته در سازمان برنامه و بودجه در دولت‌های مختلف را در سابقه خود داشت، به‌دلیل سکته قلبی درگذشت.
بیژن رحیمی دانش ـ کارشناس ارشد بودجه‌ریزی ایران ـ درگذشت.
به گزارش "لاهیگ"، رحیمی دانش که بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت پیوسته در سازمان برنامه و بودجه در دولت‌های مختلف را در سابقه خود داشت، به‌دلیل سکته قلبی درگذشت.
وی که متولد سال 1327 در شفت و دارای مدرک کارشناسی ارشد عمران ملی ـ اقتصاد از دانشگاه شیراز بود، فعالیت در سازمان برنامه و بودجه را در سال 1353 و از سطوح کارشناسی آغاز کرد و مدت‌های متمادی در کسوت دبیر شورای اقتصاد و نیز مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس، مدیرکل دفتر تلفیق، مدیرکل دفتر شورای اقتصاد و سرپرست دفتر امور استان‌های سازمان برنامه و بودجه (سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور) به ساختار اقتصادی و بودجه‌ریزی کشور خدمت کرد.



رحیمی دانش پس از بازنشستگی، در سالیان اخیر پژوهشگر گروه پژوهشی برنامه و بودجه مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو گروه مطالعات آینده‌نگری و گروه برنامه و بودجه مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی بود و در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز به انتقال تجارب و مشاورت در امر کارشناسی بودجه کشور مشغول بود.
وی که در همه سال‌های خدمتی خود دغدغه اصلاح ساختار برنامه و بودجه‌ریزی ایران را داشت، در یکی از مصاحبه‌های اخیر خود تأکید داشت: برنامه‌های توسعه‌ای کشور باید 4 ساله باشد، نه 5 ساله.
بیژن رحیمی دانش که با خبرنگار "اقتصاد پرس" سخن می‌گفت، ادامه داد: برنامه‌های توسعه‌ای 5 ساله بر اساس وحی نوشته نشده که نتوان آن را تغییر داد و بهترین برنامه توسعه‌ای این است که 4 ساله باشد و خود دولت آن را نوشته و خودش نیز آن را اجرا کند.
به اعتقاد وی، حُسن 4 ساله شدن برنامه‌ها این است که دولت‌ها با آسیب‌شناسی، برنامه‌های توسعه‌ای را بر اساس نیازهای جامعه طراحی کرده و طبق تفکرات و دیدگاه‌های خود، آن را تهیه کرده و برای اجرا بهانه نمی‌آورد.
این کارشناس برجسته برنامه‌ریزی و بودجه کشور با طرح این پرسش که "در صورتی که هر دولتی 4 سال انتخاب می‌شود، چرا برنامه توسعه برای 5 سال تهیه و تنظیم می‌شود؟"، گفت: این یک سال بیشتر باعث تداخل برنامه‌های توسعه در دولت‌های مختلف می‌شود؛ به‌طوری که شاهدیم در دولت احمدی‌نژاد، وی به صراحت اعلام کرد که به برنامه چهارم اعتقادی ندارد و همین مسأله باعث شد که برنامه چهارم در اجرا با طرح اصلی فاصله چشم‌گیری داشته باشد.
رحیمی دانش اعتقاد دارد: در برنامه‌های توسعه‌ای نه‌تنها زمان 4 ساله باید لحاظ شود، بلکه برنامه بر اساس واقعیت‌های موجود در جامعه نوشته شود؛ چرا که در بسیاری از مواقع شاهدیم که برنامه‌های توسعه‌ای با واقعیت‌های موجود در جامعه فاصله زیادی دارد و گاهی آن‌قدر گسترده و غیرواقعی است که اجرایی به‌نظر نمی‌رسد و اهداف محقق نمی‌شود.
وی افزود: دوره ریاست جمهوری در ایران تا کنون همیشه دو دوره‌ای بوده است. به این معنا که هر رئیس جمهوری دو دوره 4 ساله دولت را در اختیار داشته و عموماً هر دولتی 8 ماه از برنامه توسعه دولت قبل را اجرا می‌کند و حدود 7 سال از برنامه توسعه در همان دولت تنظیم می‌شود؛ اما در دو مقطع، دولت باید مجوز اجرای برنامه توسعه را از مجلس بگیرد.
کارشناس خبره برنامه‌ریزی و بودجه کشور تصریح کرد: با فرض این‌که دولت‌ها دو دوره 4 ساله در قوه مجریه ابقاء می‌شوند، بخشی از چهار سال نخست را به اجرای برنامه دولت قبلی و بخشی را به شناسایی مشکل اصلی اقتصاد می‌پردازند و امیدواریم که دولت کنونی به این امر توجه کند.
شادروان بیژن رحیمی دانش همچنین قرار بود به‌زودی در یادداشت اختصاصی برای "لاهیگ" به بررسی بودجه سال 1394 کل کشور و وضعیت بودجه استان گیلان در این قانون بپردازد که با رحلت ناگهانی‌اش، از بهره‌مندی از دانش و تجربه وی محروم گردیدیم.
گفتنی است، مراسم تشییع پیکر گیله مرد بودجه‌ریزی ایران در ساعت 9 صبح روز یکشنبه 6 اردیبهشت از مقابل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور برگزار و مجلس یادبود وی نیز از ساعت 14 تا 15:30 روز سه‌شنبه 8 اردیبهشت در مسجد نور واقع در میدان فاطمی منعقد می‌باشد.
"لاهیگ" ضمن تسلیت به جامعه علمی کشور، برای آن مرحوم رحمت و مغفرت از درگاه ایزد منان خواستار است.




مطالب مرتبط
نام:
ايميل:
* نظر:
طراحی و تولید: "ایران سامانه"