پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۶۶۸۸
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۲

نهمین نمایشگاه بزرگ کتاب گیلان آغاز به کار کرد

در این نمایشگاه که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی گیلان برپا شده است، 400 ناشر در 200 غرفه ساماندهی شده‌اند و کتاب‌ها با 40 درصد تخفیف در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.
نهمین نمایشگاه بزرگ کتاب گیلان به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در رشت گشایش یافت.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان،
در این نمایشگاه که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی گیلان برپا شده است، 400 ناشر در 200 غرفه ساماندهی شده‌اند و کتاب‌ها با 40 درصد تخفیف در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.



مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در آیین گشایش نهمین نمایشگاه بزرگ کتاب گیلان از همه مدیران و مسئولانی که کوشیدند این رخداد فرهنگی با وجود کمبود اعتبار برگزار شود، قدردانی کرد.
علی اسماعیل‌پور افزود: حضور برخی از ناشران مطرح کشور، از بارزترین ویژگی‌های این نمایشگاه است.
وی اظهار امیدواری کرد که قشر دانش‌پژوه گیلان، از برگزاری نمایشگاه کتاب نهایت بهره را ببرند.

مدیرکل فرهنگ و ارشد اسلامی گیلان گفت: سال گذشته 11 استان به‌دلیل مشکلات اعتباری و تأمین نشدن مالی، از برگزاری نمایشگاه کتاب صرف‌نظر کردند.
وی با بیان این‌که گیلان به‌‌دلیل توجه ویژه به فرهنگ کتابخوانی و با وجود مشکلات اقدام به برگزاری نهمین نمایشگاه کتاب کرده است، تصریح کرد: در این نمایشگاه کتاب با 40 درصد تخفیف ارائه می‌شود.
وی یادآور شد: نهمین نمایشگاه بزرگ کتاب گیلان از 10 صبح تا 8 شب برای بازدید علاقه‌مندان در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی گیلان دائر است.
به گفته
مدیرکل فرهنگ و ارشد اسلامی گیلان، دستگاه‌های مربوطه در حاشیه نمایشگاه کتاب اقدام به برگزاری جلسات نقد و بررسی و معرفی کتاب می‌کنند.
وی اعتبارات درنظر گرفته شده برای برپایی نمایشگاه کتاب را مبلغ 80 میلیون تومان ذکر کرد.
اسماعیل‌پور به بن کتاب اشاره کرد و یادآور شد: علاقه‌مندان برای دریافت بن کتاب می‌توانند به غرفه بانک صادرات مستقر در داخل نمایشگاه کتاب مراجعه کرده و از تخفیف 40 درصدی خرید کتاب برخوردار شوند.



امام جمعه موقت رشت نیز در این مراسم گفت: ناشران باید زیباترین کتاب را چاپ کنند تا عشق مطالعه در خواننده افزایش یابد و او را به مطالعه جذب کند.
حجت‌الاسلام صدیق عربانی کتاب را موجب آرامش روح و روان آدمی دانست و اظهار کرد: ما با اثرهای خود زنده‌ایم.
وی کتاب را زینت نویسندگان خواند و افزود: کتاب ارزش بسیاری دارد و ناشران در نشر مطالب ارزشی تلاش زیادی می‌کنند.
وی با اشاره به این‌که خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد، گفت: خداوند دوست دارد انسان کارهای درست خود را به زیبایی انجام دهد.
امام جمعه موقت رشت اضافه کرد: ناشران نیز باید زیباترین کتاب را چاپ کنند تا عشق مطالعه در خواننده افزایش یابد و او را به مطالعه جذب کند.
عربانی با تصریح بر این‌که عقل‌های دانشمندان باید در اطراف قلم آن‌ها دیده شود، یادآور شد: قلم نویسنده ماندگار است.
همچنین معاون سیاسی ‌و امنیتی استانداری گیلان با تأکید بر ضرورت افزایش قرائتخانه‌های گیلان گفت: استفاده از فضای دینی و مذهبی گیلان، فرهنگ کتاب‌خوانی را افزایش می‌دهد.
محمد اکبرزاده هدف از خلقت انسان را معرفت و شناخت خدا دانست و با بیان این‌که خداوند این شناخت را از طریق وحی به پیامبر(ص) رساند، اظهار کرد: وحی الهی توسط علی(ع) نگاشته و کتابت شد و به‌صورت مجموعه‌ای درآمد.
وی با اشاره به این‌که امروز هرکس می‌نویسد و می‌خواند، بر مبنای فطرت خود عمل کرده است، تصریح کرد: پناه بردن به کتاب موجب آرامش جسمی و فکری می‌شود.



