سطح خدمات ارائهشده به گردشگران افزایش یافته است
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، گفت: گردشگري، يكي از ظرفيتهاي مهم استان و فعالیتی فرابخشی بهشمار ميرود که نيازمند حمايت و كمك همه مسئولان است. نكته بسيار مهم اين است كه جاذبههاي فرهنگي و تاريخي استان گيلان بيش از جاذبههاي طبيعي آن ميباشد.
مشکلات و راهکارهای توسعه صنعت گردشگری با حضور اعضای مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان بررسی شد.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، در این نشست مسائلی همچون سرمایهگذاری در مناطق نمونه گردشگری، ساخت هتل، متل، مجتمعهای بین راهی، سرویسهای بهداشتی، بهرهبرداری منابع طبیعی، فرهنگی و تاریخی، تقویت زیرساختهای صنعت گردشگری، حفاظت بیشتر از میراث فرهنگی، آزادسازی حریم دریا و ... مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان در این نشست، گفت: روز اول شهريور ماه، همزمان با آغاز سومين جشنواره تابستاني موزه ميراث روستايي گيلان، كلنگ حوزه روستاي كوهستان غربي در اين موزه به زمين زده ميشود.
محمدحسين مهديپور ضمن تشريح عملكرد این سازمان و در پاسخ به برخي سئوالات مطرحشده از سوي نمايندگان مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: تا پايان شهريور ماه، كار مطالعه، امكانسنجي و استعداديابي حوزههاي مختلف گردشگري استان، به ويژه 60 منطقه نمونه گردشگري مصوب هيأت دولت با هدف راهنمايي كامل و دقيق سرمايهگذاران بخش گردشگري و مقامات محلي شهرستانها به اتمام خواهد رسيد.
وي، افزود: بايد هرچه زودتر ادارات ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در تمامي شهرستانهاي استان گيلان ايجاد شود که عليرغم تمام تلاشهاي صورتگرفته، اين مهم تاكنون محقق نشده است.
مهديپور، ادامه داد: گردشگري، يكي از ظرفيتهاي مهم استان و فعالیتی فرابخشی بهشمار ميرود که نيازمند حمايت و كمك همه مسئولان است. نكته بسيار مهم اين است كه جاذبههاي فرهنگي و تاريخي استان گيلان بيش از جاذبههاي طبيعي آن ميباشد.
وي با اشاره به وجود 5 قطب باستانشناسي منحصر به فرد در استان گيلان، گفت: مطالعات دوره سنگ با قدمت صد هزار سال و بيشتر در استان گيلان گواه بر اين مدعي است.
مهديپور، تأكيد كرد: 2100 اثر فرهنگي و تاريخي در استان گيلان شناخته شده است كه در تلاش براي ثبت آنان هستيم و بر اساس آثار و شواهد بهدست آمده ميتوان گفت كه استان گيلان داراي هنرهاي سنتي بسيار غني بوده كه در سطح استان، به ويژه در سطح روستاها و خانوادههاي آن از ديرباز پراكنده بوده است.
وی، افزود: در نگاه جديد، سرمايهگذاري در حوزه گردشگري استان گيلان از نقطه به سطح تبديل شده است و سهم دولت در بحث گردشگري ايجاد زيرساختهاي مناسب ميباشد و سه نوع مطالعه جهت تسهيل كار سرمايهگذاران در استان انجام شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، تصريح كرد: تاكنون براي 6 منطقه نمونه گردشگري در استان جواز صادر شده و نيز 200 موافقت اصولي براي ساخت هتل، مجتمعهاي اقامتي و رستورانهاي بين راهي صادر گرديده است.
وي با اشاره به بالا رفتن سطح خدمات ارائهشده به گردشگران با افزايش نظارت بر تأسيسات گردشگري استان، گفت: گيلان در اين عرصه جايگاه بسيار خوبي را در كشور بهدست آورده است.
مهديپور، خاطرنشان كرد: با تشكيل يگان حفاظت ميراث فرهنگي در گيلان، ميزان سركشي به آثار و محوطههاي تاريخي و باستاني استان به بيش از 51 هزار مورد رسيده و در سال 1386 تعداد تجاوز به حریم ميراث فرهنگي گيلان، 55 مورد بوده است.
وی در پایان از ساخت پارك مينياتوري گیلان در منطقه نمونه گردشگري عينك خبر داد.
در اين نشست، رئيس مجمع نمايندگان استان گیلان و نماينده مردم رودسر و املش در مجلس شوراي اسلامي، اظهار داشت: مباحث مربوط به گردشگري در استان و نيز در كشور هنوز خيلي جدي گرفته نشده و ضمناً جانمايي مناسبي براي حضور تورهاي گردشگري ورودي از ساير كشورها به گيلان صورت نگرفته است.
اسدا... عباسي علت عدم توسعه گردشگري در گيلان را فقدان هماندیشی مديران دستگاهها با یکديگر دانست و افزود: اگر بخواهيم در بحث گردشگري موفق باشيم و به توسعه مطلوب برسيم، بايد با هم هماهنگ باشيم تا بتوان از اين پتانسيلهاي بالقوهای كه در استان ما موجود است به نحو مطلوبي استفاده كنيم.
