پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۵۸۳۸
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۷
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان:

شهرداری‌های گیلان اقدامات مؤثری در زمینه تفکیک زباله از مبداء انجام نداده‌اند

امیر عبدوس محدودیت سرزمین و تراکم جمعیت را یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی مدیریت پسماند در استان گیلان عنوان کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: استان گیلان در بین استان‌های شمالی کشور از نظر مدیریت پسماند وضعیت مناسب‌تری دارد.
امیر عبدوس در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، محدودیت سرزمین و تراکم جمعیت را یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی مدیریت پسماند در استان گیلان عنوان کرد.
وی اظهار کرد: گیلان پس از استان تهران متراکم‌ترین استان کشور از نظر جمعیت است و این تراکم در تضارب با وضعیت اقلیمی و کمبود سرزمین، ترکیب سختی فراروی مدیریت پسماند در استان گیلان قرار می‌دهد.
وی ادامه داد: به‌رغم این محدودیت‌ها، استان گیلان دارای سه کارخانه بزرگ کمپوست در شهرهای رشت، انزلی و رودسر برای مدیریت پسماند است.
وی با اشاره به این‌که اقدامات خوبی در حوزه مدیریت پسماند در استان گیلان انجام شده است، گفت: اما این اقدامات کافی نیست و کارخانه‌های کمپوست استان هنوز با ظرفیت اسمی خود مشغول به کار نشده‌اند.
عبدوس افزود: کارخانه کمپوست رودسر دارای 250 تن ظرفیت اسمی روزانه است و هم‌اکنون با ظرفیت 50 تن مشغول به کار است و دو مرکز دیگر نیز با وضعیتی مشابه فعالیت می‌کنند.
وی ریشه اصلی این فرآیند را غیر سودآور بودن صنعت تولید کود آلی در ایران و عدم ترویج این نوع کود به‌عنوان جایگزین سایر کودهای شیمیایی عنوان کرد.
عبدوس با اشاره به راه‌اندازی نیروگاه 700 تنی زباله‌سوز در شهر رشت و آغاز عملیات ساخت آن در شهریور ماه سال جاری، گفت: با راه‌انداری این نیروگاه، معضل زباله شهرستان رشت حل می‌شود و کارخانه کمپوست می‌تواند با ظرفیت خود، زباله‌های مربوط به شهرهای فومن و انزلی را مدیریت کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: اعتبار ساخت این نیروگاه از محل مصوبات سفر سوم ریاست جمهوری تأمین شده است.
عبدوس با اشاره به اقدامات مدیریتی که از سوی شهرداری‌ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها باید انجام شود، بر لزوم کاهش تولید زباله تأکید کرد و افزود: تولید کود آلی و سایر راه حل‌های ارائه شده منوط به فرآیند تفکیک زباله از مبداء است.
وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون وضعیت تفکیک زباله از مبداء تنها در حوزه شهر رشت امیدوارکننده است و سایر شهرداری‌های استان اقدامات مؤثری در این زمینه انجام نداده‌اند.
وی ادامه داد: شهرداری رشت با پوشش 30 هزار خانوار شهری در امر تفکیک زباله از مبداء پیشتاز است و افزایش پوشش خانوارها نیز همچنان ادامه دارد.
عبدوس درباره وضعیت فاضلاب استان گیلان نیز گفت: ساماندهی وضعیت فاضلاب گیلان وابسته به اجرای پروژه‌های شرکت آب و فاضلاب استان، به‌ویژه نهایی شدن پروژه مشارکتی این شرکت با بانک جهانی است.
نظرات بینندگان