پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۷۲۲۰
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۰
وزیر ورزش و جوانان:

22 طرح بزرگ نیمه تمام ورزشی گیلان 440 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

در پایان این نشست، تفاهم‌نامه همکاری بین استانداری گیلان و وزارت ورزش و جوانان به امضای محمدعلی نجفی و محمود گودرزی رسید.
وزیر ورزش و جوانان گفت: تکمیل پروژه‌های نیمه تمام ورزشی در کشور، نیازمند یکصد هزار میلیارد اعتبار ریال است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمود گودرزی عصر روز پنج‌شبه در نشستی با رؤسای ادارات و هیأت‌های ورزشی گیلان در مهمانسرای المپیک رشت افزود: هم‌اکنون سه هزار و 320 پروژه نیمه تمام ورزشی در کشور وجود دارد که برای به بهره‌برداری رسیدن آن‌ها، حدود یکصد هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
وی ادامه داد: این درحالی است که اعتبارات عمرانی وزارت ورزش و جوانان در سال، حدود یک هزار و 500 میلیارد ریال می‌باشد.
وزیر ورزش و جوانان اظهار کرد: همچنین در استان گیلان 22 طرح بزرگ نیمه تمام ورزشی وجود دارد که برای راه‌اندازی هریک، حدود 20 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی با اشاره به تشکیل شورای راهبردی ورزش گیلان، ابراز امیدواری کرد که این شورا تأثیرات به‌سزایی در جذب سایر منابع داشته باشد تا شاهد رشد و شکوفایی روزافزون ورزش باشیم.
گودرزی گفت: همچنین یکی دیگر از خواسته‌های ما، رشد سرانه ورزش در گیلان است که امیدواریم طی دو سال آینده نیز سرانه ورزشی این استان افزایش یابد.
وی در مورد تأسیس خانه کشتی در استان گیلان اظهار داشت: ایجاد خانه کشتی حدود یکصد میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد؛ این درحالی است که کل اعتبارات عمرانی استان گیلان در بخش ورزش حدود 40 میلیارد ریال است، اما با این وجود، پیگیر احداث خانه کشتی در این استان هستم.
وی خواستار مساعدت سایر نهادها و ورود جدی بخش خصوصی به حوزه ورزش شد و افزود: در اکثر استان‌ها، شهرداری‌ها نقش به‌سزایی در امر ورزش دارند و به‌طور مثال در تهران، شهرداری حدود سه هزار میلیارد ریال در سال گذشته به ورزش تزریق کرد.
وزیر ورزش و جوانان همچنین به جذب نیرو توسط وزارت ورزش و جوانان اشاره و اضافه کرد: حدود 70 درصد از نیروهای این وزارتخانه حداقل 27 سال سابقه کار دارند و ما تقاضای 50 نیروی کارشناس را داشته‌ایم و چنان‌چه این تعداد به تصویب برسد، سهم هر استان کمتر از دو کارشناس می‌باشد.
گودرزی به کمبود بودجه این وزارتخانه اشاره و خاطرنشان کرد: محدودیت‌های متنوع و گسترده‌ای در بخش اعتبارات داریم و اعتبارات دولتی نیز پاسخگوی نیازهای ورزشی نیست، چون اگر این اعتبارات به‌طور عادلانه توزیع شود، توزیع آن قطره‌چکانی است و در این امر نیاز به ورود قدرتمند بخش خصوصی هستیم.



مدیرکل ورزش و جوانان گیلان نیز در این نشست گفت: استان گیلان دارای 140 هزار ورزشکار سازمان‌یافته است که از این حیث، رتبه سوم کشور را دارد، اما به نسبت جمعیت، رتبه اول را در کشور دارا هستیم.
مسعود رهنما افزود: ما جزء 10 استان برتر کشور در بخش ورزش هستیم، اما در گرفتن امکانات و اعتبارات، رتبه نوزدهم را داریم. همچنین به‌رغم این‌که گیلان به جهت توسعه ورزش قهرمانی در ردیف 10 استان برتر کشور قرار دارد، اما در توسعه زیرساخت‌ها و سرانه فضاهای ورزشی از رتبه 23 فراتر نرفته است.
