مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای چایکاران کشور، گفت: متأسفانه مسئولین توجهی به چای داخلی ندارند و همین امر باعث شد تا بیش از 300 هزار تن چای در انبارها بماند.
احمد میربلوکی در گفتوگو با ایسکانیوز، خاطرنشان کرد: سالانه بیش از 40 هزار تن چای در کشور تولید و حدود 120 هزار تن مصرف میشود؛ بنابراین افزایش تولید چای فقط با حمایت دولت امکانپذیر خواهد بود.
وی، افزود: جوّ مصنوعی که توسط واردکنندگان چای ایجاد شد، ضربه سنگینی به چای داخلی و تولیدکنندگان آن وارد کرد.
میربلوکی، تصریح کرد: در حال حاضر، بالغ بر 60 هزار کشاورز چایکار بر روی چهار هزار هکتار باغ مشغول به کارند. با این وجود، 10 هزار هکتار از باغات چای کنار گذاشته شده و کشتی در آن صورت نمیگیرد.
وی، اذعان داشت: احیای مجدد باغات رهاشده غیرممکن است، زیرا باغ رهاشده برای بهرهبرداری مجدد، نیاز به صرف هزینههای گزاف دارد.
میربلوکی، عنوان کرد: اکنون که زمان بهرهبرداری از باغات چای است، حدود 90 درصد کارخانهها بسته هستند و مقصر این امر، تولیدکنندگان و صاحبان کارخانهها نیستند؛ زیرا هر جایی که گردونه تولید به مشکل بخورد، ضربه اصلی به کشاورزان برمیگردد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای چایکاران کشور، اظهار داشت: دولت باید بر روند تولید نظارت دقیق داشته باشد و مصرف چای داخلی در ادارات دولتی و نهادهای دولتی را اجباری کند.
وی درخصوص تسهیلات ارائهشده به این اتحادیه، خاطرنشان کرد: تسهیلات حدود چهار سالی است که کاملاً قطع شده و ارائه تسهیلات فقط جنبه تبلیغاتی پیدا کرده است.
میربلوکی، اشاره کرد: سال 1385 قرار شد به کشاورزان چایکار وام زراعی تعلق گیرد و در اواخر سال 1386 این وام به عدهای از آنها داده شد.
وی با اشاره به صادرات چای داخلی، عنوان کرد: سال گذشته مقادیر قابل توجهی چای به کشورهای عراق و حوزه خلیج فارس صادر شد.
میربلوکی، ادامه داد: متأسفانه چای ایرانی را با اسانس و رنگ مخلوط کرده و به ایران یا کشورهای دیگر، با عنوان چای خارجی صادر میکنند و این امر سبب شده تا امسال جزء صادرکنندگان چای نباشیم.
وی در رابطه با تأثیر تحریمها در تولید چای، اذعان داشت: تحریم چای با قطع حمایت دولتی از سال 1379 شروع شده است.
میربلوکی، اضافه کرد: شرط خرید 30 هزار تن چای داخلی توسط واردکننده به قصد وارد کردن 60 هزار تن چای خارجی، به قیمت هر کیلو یک هزار و 100 تومان که 750 تومان آن را یارانههای دولتی تشکیل میدهند، به ضرر کشاورز است.