پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۶۶۱۲
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۳

اراده و عزمی راسخ پشت تحقیق و تفحص چای نیست!

از بین 13 نماینده گیلانی در مجلس شورای اسلامی که هیچ‌کدام از آن‌ها در کمیسیون کشاورزی مجلس عضویت ندارند، تنها 5 نماینده خواهان تحقیق و تفحص از سازمان چای کشور شده‌اند.
از بین 13 نماینده گیلانی در مجلس شورای اسلامی که هیچ‌کدام از آن‌ها در کمیسیون کشاورزی مجلس عضویت ندارند، تنها 5 نماینده خواهان تحقیق و تفحص از سازمان چای کشور شده‌اند.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از "گیل‌وند"، سازمان چای کشور که وضعیتی نابسامان دارد، هنوز نیز علی‌رغم وعده دولت، مطالبات چایکاران را پرداخت نکرده است و اکنون درحالی زیر تیغ تحقیق و تفحص مجلس‌نشینان خواهد رفت که انگار میل چندانی از سوی نمایندگان گیلانی برای رسیدگی جدی به معضلات کشاورزی استان، خصوصاً بحث چای وجود ندارد و اقدامات این چند نفر نیز در حد رفع تکلیف و حتی تسویه حساب سیاسی نمایان شده است.
شنیده‌ها حاکی از آن است که اختلافات آشکار دو نماینده گیلانی با رئیس سازمان چای کشور یکی از عوامل اصلی این بحث بوده، درحالی که معضلات عدیده چایکاران به‌قدری زیاد است که این طرح نیز نمی‌تواند چندان دردی از آنان دوا کند و در بهترین حالت خود به سرنوشت تحقیق و تفحص چای در مجلس ششم خواهد انجامید.
این درحالی است که انتظار می‌رفت دست‌کم بیش از نیمی از نمایندگان گیلانی در این بحث به‌طور مجدانه پیگیر باشند و نه فقط محدود به تحقیق و تفحص از سازمان چای شوند که در جریان رسیدگی به امور کشاورزی کشور، بحث چای و برنج را که هر دو به سرنوشت غم‌انگیزی محکوم شده‌اند را به‌طور جدی و با هدف نتیجه گرفتن دنبال نمایند.
برخی از این نمایندگان در جلسه رأی اعتماد وزراء و یا آن‌گاه که مسائل مهمی غیر از کشاورزی(!) در مجلس در جریان است، چنان پرتکاپو ظاهر می‌شوند که لابی‌های آشکار آنان در پشت صندلی‌های مجلس، سوژه داغ خبرنگاران است و یا در لابی‌های دیگر نمایندگان چنان خوش می‌درخشند که می‌توانند بخش تعیین‌کننده‌ای از مجلس را یک‌صدا کنند، اما در کمال حیرت، همه این معادلات آن‌گاه که پای حقوق گیلانیان، خصوصاً کشاورزان و منافع آنان مطرح می‌شود، چنان به افتراق می‌انجامد که حتی برای یک استیضاح هم عزم جدی وجود ندارد.
واردات گسترده محصولات کشاورزی گیلان که یک عامل اساسی برای به بن‌بست رسیدن کشاورزی و ضربه مهلک به اقتصاد استان بوده، تا کنون موضوعی جدی برای استیضاح یا تحقیق و تفحص از وزیر یا وزارتخانه مربوطه و برخورد جدی با آن نبوده است. درحالی که طی سه ماهه اخیر، مسئولان مربوطه درخصوص واردات بی‌رویه برنج به‌شدت هشدار داده بودند.
بر اساس آخرین شنیده‌ها از کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، 13 نفر از نمایندگان مجلس به‌عنوان اعضاء کمیسیون مربوطه تعیین شدند و تحقیق و تفحص را آغاز می‌کنند؛ هرچند که در صورت تداوم بی‌میلی نمایندگان به سرنوشت سایر طرح‌های مشابه مواجه خواهد شد.
لازم به ذکر است، در طرح تحقیق و تفحص از سازمان چای کشور افراد ذیل معرفی شدند: محمدباقر شریعتی (بهبهان)، شمس‌الله شریعت‌نژاد (تنکابن، رامسر و عباس آباد)، عباس پاپی‌زاده پالنگان (دزفول)، حبیب برومند داشقاپو (پارس‌ آباد و بیله‌سوار)، یونس اسدی (مشکین شهر)، غلامرضا نوری قزلجه (بستان آباد)، سید شکرخدا موسوی (اهواز و باوی) و سکینه عمرانی (سمیرم) از اعضای
کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی برای طرح تحقیق و تفحص از سازمان چای کشور تعیین شدند و اعضایی که مطرح‌کننده این طرح در مجلس بودند، مهرداد بائوج لاهوتی، ایرج ندیمی، محمدمهدی رهبری املشی، حسن تأمینی لیچائی و ناصر عاشوری هستند.
نظرات بینندگان