پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۶۶۳۳
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۶
در نشست بررسی صنعت نوغانداری و تأثیرات آن از قاچاق عنوان شد:

رونق صنعت نوغانداری، مستلزم مدیریت یکپارچه است

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی پرورش کرم ابریشم ایران گفت: واقعی شدن نرخ تضمینی خرید پیله تر کرم ابریشم از نوغانداران، از اولویت‌های مهم این صنعت است.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی پرورش کرم ابریشم ایران گفت: واقعی شدن نرخ تضمینی خرید پیله تر کرم ابریشم از نوغانداران، از اولویت‌های مهم این صنعت است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، فرزام پوررمضان روز سه‌شنبه در نشست مشترک استان‌های گیلان، گلستان و خراسان رضوی افزود: این شرکت در تلاش است تا علاوه بر افزایش نرخ تضمینی خرید پیله تر کرم ابریشم از سال 1385 تا کنون قیمت‌ها واقعی‌تر شود.
وی ایجاد ایستگاه پشتیبان کرم ابریشم در استان گلستان، توسعه توتستان‌های گیلان و افزایش کیفیت تخم نوغان را از دیگر اقدامات شرکت سهامی پرورش کرم ابریشم ایران عنوان کرد.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی پرورش کرم ابریشم ایران با تأکید بر ضرورت راه‌اندازی مرکز توسعه نوغانداری در کشور خاطرنشان کرد: توجه به تأمین پیله و نخ مورد نیاز تولیدکنندگان، ایجاد گمرک تخصصی و استفاده از آزمایشگاه تخصصی استانداردسازی ابریشم در گیلان و توجه به اجرای طرح جامع در بخش تولید و بازار از دیگر ضرورت‌های صنعت نوغانداری است.
پوررمضان با اشاره به این‌که 13 استان در کشور تحت پوشش این شرکت قرار دارند، بر لزوم تشکیل کمیته‌های تخصصی تأکید کرد.
وی با تأکید بر ضرورت حمایت بیشتر از صنعت نوغانداری گفت: استفاده از ظرفیت استان‌های فعال در بخش نوغانداری برای پشتیبانی از این صنعت، از اهداف مهم شرکت است.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی پرورش کرم ابریشم ایران ادامه داد: جلوگیری از قاچاق با استفاده از ظرفیت بخش گمرک در کاهش چالش‌های صنعت نوغانداری مؤثر است.
وی کم‌اظهاری در واردات پیله و ابریشم را یکی از مشکلات این بخش عنوان و بیان کرد: اصلاح این پدیده نامناسب از سوی گمرک کشور، نقش مهمی در کاهش مشکلات این بخش دارد.
وی با تأکید بر ضرورت توجه و نظارت بر استاندارد بودن پیله و محصولات وارداتی ابریشم گفت: بی‌توجهی به این امر و استفاده از مواد اولیه نامرغوب، صادرات فرش را با مشکل مواجه می‌کند.
پوررمضان اضافه کرد: تعیین گمرک تخصصی برای محصولات ابریشمی در کنترل واردات این محصولات مؤثر است.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان نیز در این نشست گفت: تشکیل شورای عالی ابریشم در دولت، مشکلات این بخش مهم کشاورزی را رفع می‌کند.
محمد اکبرزاده افزود: این پیشنهاد به‌عنوان یکی از مصوبات نشست با ارائه اهداف و برنامه مشخص پس از تأیید مشترک سه استان ظرف 10 روز آینده برای تصمیم‌گیری به دولت ارائه می‌شود.
وی تقاضای تصمیم‌گیری برای تعیین تعرفه واردات پیله و نخ ابریشم را از دیگر مصوبات این نشست عنوان کرد.
جانشین رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گیلان، صنعت نوغانداری را از صنایع مهم و باسابقه استان گیلان معرفی و خاطرنشان کرد: گیلان مرکز مبادلات تجاری پیله و نخ ابریشم استان‌های خراسان رضوی و دیگر استان‌ها بوده است.
اکبرزاده با اشاره به اهمیت برگزاری این نشست مشترک افزود: استفاده از ظرفیت‌های موجود در استان‌های گیلان، گلستان و خراسان رضوی برای ارائه برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در رابطه با رفع مشکلات صنعت ابریشم، مهمترین هدف این نشست است.
وی با بیان این‌که رفع مشکلات صنعت نوغانداری نیازمند برنامه‌ریزی‌های ملی و استانی است، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت مجلس و همچنین استفاده از ظرفیت تشکل‌های خصوصی و توانمند از راهکارهای رفع مشکلات این صنعت است.
همچنین معاون استانداری خراسان رضوی و فرماندار ویژه تربت حیدریه در این نشست بر لزوم تدوین سند راهبردی پایدار در حوزه نوغانداری تأکید کرد و گفت:
رونق صنعت نوغانداری، مستلزم مدیریت یکپارچه است.
حسن فتحی‌نیا ساماندهی نوسانات سیاستی تولید و عرضه نوغان و محصولات ابریشمی و رونق وضعیت رو به نزول این صنعت را نیازمند ایجاد ساختار و تشکیلات مدیریتی یکپارچه عنوان کرد.