معاون سیاسی ‌و امنیتی استانداری گیلان افزود: با نگاهی به گذشته در‌می‌یابیم که گذشتگان ما میراث و امانتی گرانبها را برای ما به یادگار گذاشتند که تاریخ ایران اسلامی را اثبات می‌کند.
اکبرزاده با بیان این‌که کتاب‌هایی که از گذشتگان باقی مانده، حاصل نسل آگاه، فرهنگی و اهل علم بود، خاطرنشان کرد: وظیفه ما پاسداری خوب از این امانت‌هاست.
وی افزود: حال که گذشتگان این آگاهی را از طریق کتاب‌ها به ما رساندند، ما نیز باید آن‌ها را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم.
معاون سیاسی ‌و امنیتی استانداری گیلان با تصریح بر این‌که گذشتگان ما چنان عمل کردند که گویا به گوهری گرانبها رسیده‌اند، یادآور شد: آمارهای فعلی در بحث مطالعه کتاب نشان می‌دهد که تا رسیدن به شاخص‌های بین‌المللی باید تلاش زیادی صورت گیرد.
وی برگزاری نمایشگاه کتاب در گیلان را افتخاری بزرگ خواند و یادآور شد: استان گیلان به‌دلیل برخورداری از رتبه برتر فرهنگی، مفتخر به برگزاری نهمین دوره نمایشگاه کتاب شده است.
معاون سیاسی ‌و امنیتی استانداری گیلان خاطرنشان کرد: نمایشگاه بزرگ کتاب نقشه راه و فعالیت مضاعف در امر کتاب و کتاب‌خوانی را مشخص می‌کند.
اکبرزاده افزایش قرائتخانه‌های گیلان را مورد تأکید قرار داد و متذکر شد: با استفاده از فضاهای مساجد، بقاع متبرکه، مصلا و ... می‌توانیم فضای کتابخوانی در گیلان را افزایش دهیم.
رئیس مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران نیز در این مراسم گفت: امسال بالغ بر 22 میلیارد ریال یارانه بن کتاب برای نمایشگاه‌های کتاب کشور درنظر گرفته شده است.
محمد عظیمی با بیان این‌که گیلان استان عالم‌پرور و مهد خردمندان است، اظهار کرد: بزرگانی که در دامن این استان رشد کرده‌اند، منشاء خیر و برکت برای جهانیان و بشریت هستند.
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه‌های کتاب در کشور افزود: 244 نمایشگاه کتاب در کشور و نهمین نمایشگاه کتاب گیلان در رشت افتتاح شده است.
وی کتاب را مظهر فکر، علم و اندیشه دانست و تصریح کرد: فکر و اندیشه ممکن است از طریق بیان بروز و ظهور پیدا کند، اما ماندگاری ندارد.
عظیمی گفت: اگر قرار باشد علم ماندگار شود، از مسیر کتاب امکان‌پذیر است و گذشتگان آن‌چه که گفته‌اند و اندیشیده‌اند را مکتوب کردند و امروز به دست ما رسیده است و امروز نیز آن‌چه که مکتوب شود، برای نسل‌های آینده باقی می‌ماند؛ در غیر این‌صورت فکر و اندیشه محدود شده و علم نابود می‌شود.



رئیس مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران کتاب را رسالت بزرگ تبلور علم و اندیشه و دانش خواند و یادآور شد: توجه به خالقان کتاب و فکر و اندیشه یعنی ناشران باید محترم شمرده شود.
وی با تصریح بر این‌که ناشران باید از نعمت‌های اندیشه اندیشمندان برای نشر کتاب‌های ارزشمند بهره‌مند شوند، خاطرنشان کرد: قول الهی در کتاب الهی ثبت شده و هادی میلیون‌ها انسان است و قول الهی همان اندیشه نام بشر است، زیرا خالق بشر فرموده کسانی که در این مسیر بیاندیشند و کتاب بنویسند، اندیشه ناب تحویل می‌دهند.
وی یادآور شد: اگر اندیشه بشر از مسیر تعالی جدا شود، ارزشی ندارد و کتابی نافع است که انسان با مطالعه آن به درجه بالا و تعالی برسد و سودمند باشد.
عظیمی با اشاره به این‌که به‌دنبال نشر سودمند، نافع و اندیشه‌های ناب هستیم، خاطرنشان کرد: طالبان علم و فضیلت به‌دنبال کتاب هستند و گاهی برای دسترسی به کتاب با مشکل مواجه می‌شوند که یکی از راه‌های دسترسی آسان به کتاب، برگزاری نمایشگاه‌هاست.
رئیس مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با بیان این‌که سال گذشته 25 نمایشگاه کتاب در کشور برگزار شد، افزود: امسال نیز برای برگزاری 25 نمایشگاه کتاب در کشور برنامه‌ریزی شده که در تمام مراکز استان‌ها برگزار می‌شود.
عظیمی از اختصاص یارانه کتاب توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و اظهار کرد: امسال بالغ بر 22 میلیارد ریال یارانه بن کتاب‌ در نمایشگاه‌ها درنظر گرفته شده است.
وی یارانه بن کتاب برای نمایشگاه کتاب گیلان را 400 میلیون تومان ذکر کرد و گفت: این کتاب‌ها در نمایشگاه گیلان با 40 درصد تخفیف در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.
رئیس مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با اشاره به این‌که اگر فضایی فراهم شود، شایسته است که کتاب ارزان‌تر و راحت‌تر در اختیار طالبان علم قرار گیرد، تصریح کرد: چنین فضایی در امر توسعه فرهنگ کتاب‌خوانی مؤثر است.
وی متذکر شد: بحث توسعه علم نباید محدود به یک کشور شود و شعر و ادب ایرانی باید به اقصی‌ نقاط دنیا برود.
عظیمی تلاش برای نشر کتاب‌های قابل رقابت بین‌المللی را مورد تأکید قرار داد و یادآور شد: باید تلاش کنیم تعداد زیادی از کتاب‌های ما برای توسعه به زبان‌های خارجی نشر پیدا کند و مورد توجه قرار گیرد و این امر از وظایف مهم ماست که باید به آن برسیم.
وی از دانش‌پژوهان خواست نسبت به نشر کتاب‌های ارزشمند توجه جدی داشته باشند و تعامل فرهنگی با جهانیان برقرار کنند.
رئیس مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران از وجود 370 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: برگزاری مراسم عاشورایی و توسعه فرهنگ عاشورا از برنامه‌های جانبی نمایشگاه کتاب گیلان است که موجب شده تا جشنواره بسیار قوی در این استان شکل بگیرد.
نظرات بینندگان