وی، اضافه کرد: به دليل فصليبودن فعاليتهاي گردشگري در استان، سرمايهگذاران رغبتي براي سرمايهگذاري از خود نشان نميدهند.
وی، تأكيد كرد: ما نياز به ساخت روستاهاي تاريخي نداريم، بلكه همانهايي كه داريم را بايد احياء كنيم.
همچنين مهدي صادق، نماينده مردم آستانه اشرفيه و بندر کیاشهر در مجلس شوراي اسلامي نیز در این نشست با تأكيد بر ایجاد ادارات ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در شهرستانهاي استان، اظهار داشت: تنها چيزي كه ميتواند موجب اشتغالزايي در استان شود، گردشگري است كه داراي 3 بعد همه مكاني، همه گاني و همه زماني ميباشد.
نماينده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نيز در اين نشست، تأكيد كرد: استان گيلان جزء 5 استان برتر گردشگري كشور است، لذا انتظار ميرود تحولات بزرگي در اين بخش به وقوع بپيوندد كه هنوز شاهد آن نبودهايم و خدماتي كه به گردشگران داده ميشود، اندك است.
جبار كوچكينژاد، افزود: مزار ميرزا كوچك خان جنگلي در شأن گردشگران نيست و ما تحولي در بخش گردشگري نميبينيم.
همچنین ديگر نماينده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نيز با تأكيد بر برنامهریزی مناسب در حوزه گردشگري گیلان، گفت: جايگاه برنامههاي بلند مدت و كوتاه مدت گردشگري استان مشخص نميباشد. اولويت با گردشگري یا ميراث نيست، بلكه تمرکز باید بر روي مباحثي مانند اقليم و طبيعت باشد.
سيدعلي آقازاده، افزود: امام زادههاي بسياري در استان گيلان وجود دارد كه با توسعه گردشگري مذهبي، این اماکن ميتوانند قطبهاي گردشگري كشور باشند.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی در این نشست ضمن تأکید بر حفظ و پاسداشت آثار باارزش تاریخی، خواستار توجه بیشتر به اتخاذ راهکارهایی درخصوص توسعه و رونق صنعت گردشگری در استان شد.
یوسف قاسمی با اشاره به اینکه تعامل و آگاهی تمامی اقشار مردم، یکی از عوامل مؤثر در حفظ میراث فرهنگی باارزش است، افزود: با پرداخت تسهیلات بانکی کمبهره به ساکنان بافت تاریخی، مشارکت و همکاری سازمان و مردم پررنگتر خواهد شد.
وی به پروژههای مصوب سفر رئیسجمهور و هیأت دولت به استان در بخش گردشگری اشاره کرد و گفت: اجرای این پروژهها زمینهساز تحول اساسی در توسعه و ارتقاء جایگاه استان در سطح ملی است.
وی از بافت طبیعی شهرستان سیاهکل به عنوان یکی از زیباترین مناطق گردشگری کشور یاد کرد و گفت: محور سیاهکل ـ دیلمانـ گردنه اسپیلی معروف به گاودیلان، غار دیارجان، مناطق تیتی کاروانسرا، حمام دیلمان و آبشار لونک ازمناطق دیدنی این شهرستان است.
قاسمی، خاطرنشان کرد: از مجموع 60 منطقه گردشگری مصوب دور اول سفر هیأت دولت به گیلان، سه منطقه شامل گردنه اسپیلی، تیتی کاروانسرا و منطقه اسپیلی در شهرستان سیاهکل قرار دارد.
نماینده مردم بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی نیز، گفت: آثار باستانی، مناطق و مراکز گردشگری به حمایتهای بیشتری نیاز دارند.
حسن خستهبند، افزود: وجود آثار تاریخی و باستانی بدیع و ظرفیتهای بکر میراث فرهنگی در نقاط مختلف استان، به ویژه شهرستان انزلی نیازمند توجه ویژه است.
وی، اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی استان برای شناسایی و شکوفایی مجموعه استعدادها و قابلیتهای سیاحتی و توریستی موجود در مناطق مختلف شهری و نیز روستایی سطح این شهرستان مستعد و ترانزیتی باید بیشتر تلاش کنند.
وی همچنین با اشاره به تأثیرگذاری اصولی برنامههای گردشگری و توریستی در تقویت ساختار اقتصادی و نیز بهبود وضعیت معیشتی مردم، خاطرنشان کرد: در اجرای تمامی اهداف و برنامههای توریستی و گردشگری باید حدود ماهیت فرهنگی و اصالت اصول اعتقادی و اخلاقی مردم نیز به عنوان یک مقوله حیاتی، مورد اولویت و توجه کافی و مؤثر قرار گیرد.
استان گیلان از قطبهای گردشگری کشور بهشمار میرود که سالانه بیش از پنج میلیون گردشگر را از نقاط مختلف کشور به خود جذب میکند.