وی افزود: ساماندهی صادرات و واردات از دیگر نیازمندی‌های ساماندهی این صنعت است.
فرماندار ویژه تربت حیدریه با بیان این‌که صنعت نوغانداری می‌تواند به یک تولید استراتژیک تبدیل شود، گفت: رفع مشکلات این بخش نیازمند توسعه زیرساخت‌های لازم است.
فتحی‌نیا ایجاد اشتغال پایدار، مؤثر و ارزان و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها را از مهمترین نتایج توسعه صنعت نوغانداری عنوان کرد.
وی توجه ویژه برای رفع مشکلات این صنعت را از مهمترین اهداف این نشست عنوان و خاطرنشان کرد: نظارت بر افزایش کیفیت ابریشم تولیدی و کنترل واردات این محصول، در افزایش قدرت نفوذ محصولات تولیدی، از جمله فرش و دیگر محصولات در بازار خارجی مؤثر است.
وی وجود عزم ملی در رابطه با صنعت ابریشم، تعامل بیشتر گمرک، وزارت جهاد کشاورزی و وزات صنعت، معدن و تجارت را در رفع مشکلات این صنعت مهم دانست.
مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری گلستان نیز در این نشست بر ضرورت ایجاد عزم جدی برای رفع مشکلات صنعت ابریشم در کشور تأکید کرد.
ابراهیم کیاپور با تأکید بر ضرورت توسعه نوغانداری با استفاده از فنآوری‌های جدید اظهار کرد: نوغانداری سنتی در بسیاری از روستاها از بین رفته و این مسأله جمعیت روستاها را با کاهش مواجه کرده است.
وی تلاش برای مقرون به‌صرفه کردن تولید محصولات ابریشمی را از راهکارهای مهم رونق صنعت نوغانداری عنوان کرد.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گلستان ترویج آموزش نکات علمی جدید، شتاب در اصلاح ساختار سازمان جهاد کشاورزی، مناسب شدن نرخ خرید تضمینی، تقویت تشکل‌های غیردولتی، توسعه توتستان‌ها و توزیع تخم نوغان را از دیگر راهکارهای توسعه صنعت نوغانداری عنوان کرد.
همچنین معاون بهبود تولیدات گیاهی و دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه این نشست گفت: تشکیل کارگروه‌های تخصصی متشکل از افراد باتجربه، راهکاری مؤثر در بهبود وضعیت نوغانداری است.
حسین صفرپور اظهار کرد: تشکیل کارگروه‌های تخصصی و شورای ملی ابریشم، راهکارهایی برای خروج از وضعیت بحرانی نوغانداری است.
وی با اشاره به تشکیل اولین کارگروه تخصصی ابریشم در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با تشکیل این کارگروه، تولید پیله از 96 تن در سال 1390 به 120 تن در سال 1391 و 181 تن در سال جاری افزایش یافته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی و دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزایش توزیع تخم نوغان در این استان از دو هزار و 400 تن در سال 1390 به دو هزار و 900 تن در سال 1391 و چهار هزار و 80 تن در سال جاری را از دیگر نتایج تشکیل کارگروه تخصصی ابریشم در این استان عنوان کرد.
وی تهیه و تدوین طرح جامع ابریشم، احیاء و مرمت سالن‌های پرورش، پیگیری اختصاص ردیف اعتباری برای صنعت نوغانداری و راه‌اندازی بخش تحقیقاتی را از دیگر راهکارها برای خروج صنعت نوغانداری از وضعیت فعلی عنوان کرد.
صفرپور با بیان این‌که ابریشم آبرو و حیثیت دیرینه ایران زمین است، افزود: بازگرداندن این صنعت به دوران اوج خود نیازمند مدیریت یکپارچه و عزم جدی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی و دامی سازمان جهاد کشاورزی گلستان نیز در ادامه این نشست، ترویج آموزش نوغانداری را از مهمترین راهکارهای توسعه این صنعت عنوان کرد.
محمدرضا اسفندیاری افزود: کمک بانک‌ها در ترویج آموزش این صنعت به خانوارها مؤثر است.
وی با تأکید بر ضرورت جلوگیری از قاچاق محصولات ابریشمی خاطرنشان کرد: جلوگیری از قاچاق این محصولات در صورت تولیدات کمی و کیفی مناسب در کشور امکان‌پذیر است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، نشست بررسی صنعت نوغانداری و تأثیرات آن از قاچاق روز سه‌شنبه با حضور نمایندگانی از استان‌های خراسان رضوی و گلستان در استانداری گیلان برگزار شد.
حدود 11 هزار هکتار مساحت توتستان‌های کشور است که هشت هزار هکتار آن در گیلان قرار دارد و این استان، 60 درصد پیله تر ابریشم ایران را تولید می‌کند.
از 50 هزار نوغاندار 13 استان کشور، 30 هزار نوغاندار گیلانی هستند.
پیله ابریشم تولید نوغانداران ایران در یک هزار و 200 کارگاه سنتی ابریشم‌کشی تربت حیدریه و چهار کارخانه صنعتی استان‌های گیلان و خراسان رضوی به نخ ابریشم تبدیل می‌شود.

نظرات بینندگان