وی اظهار کرد: به‌دلیل شرایط موجود آب و هوایی در گیلان نیز میزان فرسودگی و خرابی اماکن ورزشی در این استان، چند برابر سایر استان‌های دیگر کشور است و به همین دلیل تقاضا داریم حداقل سه برابر بودجه در بخش تهیه و نگهداری اماکن ورزشی به گیلان اختصاص یابد.
مدیرکل ورزش و جوانان گیلان گفت: از هیأت‌هایی که برای بازی‌های آسیایی کره جنوبی سهمیه کسب کنند، حمایت همه‌جانبه خواهد شد. ضمن این‌که از هیأت‌هایی که در اردوهای تیم ملی بازیکن و یا مربی دارند، حمایت می‌کنیم تا در رقابت‌های مهم آسیایی کره جنوبی با قدرت ظاهر شویم.
رهنما یادآور شد: ورزشکاران استان گیلان در دوره گذشته رقابت‌های آسیایی، یک مدال طلا، یک مدال نقره و یک مدال برنز کسب کرده بودند که هم‌اینک این سه ورزشکار بازنشسته هستند و امیدوارم در رقابت‌های آسیایی پیش رو، علاوه بر این‌که نمایندگان زیادی در کاروان ورزشی ایران داشته باشیم، بتوانیم مدال‌های رنگارنگ نیز کسب کنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان گیلان در ادامه این نشست به تنظیم سند توسعه ورزش و تخصیص بودجه تحقیقاتی اشاره کرد و افزود: با حمایت استاندار و تشکیل شورای عالی ورزش استان می‌توانیم بسیاری از تنگناهای ورزش گیلان را ساماندهی کنیم.
رهنما خاطرنشان کرد: استفاده از همه ظرفیت‌های فنی و مدیریتی استان گیلان در کسب موفقیت‌های روزافزون حوزه ورزش و جوانان ضروری است و در این امر باید گام‌های مهمی برداریم.
همچنین وزیر ورزش و جوانان صبح امروز در نشستی با استاندار و مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی گفت: اعتبارات دولتی جوابگوی نیاز استان‌ها نیست و بخش خصوصی برای رفع این نیازها باید وارد عمل شود.
محمود گودرزی اظهار کرد: سال گذشته 60 درصد بابت اعتبارات پروژه‌های عمرانی طرح‌های ورزشی که رقمی معادل 148 میلیارد تومان بود، برای طرح‌های ورزشی اختصاص یافت.
وی افزود: امسال 40 درصد از این رقم کاهش یافته است. از این‌رو باید بخش خصوصی در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشد.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: با این وجود، نمایندگان مجلس امسال 300 میلیارد تومان برای توسعه ورزش‌های روستایی اختصاص داده‌اند که این امر می‌تواند بخشی از پروژه‌های نیمه تمام ورزشی در روستاها را پوشش دهد.
گودرزی اولویت‌بندی ورزش کشور را بر چهار پایه عنوان و خاطرنشان کرد: این اولویت‌ها به‌ترتیب شامل ورزش همگانی، ورزش تعلیم و تربیتی، ورزش قهرمانی و ورزش حرفه‌ای است.
وی گفت: وظیفه ما در وزارت ورزش و جوانان، تیم‌داری نیست، چون هر تیمی که فعالیت داشته باشد، حداقل 15 میلیارد تومان هزینه می‌خواهد.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: اگر این رقم را برای ورزش یک استان هزینه کنیم، ورزش آن استان متحول خواهد شد.
وی افزود: تا کنون ریالی به تیم‌های وابسته به دولت پرداخت نکرده‌ایم که نتیجه آن، جار و جنجال‌های مسئولان این تیم‌هاست. اما اکنون بخش خصوصی وارد میدان شده و بدون این‌که پولی از دولت دریافت کند، حاضر به سرمایه‌گذاری است.
گودرزی در بخش دیگری از سخنانش از مسئولان و مدیران حوزه ورزش گیلان خواست جشنواره‌های ورزش‌های بومی ـ محلی و مسابقات کشتی گیله مردی را به‌صورت سراسری برگزار کنند.
وی اضافه کرد: یک مرکز استعدادیابی ورزشی هم در رشت راه‌اندازی می‌کنیم تا این مرکز بتواند تیم‌های ملی را حمایت کند.
استاندار گیلان نیز در این نشست گفت: باید تلاش شود پروژه‌های ورزشی که بیش از 70 درصد پیشرفت کار دارند، هرچه زودتر با اختصاص اعتبارات کافی به بهره‌برداری برسد.
