معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، گفت: در حال حاضر دو هزار و 667 نفر هنرمند صنایع دستی در این استان شناسایی شده است که در 110 رشته فعالیت دارند.
ساسان قاسمی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، افزود: صنایع دستی بیانگر صنعت و هنر نیاکان و نمایشگر ذوق و هنر مردم هر کشور است.
وی با اعلام اینکه در گذشته صنایع دستی به عنوان پدیدهای تمام عیار در هر عهد، حضور فعال داشته است، گفت: در ایامی که ماشین بهوجود نیامده بود و حتی در دورانی که حضور آن به گستردگی امروز نبود، این صنعت بود که حامی تمامی استعدادها و آفرینشهای سازندگی بشر بود که امروز با نگاه به صنایع دستی هر قوم و قبیلهای میتوان دریافت آن قوم در چه مرحلهای از صنعتگری بوده است.
قاسمی، بیان داشت: استعداد و روحیه خلاق و قدرت ابتکار صنعتگران و علاقه آنان به تولید آثار هنری و ذوقی موجب شده است که جمهوری اسلامی ایران از گذشتههای بسیار دور تا زمان حال همواره در تولید محصولات صنایع دستی موقعیتی ویژه و ممتاز داشته باشد و از شهرتی عالمگیر برخوردار شود.
وی، اظهار داشت: به هرحال امروز صنایع دستی ایران علیرغم فراز و نشیبهای فراوان و حتی با توجه به بیمهریهایی که در برخی از دورانها پشت سر گذاشته، توانسته است در زمره باارزشترین هنرها، توجه جهانیان را به خود جلب کند.
وی، اعلام کرد: بسیاری از صاحبنظران، ایران را یکی از سه قطب مهم صنایع دستی آسیا و جهان میدانند و از نظر تنوع شاید در صدر تمامی کشورها قرار داشته باشد.
قاسمی همچنین از راهاندازی سایت اطلاعرسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تهران خبر داد و گفت: کلیه اطلاعات بایگانیشده در استانها به بانک اطلاعاتی جامع در تهران منتقل میشود تا اطلاعات سایت بهروز باشد.
وی به حفظ و احیای کارخانههای سنتی استان اشاره کرد و افزود: حفظ و احیای کارگاه دو بحث متفاوت است. اگر به حفظ کارگاه توجه شود، به امر تولید توجه شده و اگر به بحث احیاء توجه کنیم به امر هنر توجه کردهایم.