توسعه همهجانبه گیلان بدون داشتن نقشه راه امکانپذیر نیست
یک پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان گفت: بهمنظور جلوگیری از تغییر کاربری اراضی مرغوب کشاورزی و فراهم کردن زمینه توسعه پایدار، تشکیل شورای عالی آمایش سرزمین و تغییر کاربری اراضی در گیلان ضروری است.
یک پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان گفت: بهمنظور جلوگیری از تغییر کاربری اراضی مرغوب کشاورزی و فراهم کردن زمینه توسعه پایدار، تشکیل شورای عالی آمایش سرزمین و تغییر کاربری اراضی در گیلان ضروری است.
حمید غلامی در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا افزود: این شورا میتواند به ریاست استاندار و عضویت مدیران ارشد اجرایی گیلان بهمنظور جلوگیری از تغییر کاربری اراضی شالیزاری و تهیه و تدوین نقشه راه برای جنبههای مختلف توسعهای استان و تعیین فضاهای گردشگری توسط کارشناسان خبره در حوزههای مختلف گیلان تشکیل شود.
مسئول کارگروه تخصصی کشاورزی کانون حمایت و توسعه کشاورزی گیلان اظهار کرد: توسعه همهجانبه گیلان بدون داشتن نقشه راه که در آن توانهای بالقوه و بالفعل استان در بخشهای گردشگری، صنعتی و کشاورزی و اولویتها برای هر شهرستان و بخش تعیین نشده باشد، امکانپذیر نیست.
وی خاطرنشان کرد: اجرای هرگونه طرح و برنامه در استان گیلان بهدلیل شکنندگی بالای طبیعت آن، باید بر مبنای نظرات دقیق کارشناسی تعریف شده باشد؛ در غیر این صورت آسیبهای جبرانناپذیری به عرصههای زیستمحیطی و منابع طبیعی استان وارد خواهد شد.
غلامی تصریح کرد: استان گیلان با داشتن نیروی جوان تحصیلکرده و بیکار و نعمتهای فراوان طبیعی و خدادادی، ظرفیتهای مختلفی برای توسعه و ایجاد اشتغال دارد، درحالی که تا کنون رشد و توسعه اقتصادی استان در شأن آن نبوده است.
وی گفت: این شورا میتواند با محور قرار دادن کشاورزی برای استان برنامهریزی کند و زمینه بهکارگیری صنایع تکمیلی و تبدیلی کشاورزی را فراهم نماید.
پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان افزود: توسعه با پیشرفت فنآوری و علوم مختلف در یک بخش بهتنهایی جوابگوی اقتصاد استان نخواهد بود و لازم است چیدمان علمی و منطقی برای انواع فعالیتهای اقتصادی استان با علم آمایش سرزمین فراهم شود.
غلامی اظهار کرد: با تهیه و اجرای طرح آمایش سرزمین است که توسعه صنعت گردشگری اثرات منفی بر محیط زیست استان نخواهد داشت و رشد اقتصادی و فرهنگی مورد توجه قرار میگیرد.
وی بیان کرد: استاندار با برنامه و سیاستهای مختلف و با اجرای طرح آمایش سرزمین میتواند فعالیت دستگاههای مختلف را با هم هماهنگ کند تا فعالیت دستگاههای اجرایی اثرگذارتر و نتایج مثبت بیشتری برای محیط زیست استان و بهبود معیشت مردم و اقتصاد استان داشته باشد.
پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان یادآور شد: همزمان با اجرای طرح آمایش سرزمین، فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی نیز باید همزمان در مناطق روستایی استان فراهم شود.