پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۵۹۷۶
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۶

منابع طبیعی، مهمترین شاخص توسعه گیلان است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: برداشت از جنگل‌های گیلان درحال کاهش است و این برداشت از 500 هزار مترمکعب در جنگل‌های گیلان در سال گذشته، به 170 هزار مترمکعب رسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان منابع طبیعی را مهمترین شاخص توسعه استان دانست و گفت: آب فراوان و اراضی حاصلخیز، مدیون وجود جنگل‌هاست.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، رحمت‌الله رحمانی روز سه‌شنبه در مراسم جشن روز درختکاری اظهار داشت: این همه خرمی و سرسبزی در گیلان و فرار هموطنان از شهرهای آلوده به این استان، به سبب وجود صفا و پاکی است که به برکت جنگل‌ها ایجاد می‌شوند.
وی افزود: در نظام مدیریتی جمهوری اسلامی، جنگل‌ها یک میراث نیست، بلکه ودیعه‌ای است که باید آن را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم.
رحمانی با اشاره به اهمیت منابع طبیعی و ارزش درخت گفت: 60 درصد اکسیژن کره زمین را درختان و فضای سبز تولید می‌کند و هر هکتار جنگل می‌تواند 68 تن گرد و غبار را جذب کند.
وی تصریح کرد: جنگل از منابع حیاتی و اقتصادی است و حفظ آن بر همگان واجب است و باید این منابع حیاتی به آیندگان سپرده شود.
رحمانی یادآور شد: 28 هزار جمعیت خانوار استان گیلان در جنگل‌ها زندگی می‌کنند. بر این اساس، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور طرح جامعی را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده که بر اساس این طرح، باید راه حل‌های قانونی برای ساماندهی این خانوارها درنظر گرفته شود.
وی گفت: قانون باید وضعیت بیمه این خانواده‌ها را مشخص کند و آن‌ها بتوانند به روستاهای پرجمعیت نزدیک ساماندهی شوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به این‌که برداشت از جنگل و تولید در واحد سطح دو مقوله مهمی است که در دستور کار منابع طبیعی قرار دارد، افزود: برداشت از جنگل‌های گیلان درحال کاهش است و این برداشت از 500 هزار مترمکعب در جنگل‌های گیلان در سال گذشته، به 170 هزار مترمکعب رسیده است.
در این مراسم همچنین فرماندار رشت گفت: سرزندگی و نشاط و امید به زندگی از منابع طبیعی و درختکاری به‌دست می‌آید و از بین رفتن جنگل‌ها و درختان، موجب فرسایش خاک و ناپایداری می‌شود.
ولی‌الله عظمتی ادامه داد: بسیاری از سیل‌ها و خسارت‌ها، از عدم حفاظت از منابع طبیعی و قطع درختان ناشی می‌شود.
وی با اشاره به این‌که توجه به درخت و درختکاری در دین اسلام بیش از دیگر ادیان است، یادآور شد: اهمیت حفظ منابع طبیعی و جنگل‌ها از حفظ منابع نفتی هم مهم‌تر است.
وی خاطرنشان کرد: حفاظت از منابع طبیعی و جنگل‌ها باید به فرهنگ عمومی و همگانی تبدیل شود و همچون فریضه امر به معروف با جنگل‌ها برخورد شود.
خسرو صادقی ـ معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری گیلان ـ نیز در این مراسم اظهار داشت: خداوند همه نعمت‌ها را در استان عنایت کرده و همه باید در حفظ این نعمت‌های الهی کوشا باشیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در ادامه این مراسم گفت: نخستین اولویت این سازمان، حفظ همه‌جانبه از منابع طبیعی استان است.
علیرضا شعبان‌نژاد منابع طبیعی را زیرساخت هر نوع توسعه‌ای دانست و افزود: اولین عرصه توسعه در استان گیلان، منابع طبیعی است و برای حفظ آن کوشش خواهیم کرد.
وی با تأکید بر این‌که باید دیدگاه سنتی برداشت چوب از جنگل‌های شمال تغییر کند، خاطرنشان کرد: برداشت چوب از جنگل‌ها مسیر درستی نیست، زیرا جنگل ابتدا عرصه‌ای برای فراهم کردن زیست در پایین محسوب می‌شوند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: روستا اول باید مکان زندگی و بعد محلی برای تولید باشد تا سکونت در آن مقرون به صرفه شود.
شعبان‌نژاد گفت: منابع طبیعی به معنای برداشت چوب نیست، بلکه محل امنی برای حفظ حیات وحش نیز به‌شمار می‌رود و همین حیات وحش است که گیلان را از بسیاری از استان‌های دیگر کشور متمایز کرده است.
وی جنگل‌های گیلان را منبع تولید اکسیژن و تفرجگاهی بسیار مناسب برای مردم دانست و افزود: باید برای حفظ جنگل‌ها و منابع طبیعی گیلان، اقتصاد توریسم و اکوتوریسم در این استان رواج پیدا کند.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به فرهنگ عمومی اظهار کرد: بخش‌های خدمات، صنعت و کشاورزی در گیلان مدیون منابع طبیعی است و این منابع باید به‌عنوان هدیه خدادادی، علاوه بر حفاظت و صیانت در مقابل بهره‌برداری و برداشت، چندین برابر کاشت نیز انجام گیرد.
38 درصد مساحت استان گیلان معادل 565 هزار هکتار را جنگل و 17 درصد معادل 245 هزار هکتار آن را مرتع به خود اختصاص داده، درحالی که هفت و نیم درصد خاک ایران از جنگل پوشیده است.
نظرات بینندگان