بهرهگیری از ظرفیتهای کریدور شمال ـ جنوب در توسعه گیلان نقش مهمی دارد
استاندار گیلان به همراه سفرای کشورهای آذربایجان، پاکستان، ترکمنستان، افغانستان، نمایندگان کشورهای ازبکستان، فنلاند، روسیه و اعضای دبیرخانه سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در ایران از پروژه راه آهن قزوین ـ رشت بازدید کردند.
استاندار گیلان گفت: بهرهگیری از ظرفیتهای کریدور شمال ـ جنوب در توسعه گیلان اهمیت بهسزایی دارد. به گزارش "لاهیگ" به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان، محمدعلی نجفی عصر روز یکشنبه در جمع نمایندگان کشورهای آذربایجان، پاکستان، ترکمنستان، افغانستان، ازبکستان، فنلاند، روسیه و اعضای دبیرخانه سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در ایران که از راه آهن رشت ـ قزوین بازدید کردند، افزود: بهطور قطع اهمیت کریدور شمال ـ جنوب و غرب ـ شرق که گیلان محل اتصال آن است، در این بازدید از راه آهن قزوین ـ رشت مشخص است و با توجه به برنامههایی که در بخش گردشگری، صنعت و تجارت داریم، بر اهمیت بهرهگیری از این کریدور افزوده است.
وی گیلان را استانی سرسبز، زیبا، کوهستانی و همراه با دریای صلح و دوستی خزر عنوان و اظهار کرد: علیرغم اینکه دریای خزر همیشه مواج و طوفانی است، اما از دید ما و دوستان ما دریای صلح و دوستی و مودت است. وی با بیان اینکه گیلان نسبت به استانهای دیگر کشور از استانهای کم وسعت محسوب میشود، تصریح کرد: اما این استان به ظاهر کوچک دارای ظرفیتهای بزرگ و منحصر به فردی است. نجفی ادامه داد: 40 درصد برنج و 65 درصد چای کشور را گیلان تولید میکند و در محصولات کشاورزی دیگر همچون زیتون و فندق نیز رتبههای قابل ملاحظهای در کشور دارد. وی گفت: دسترسی آسان به مواد صادراتی و وارداتی از پتانسیلهای این استان است و بزرگترین بندر و تنها منطقه آزاد شمال کشور در بندر انزلی واقع است. استاندار گیلان خاطرنشان کرد: با طرح توسعه بنادر انزلی و کاسپین، ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر گیلان سالانه به 30 میلیون تن خواهد رسید. نجفی اضافه کرد: با رویکرد دولت "تدبیر و امید" و با دیپلماسی که انجام میشود، بهطور قطع در جذب توریسم بیشتر از گذشته موفق خواهیم بود. وی با اشاره به ارتباطات مناسب بنادر ایران با بنادر حاشیه دریای خزر، بر لزوم گسترش روابط کشورهای حاشیه این دریا تأکید کرد.
گفتنی است، استاندار گیلان به همراه سفرای کشورهای آذربایجان، پاکستان، ترکمنستان، افغانستان، نمایندگان کشورهای ازبکستان، فنلاند، روسیه و اعضای دبیرخانه سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در ایران از پروژه راه آهن قزوین ـ رشت بازدید کردند. پروژه راه آهن قزوین ـ رشت ـ انزلی ـ آستارا به طول 205 کیلومتر یکی از مهمترین پروژههای خط آهن کشور است و بینالمللی بودن آن، یکی از ویژگیهای ممتاز این راه آهن میباشد. این خط ریلی در مسیر کریدور شمال ـ جنوب واقع است و ایران را از شمال به کشورهای همسود (CIS) و روسیه و از جنوب به کشورهای حاشیه خلیج فارس وصل میکند. در مسیر این خط ریلی، حدود 70 پل بزرگ در مجموع به طول 17 کیلومتر و 51 تونل مجموعاً به طول 22 کیلومتر درحال ساخت است. این خط آهن از نظر تأسیسات فنی و مهندسی و نیز عملیات اجرایی دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که از آنجمله میتوان به بزرگترین پل ریلی کابلی کشور به طول 560 متر که در حاشیه سد منجیل واقع شده است، اشاره کرد. کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، پاکستان، ترکیه و جمهوری اسلامی ایران عضو اکو هستند.
میزبان: سلام دوستان! به بزرگواران شاغل در استانداری بفرمایید یعنی یک میکروفن پایهدار رومیزی در اختیار نداشتند که جلوی استانداری که میزبان نمایندگان چند کشور خارجی است بگذارند؟؟؟ ما که اونجا نبودیم ببینیم محاسن و معایب برگزاری این نشست چی بود، ولی همین دو عکس گویای مطالب فراوانی است!!!