محمدعلی نجفی با بیان این‌که 140 هزار ورزشکار در گیلان و رتبه سوم کشور را از این لحاظ داریم، افزود: به‌رغم این مسأله، متأسفانه در برخورداری از اماکن ورزشی جزء استان‌های محروم و کمتر برخوردار و پایین‌تر از متوسط کشوری هستیم.
وی اظهار کرد: علی‌رغم سرسبزی و استعدادهای خوب نیروی ورزشکار، با عدم برخورداری از امکانات مناسب ورزشی، بخشی از جایگاه‌های‌مان را در کشور از دست داده‌ایم و دارای آمارهای خوبی در آسیب‌های اجتماعی نیستیم.
استاندار گیلان گفت: امسال با توجه به محدودیتی که در بودجه داشتیم، اما اعتبارات اداره کل ورزش و جوانان گیلان را افزایش دادیم و از وزارت ورزش و جوانان هم می‌خواهیم در بخش اعتبارات ملی، توجه ویژه‌ای به این استان داشته باشد.
نجفی خواستار توجه بیشتر به هیأت‌های ورزشی شد و ادامه داد: برای کشتی گیله مردی به‌عنوان یکی از ورزش‌های بومی و محلی فراگیر این استان باید بیشتر سرمایه‌گذاری شود.
وی به دارا بودن دریا و ساحل در این استان اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم از دریا و سواحل‌مان برای گسترش ورزش‌های دریایی استفاده بیشتری داشته باشیم.
استاندار گیلان همچنین از دادن مأموریت ویژه به معاون عمرانی استانداری برای جانمایی زمین مناسبی جهت ایجاد پیست اتومبیلرانی فورمول یك در استان خبر داد و افزود: ایجاد منطقه ویژه ورزشی در کنار این پیست زمینه‌ای برای ساخت یک دهکده ورزشی خواهد بود.



رئیس مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست خواستار افزایش سرانه ورزشی این استان شد و گفت: گیلان با توجه به پتانسیل‌های بالایی که دارد می‌تواند پایگاه خوبی برای برگزاری مسابقات مختلف ورزشی ملی و بین‌المللی باشد.
حمیدرضا خصوصی ثانی با اشاره به توجه ویژه استاندار گیلان به پیشرفت طرح‌های ورزشی، از وزیر ورزش و جوانان خواست توجه بیشتری به این استان داشته باشد.
همچنین جبار کوچکی‌نژاد، غلامعلی جعفرزاده و حسن تأمینی (نمایندگان مردم رشت)، محمود شکری (نماینده مردم تالش، ماسال و رضوانشهر)، حسن خسته‌بند (نماینده مردم بندر انزلی) و محمدحسین قربانی (نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر) نیز در سخنان جداگانه‌ای بر تکمیل طرح‌های ورزشی، توسعه ورزش روستایی، توزیع عادلانه امکانات ورزشی، حضور صنعت در بخش ورزش، اختصاص درآمدهای حاصله از اماکن ورزشی به شهرستان‌ها، تقویت هیأت‌های ورزشی، حل مشکلات تیم‌های ریشه‌دار فوتبال گیلان، از جمله داماش، ملوان، چوکا و سفیدرود و توجه ویژه به مشکلات بخش جوانان تأکید کردند.
در پایان این نشست، تفاهم‌نامه همکاری بین استانداری گیلان و وزارت ورزش و جوانان به امضای محمدعلی نجفی و محمود گودرزی رسید.
بر اساس این تفاهم‌نامه، برای اتمام پروژه‌های دارای اولویت حوزه ورزش، استانداری گیلان متعهد شده است تا پایان امسال نسبت به تأمین 10 میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان اقدام کند.
همچنین وزارت ورزش و جوانان متعهد شده است تا پایان امسال، نسبت به تأمین 10 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و در اختیار شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی، برای تکمیل پروژه‌های مورد نظر اداره کل ورزش و جوانان گیلان اقدام کند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، استان گیلان با بیش از 70 هزار ورزشکار ساماندهی شده، دارای یک هزار و 201 مکان ورزشی است که از این تعداد، 553 مکان ورزشی مربوط به اداره کل ورزش و جوانان گیلان و سایر نهادهای دولتی است و بقیه اماکن ورزشی نیز خصوصی است.
نظرات بینندگان