پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۸۳۳۱
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۴

فقدان اعتماد به نفس افراطيون

دکتر فیاض زاهد
این روزها و در آستانه انتخابات شاهد هستیم كه بخشی از جناح اصولگرا كه به تندروی شهره هستند، اقدام به برهم زدن سخنرانی و مراسم‌های مربوط به اصلاح‌طلبان می‌كنند تا جایی كه كار را به برخوردهای فیزیكی و زد و خورد هم می‌كشانند. اگر بخواهیم به‌طور دقیق این موضوع را مورد توجه قرار دهیم، متوجه می‌شویم این دست اقدامات با دستیابی دولت به توافق هسته‌ای و به سرانجام رسیدن برجام در مجلس شیب بیشتری گرفته است. به نظر می‌رسد افراطیون اصولگرا احساس می‌كنند نتایج سیاسی و روانی برجام سبب حمایت بیش از پیش افكار عمومی از جریان حامی دولت و اصلاح‌طلبان شده است و حالا تصمیم گرفته‌اند تا زمین بازی را از یك شطرنج سیاسی به زمین بوكس تغییر دهند.
افراطیون به‌خوبی می‌دانند جریان اصلاح‌طلب بازیكن یك بازی منطقی و قانونی است و نه در مرام فكری و نه در مكتب اصلاحات این‌گونه رفتارها مورد تأیید نیست و هرگز به این‌ گونه رفتارهای غیرقانونی در مواجهه با رقیبان‌شان چنگ نخواهند زد و از همین روست كه افراطیون دست به چنین رفتارهایی می‌زنند. از سوی دیگر، بر همه روشن و واضح است که اصلاح‌طلبان امروز با معضل بزرگی به نام "فقدان رسانه" روبه‌رو هستند؛ به‌ویژه كه صدا و سیما هم به‌صورت یكدست در حمایت از جناح مقابل اصلاح‌طلبان قدم بر‌می‌دارد و در این میان تنها تریبون و حلقه ارتباط اصلاح‌طلبان با مردم همین سخنرانی‌ها و همایش‌هاست و افراطیون با برهم زدن سخنرانی‌ها می‌خواهند حضور اصلاح‌طلبان را در افكار عمومی محدود كنند.
وقتی همه این اتفاق‌ها را كنار هم بگذاریم، فقط به یك نتیجه می‌رسیم. افراطیون اعتماد به نفس خود را به كلی از دست داده‌ و متوجه شده‌اند پایگاه اجتماعی خود را از دست داده‌اند و برای‌شان مسجل شده است كه حرف آن‌ها در میان جامعه خریدار چندانی ندارد و از سوی دیگر، اقبال مردم برای اصلاح‌طلبان را می‌بینند و وقتی نمی‌توانند در عرصه تعامل سیاسی و در رقابت سالم و منطقی، رقیب خود را به‌صورت جوانمردانه شكست دهند، عرصه تعامل سیاسی را تبدیل به عرصه زد و خورد سیاسی می‌كنند. نتیجه این اقدامات می‌تواند هزینه‌های سنگینی را به‌ویژه در آستانه انتخابات بر كشور، نظام و جامعه تحمیل كند.

• روزنامه اعتماد، شماره 3407، 10 آذر 1394
نظرات بینندگان