مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان:
38 روستای لاهیجان از آب آشامیدنی سالم برخوردار شدند
محمدعلی فرامینی گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون، بیش از 71 میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی و استانی برای اجرای پروژههای آبرسانی و جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب در روستاهای شهرستان لاهیجان هزینه شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون، بیش از 71 میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی و استانی برای اجرای پروژههای آبرسانی و جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب در روستاهای شهرستان لاهیجان هزینه شده است.
محمدعلی فرامینی در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا با بیان اینکه این طرحها در 42 روستای لاهیجان درحال اجراست، افزود: با اجرای کامل این پروژهها بیش از شش هزار خانوار از مزایای آن بهرهمند میشوند.
وی به در دست اجرا بودن دو پروژه مجتمع آبرسانی در لاهیجان اشاره و اظهار کرد: هماکنون عملیات اجرایی مجتمعهای آبرسانی آزارستانکی و سرچشمه این شهرستان درحال اجراست.
وی اضافه کرد: تا کنون برای بهرهبرداری از مجتمع آزارستانکی 17 میلیارد ریال از اعتبارات استانی هزینه شده است.
وی این پروژه را شامل لولهگذاری خطوط انتقال و توزیع به طول یکصد کیلومتر، احداث دو باب مخزن زمینی به حجم یک هزار و 500 مترمکعب و راهاندازی یک باب ایستگاه پمپاژ ذکر کرد.
به گفته فرامینی، با احداث مجتمع آبرسانی آزارستانکی، دو هزار و 440 خانوار 13 روستای شهرستان لاهیجان از آب شرب سالم بهرهمند میشوند.
وی یادآور شد: هماینک آب آشامیدنی یک هزار و 955 خانوار پنج روستای این شهرستان از مجتمع آزارستانکی تأمین شده است.
وی ادامه داد: همچنین بهزودی با اجرای دو هزار و 200 متر لولهگذاری شبکه توزیع این مجتمع، به حدود 220 خانوار روستاهای آزارستانکی، جورگوابر، هالوخانی، جیرگوابر و میان گوابر لاهیجان آبرسانی میشود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان درباره مجتمع آبرسانی سرچشمه بهعنوان دیگر طرح آبرسانی درحال احداث در این منطقه گفت: برای احداث این مجتمع نیز تا کنون سه میلیارد ریال از منابع استانی هزینه شده است.
فرامینی به پیشرفت 25 درصدی این پروژه اشاره و خاطرنشان کرد: این پروژه شامل لولهگذاری خطوط انتقال و توزیع به طول 32 کیلومتر و احداث یک هزار و 40 مترمکعب مخزن زمینی است.
وی تصریح کرد: با بهرهبرداری از این مجتمع آبرسانی، یک هزار و 350 خانوار 17 روستای لاهیجان از آب آشامیدنی بهداشتی برخوردار میشوند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان همچنین گفت: 38 روستای شهرستان لاهیجان در اجرای طرح جامع آبرسانی به یک هزار روستای شرق و غرب استان گیلان از آب آَشامیدنی مناسب برخوردار شدهاند.
فرامینی پیشرفت فیزیکی اجرای بخشی از خط انتقال اصلی روستاهای زیر پوشش طرح جامع در دست اجرا در لاهیجان را 45 درصد عنوان و اظهار کرد: با بهرهبرداری از این پروژهها به یک هزار و 50 خانوار این روستاها آبرسانی میشود.
وی میزان اعتبار هزینه شده برای این پروژه را نیز بیش از 14 میلیارد ریال اعلام کرد.
وی با بیان اینکه در قالب طرح جامع آبرسانی به یک هزار روستای گیلان، به 20 روستای شهرستان لاهیجان بهطور موقت آبرسانی شده است، گفت: حدود 70 کیلومتر لولهگذاری خطوط آبرسانی موقت به این روستاها انجام شده که با اجرای شبکه توزیع، آبرسانی موقت قطع خواهد شد.
وی آبرسانی به روستای سطلسر را یکی از پروژههای آبرسانی موقت لاهیجان خواند و گفت: با اجرای پنج هزار متر لولهگذاری خط انتقال، راهاندازی یک باب ایستگاه پمپاژ، نصب و احداث دو باب مخزن فلزی و نصب سه عدد شیر برداشت عمومی بهصورت موقت به 307 خانوار این روستا آبرسانی میشود.
فرامینی میزان اعتباری هزینه شده آبرسانی موقت به روستای سطلسر را حدود یک میلیارد ریال ذکر کرد.
وی تصریح کرد: همچنین در راستای اجرای طرح جامع آبرسانی به یک هزار روستای شرق و غرب استان گیلان، طرح آبرسانی به چهار روستای اکبر آباد، مهدی آباد، شیخ علی کلایه و بین کلایه شهرستان لاهیجان با پیشرفت فیزیکی 90 درصدی درحال اجراست.
وی افزود: با بهرهبرداری از این طرح نیز 800 خانوار این روستاها از نعمت آب شرب سالم برخوردار میشوند.
وی با بیان اینکه به منظور آبرسانی به این چهار روستا، حدود 55 کیلومتر خطوط انتقال فرعی و شبکه کار میشود، بیان کرد: تا کنون 15 میلیارد ریال از منابع ملی برای این پروژه هزینه شده است.
فرامینی همچنین در راستای این طرح از آبرسانی به هفت روستای دیگر لاهیجان در آیندهای نزدیک خبر داد و افزود: برای این کار 17 کیلومتر لولهگذاری و 20 عدد شیر برداشت عمومی نصب میشود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گیلان در ادامه از پیشرفت فیزیکی 90 درصدی پروژه شبکه جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب روستای پاشاکی لاهیجان خبر داد و گفت: در اواخر سال 1387 کارهای مطالعاتی و در سال 1388 عملیات اجرایی این پروژه آغاز شد.
فرامینی افزود: طرح جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب بهطور پایلوت در این روستا اجرا شده که با تخصیص اعتبارات مورد نیاز در دیگر روستاهای استان گیلان نیز این کار انجام خواهد شد.
وی هدف از اجرای این پروژه را کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، جلوگیری از دفع غیربهداشتی فضولات و استفاده بهتر از پساب فاضلاب تصفیه شده برای مصارف کشاورزی عنوان و خاطرنشان کرد: تا کنون بیش از 20 میلیارد ریال برای شبکه جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب روستای پاشاکی هزینه شده است.
وی افزود: هماینک عملیات اجرایی 17 کیلومتر از شبکه جمعآوری فاضلاب، دو کیلومتر خطوط انتقال، تهیه و نصب سیستمهای تصفیه و احداث تصفیهخانه فاضلاب این پروژه با پیشرفت فیزیکی 90 درصد انجام شده است.
به گفته فرامینی، حدود 600 خانوار روستای پاشاکی لاهیجان از مزایای اجرای این طرح بهرهمند میشوند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، هماکنون حدود 900 کیلومتر شبکه آبرسانی روستایی در شهرستان لاهیجان قرار دارد که آب مورد نیاز 65 درصد از روستاهای این شهرستان را تأمین میکند.