پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۶۶۱۴
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۷
مديركل حفاظت زيست گيلان:

نيمی از شهرداری‌های گيلان به تفكيك زباله از مبداء بی‌توجه‌اند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با تأکید بر این‌که شهرداران گیلان در جهت تفکیک از مبداء ورود کنند، گفت: پسماند باید مهمترین دغدغه شهرداران استان باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان با تأکید بر این‌که شهرداران گیلان در جهت تفکیک از مبداء ورود کنند، گفت: پسماند باید مهمترین دغدغه شهرداران استان باشد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد آقاجانزاده ظهر امروز در نشست ستاد پسماند گیلان افزود: انتخاب شهرداران و توجه به مدیریت پسماند شهرستان‌ها باید در راستای یکدیگر باشد و شهرداران بدانند یکی از مهمترین وظایف ذاتی آن‌ها، مدیریت در پسماند شهرشان است.
وی اضافه کرد: امحاء پسماند ویژه در گیلان از امور مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به این‌که شهرداری‏‌هایی که برای تفکیک از مبداء زباله‏‌های خود اقدامی انجام نمی‏‌دهند، باید مورد نظارت فرمانداران قرار گیرند، خاطرنشان کرد: با تفکیک از مبداء می‌توان مشکلات زباله استان را به حداقل رساند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان گفت: میزان تولید زباله در همه شهرهای گیلان بالاست و امروز زباله در استان گیلان یک بحران است.
وی تأکید کرد: شهرداران باید برای مدیریت پسماند و ارتقاء تفکیک از مبداء زباله‌های شهری خود تلاش‌های‌شان را دو برابر کنند.
آقاجانزاده افزود: مشکلات زباله گیلان با همت شهرداران حل می‌شود و شهرداران به جد به این عرصه ورود کنند.
وی تصریح کرد: فردا کارخانه کمپوست رودسر به‌طور موقت تحویل داده می‌شود و با راه‌اندازی این کارخانه، مشکل شرق استان درخصوص مدیریت پسماند به حداقل می‌رسد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان افزود: استان به این نتیجه رسیده است که دستگاه زباله‌سوز مشکل زباله استان را می‌تواند حل کند و باید ببینیم کدام شهرداری‌ها قدرت خرید این دستگاه را دارند تا حداقل 5 دستگاه برای استان خریداری شود.
آقاجانزاده درخصوص میزان لجن آب‌گیری شده در تصفیه‌خانه شهر رشت که میزان آن در سال، 16 هزار و 892 تن است، خاطرنشان کرد: شرکت آب و فاضلاب خود باید با دستگاه‌ها و خودروهای لازم این لجن را مدیریت کند و به مکان مورد نظر استان برای دفن انتقال دهد و نباید این کار را به شهرداری‌ها واگذار کرد.
مدیركل حفاظت زیست گیلان نیز در این نشست گفت: نیمی از شهرداران گیلان به تفكیك زباله از مبداء در شهرهای‌شان بی‌توجه‌اند.
امیر عبدوس افزود: برای اجرای تفكیك از مبداء زباله، برخی از شهرداری‌های استان كم‌كاری می‌كنند.
وی با بیان این‌كه شهرداران باید مانند سایر امور شهرداری، تفكیك زباله از مبداء را جدی بگیرند، خاطرنشان كرد: امسال باید صددرصد در حوزه شهرهای گیلان تفكیك از مبداء اجرایی شود؛ این درحالی است كه نیمی از شهرداران گیلان به تفكیك زباله از مبداء بی‌توجه‌اند.
عبدوس ادامه داد: شهرداری رشت در اجرای این كار می‌بایست تا كنون پیشرفت زیادی داشته باشد، اما اقدامات لازم انجام نشده است.
مدیركل حفاظت زیست گیلان با تأكید بر ساماندهی زباله‌ سوزها و زباله جمع‌ كن‌ها در سطح شهر گفت: باید از تردد خودروهای حمل زباله غیراستاندارد در سطح شهر نیز جلوگیری شود.
وی از شهرداری‌ها خواست تا مدیریت لازم را بر شیرابه‌های مكان‌های دفن زباله اعمال كنند تا مبادا با ورود این شیرابه‌ها، آب‌های زیرزمینی استان بیش از امروز آلوده شوند.
عبدوس با بیان این‌كه پسماند ویژه به پسماندی گفته می‌شود كه قابل امحاء و بازیافت و یا تبدیل شدن به كمپوست نیستند و به‌دلیل سمی بودن نمی‌توان آن‌ها را دفن كرد، اضافه كرد: همچنین مدیریت پسماند ویژه استان نیز وضعیت مطلوبی ندارد.
همچنین معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی گیلان در این نشست گفت: به آزمایشگاه‌ها، دندانپزشكی‌ها و مطب‌های استان ابلاغ شده که باید دستگاه امحاء زباله داشته باشند.
ارسلان داداشی با بیان این‌كه در حال حاضر فاضلاب‌های بیمارستان‌های استان وضعیت مناسبی ندارند، ادامه داد: در حال حاضر بیمارستان امام حسن(ع)، رسالت ماسال و ولی عصر(عج) رودبار فاضلاب دارند و فاضلاب بیمارستان رودسر نیز درحال پیگیری است.
وی خاطرنشان كرد: یک میلیارد و 430 میلیون تومان برای اجرای فاضلاب این بیمارستان اختصاص یافته است، اما این مبلغ هنوز كافی نیست.
مدیر امور پسماند شهرداری رشت نیز گفت: شهرداری رشت درخصوص تفكیك از مبداء هم‌اكنون 82 هزار خانوار را تحت پوشش قرار داده است، اما روند رو به رشدی را امسال چندان شاهد نبودیم و این عدم رشد به‌دلیل چالش‌های مالی بوده است.
دوستدار افزود: محل دفن زباله سراوان نیز باید بهسازی شود و سیستم كنترل شیرابه آن نیز اجرا شود و برای اجرایی شدن این امر پیگیر هستیم.
در ادامه این نشست، معاون امور عمرانی فرمانداری رشت اظهار كرد: در اجرای طرح تفكیك از مبداء، شهرداری‌های خمام و كوچصفهان خوب عمل كرده‌اند و پیشرفت 70 تا 75 درصدی دارند.
غلامرضا رحیمی افزود: شهرداری رشت نیز برنامه خوبی را پیش رو داشت و در این طرح موفق عمل می‌كرد و لازم است روند كند كنونی در اجرای این طرح با هماهنگی‌هایی سرعت بیشتری به خود بگیرد.
وی خاطرنشان كرد: سراوان در پسماند شهرستان رشت مهمترین نگرانی ماست و لازم است هرچه سریع‌تر جاده دسترسی برای این محل دفن احداث شود تا روستاهای همجوار آن نیز كمترین مشكلات را در این‌خصوص داشته باشند.
معاون امور عمرانی فرمانداری رشت گفت: اجرای طرح تفكیك از مبداء می‌تواند ورودی حجم زباله را در شهر رشت به حداقل برساند.
رحیمی از شهرستان‌های همجوار شهر رشت خواست تا از ورود زباله‌های‌شان به شهر رشت خودداری كنند، زیرا این شهر حجم زباله ثابت و شناور بالایی دارد و نمی‌تواند زباله‌های دیگر شهرستان‌ها را در خود جای دهد.
شهردار لاهیجان نیز گفت: حجم پسماند لاهیجان از 85 به 65 تن رسیده و هم‌اكنون 16 هزار خانوار لاهیجانی تحت پوشش طرح تفكیك از مبداء هستند.
رضا كهالی افزود: طرح تفكیك از مبداء با 1300 خانوار در لاهیجان شروع شد و با اجرای این طرح توانسته‌ایم حجم پسماند لاهیجان را از 85 تن به 65 تن برسانیم.
وی ادامه داد: شهروندان لاهیجانی به ازای دادن زباله‌های تفكیك شده، كارت هدیه دریافت می‌كردند و این امر موجب شد تا از سال 1390 تا كنون، حجم زباله لاهیجان 20 تن كاهش یابد.
وی با بیان این‌كه برای دادن كارت‌های هدیه به خانوارها و دانش‌آموزان 100 میلیون تومان هزینه كردیم، خاطرنشان كرد: امسال این اعتبار برای اجرای طرح تفكیك از مبداء زباله لاهیجان و توسعه آن به 120 میلیون تومان افزایش یافته است.
کهالی با بیان این‌كه متأسفانه برخی از شهرهای مجاور لاهیجان این طرح را انجام نمی‌دهند و این امر موجب می‌شود در مكان دفن زباله لاهیجان ما شاهد فلزات و ... در زباله‌ها باشیم، خاطرنشان كرد: امسال اجرای طرح تفكیك از مبداء زباله در لاهیجان به یك پیمانكار سپرده شده است و در صورتی كه ده خانوار لاهیجانی از روند كار این پیمانكاران راضی نباشند، با یازدهمین شكایت این قرارداد لغو خواهد شد.
نظرات بینندگان