کارگاه آموزشی "توسعه پایدار کشاورزی با حفظ محیط زیست" برگزار شد
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان توسعه پایدار کشاورزی را بر محور نیروی انسانی ماهر دانست و گفت: برای بهرهگیری هدفمند و اصولی از نهادههای کشاورزی با رعایت ملاحظات زیستمحیطی، باید در اندیشهها، تفکرات و بینش مسئولان و مردم تغییر ایجاد کرد.
به مناسبت هفته "هوای پاک"، کارگاه آموزشی با عنوان "توسعه پایدار کشاورزی با حفظ محیط زیست" با حضور یکصد نفر از مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی گیلان در رشت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، دبیر این همایش و مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان روز پنجشنبه در این مراسم، بخش کشاورزی را مهمترین حوزه در اقتصاد گیلان دانست که باید در آن به مقوله امنیت غذایی با توسعه پایدار اهمیت ویژهای داده شود.
علیاصغر داداشیپور لزوم آموزش همگانی در زمینه آگاهسازی و دانشافزایی فنآوریهای نوین تولید پاک را ضروری خواند و ادامه داد: دانشافزایی، اطلاعرسانی و آموزش مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی گیلان در راستای استفاده حداقلی از سموم، جایگزین کردن نهادههای کشاورزی و آلی، بیولوژیک و ورمی کمپوست (تولید کود از طریق کرم خاکی) از مهمترین اهداف این کارگاه آموزشی است.
وی در ادامه توسعه پایدار کشاورزی را بر محور نیروی انسانی ماهر دانست و گفت: برای بهرهگیری هدفمند و اصولی از نهادههای کشاورزی با رعایت ملاحظات زیستمحیطی، باید در اندیشهها، تفکرات و بینش مسئولان و مردم تغییر ایجاد کرد.
داداشیپور اضافه کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار کشاورزی مقوله اقتصاد، محیط زیست و اجتماع را باید در قالب یک بسته بههم وابسته دید؛ چرا که هر تغییری در یکی از این عوامل منجر به تغییر در عوامل دیگر میشود.
وی استفاده از تکنیکهای نوین ترویج کشاورزی، بهویژه مدیریتهای تلفیقی آفات و بیماریها و توسعه مدارس مزرعهای کشاورزان با نگاه یادگیری را از اولویتهای ترویج کشاورزی گیلان ذکر کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این کارگاه آموزشی گفت: سال گذشته توافق چهار جانبهای بین سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی و دفتر امور روستایی و عشایری استانداری برای ارتقاء دانش جامعه روستایی به امضاء رسید.
ایرج بنیادی افزود: برای توسعه پایدار کشاورزی با حفظ محیط زیست، مهمترین ابزار آموزش است.
وی ادامه داد: زمانی منابع تولید پایدار خواهند بود که محصولات تولیدی و کشاورزی ما، سالم باشند.
وی اضافه کرد: متأسفانه استفاده از سموم، آنتی بیوتیکها و ریختن پسابهای شهری و روستایی به حوزههای آبریز و دریا، از یکسو اکوسیستم را با خطر مواجه کرده و از سوی دیگر، باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی برای افراد جامعه را خطرساز کرده است.
بنیادی ادامه داد: تعداد زیاد بهرهبردار، ساختارهای انسانی، رشد جمعیت و الگوی تغذیهای از جمله عواملی در گیلان هستند که بر عرضه محصولات کشاورزی تأثیر میگذارند.
وی استفاده از فنآوریهای زیست محیطی، ضوابط زیست محیطی، مبارزه با آفات و بیماریها، توسعه روشهای بهینه استفاده از سموم، اصلاح و بهسازی خاک و کاهش مصرف کود و جایگزینی کودهای ورمی کمپوست را از برنامههای سازمان جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد.