پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۵۸۲۶
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۴

ادارات گیلان 109 میلیارد ریال بابت موقوفات بدهکارند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان گفت: طی 9 ماه امسال، پنج میلیارد و 400 میلیون ریال از محل درآمد موقوفات و بر اساس نیات واقفان به نیازمندان استان گیلان کمک شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان گفت: ادارات و سازمان‌های دولتی گیلان، 109 میلیارد ریال بابت موقوفات بدهکار هستند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، حجت‌الاسلام ولی عادلی روز سه‌شنبه به مناسبت فرا رسیدن هفته وقف در نشست خبری در جمع خبرنگاران استان گیلان در رشت افزود: بخش‌های دولتی در استان موقوفاتی در اختیار دارند که بابت پرداخت این بدهی کوتاهی می‌کنند.
وی با بیان این مطلب که برخی از ادارات همکاری‌های لازم را برای پرداخت بدهی خود دارند، اظهار کرد: برای برخی دیگر که در این زمینه همکاری‌های لازم را نداشته و کم‌کاری می‌کنند، دادخواست داده‌ایم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان در بخش دیگری از این نشست خبری عمل به نیات واقف را مهمترین وظیفه اوقاف عنوان و خاطرنشان کرد: عمل به نیات واقف، تأکید نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه و برنامه چشم‌انداز 20 ساله کشور است.
وی اظهار کرد: امکان تغییر نیت واقف امکان‌پذیر نیست، مگر این‌که واقف نیتی داشته که شرعی نباشد؛ در این‌ صورت بر اساس تشخیص رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه قابل اصلاح است.
عادلی ادامه داد: طی 9 ماه امسال، پنج میلیارد و 400 میلیون ریال از محل درآمد موقوفات و بر اساس نیات واقفان به نیازمندان استان گیلان کمک شده است.
وی تعداد بقاع متبرکه استان گیلان را حدود 940 بقعه عنوان و اظهار کرد: از این تعداد بقاع، دو بقعه شامل امامزاده هاشم و خواهر امام رضا(ع) رشت به‌صورت مدیریتی و بقیه نیز به‌صورت هیأت امنایی اداره می‌شوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با تأکید بر این‌که بقعه متبرکه امامزاده هاشم به هیچ بانکی بدهکار نیست، اضافه کرد: این بقعه جزء بقاع پردرآمد کشور بوده و البته هزینه‌های عمرانی آن نیز بالاست.
وی در ادامه با بیان این‌که آماده‌سازی هتل امامزاده هاشم تا کنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار امیدواری کرد این هتل تا عید نوروز تعمیراتش پایان یافته و بعد از تجهیز به بخش خصوصی واگذار شود.
وی احیاء موقوفات گیلان و تبدیل به احسن آن‌ها را یکی از برنامه‌های اداره کل اوقاف و امور خیریه استان گیلان عنوان و اظهار کرد: برای این کار فراخوان بخش خصوصی انجام گرفته تا سرمایه‌گذاری انجام گیرد.
عادلی از افزایش ثبت موقوفات جدید در سال جاری نسبت به دو سال گذشته در استان گیلان خبر داد و افزود: طی سال‌های 1389 و 1390 به ترتیب هشت و 18 مورد وقف در استان گیلان به ثبت رسید.
وی اظهار کرد: اما طی 9 ماه امسال در مجموع 22 مورد وقف جدید در استان گیلان به ثبت رسیده که نشان‌دهنده افزایش ثبت موقوفات در سال‌های اخیر است.
وی ترویج فرهنگ وقف با همکاری رسانه‌ها و عملکرد اداره کل اوقاف و امور خیریه را در افزایش ثبت موقوفات در گیلان مؤثر دانست و بیان کرد: فضای خوب اطلاع‌رسانی در گیلان و افزایش اعتماد مردم مبنی بر عمل به نیات واقف در این افزایش نقش مؤثری داشته است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان وقف را صدقه جاری عنوان و تصریح کرد: وقف یکی از بهترین و مؤثرترین شیوه‌های انفاق است که آثار و برکات بخشش مال و کمک به مردم، به‌ویژه محرومان و نیازمندان شامل حال واقف شده و از بهره‌های معنوی و اخروی آن سود می‌برد.
وی یادآور شد: دستگیری از مستمندان، کمک به محرومان، ساماندهی زندگی تهیدستان، نشر علم و دانش، گسترش فرهنگ و آموزش، به‌ویژه آموزش معارف اسلامی و مبانی دینی، احداث و تعمیر مساجد، تکایا، کتابخانه‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها و ... از اهداف عمومی است که می‌تواند در وقف تحقق پیدا کند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با قدردانی از تلاش خبرنگاران و عملکرد خوب آنان برای ترویج فرهنگ وقف، بیان کرد: رسالت و زحمات خبرنگاران رسالتی خطیر و زحمات آنان اثرگذار است.
بیش از سه هزار موقوفه در استان گیلان وجود دارد.
21 تا 27 دی ماه هفته وقف نامگذاری شده است.
نظرات بینندگان