استان گیلان با چالش کاهش جمعیت جوان مواجه است
مدیرکل ثبت احوال گیلان میانگین نرخ رشد جمعیت استان گیلان در هشت ماهه امسال را 62 صدم درصد ذکر کرد و گفت: این درحالی است که میانگین کشوری نرخ رشد جمعیت یک و سه دهم درصد است.
مدیرکل ثبت احوال گیلان گفت: استان گیلان با توجه به روند رشد جمعیت فعلی، در آینده با مشکل کاهش جمعیت گروههای سنی جوانان مواجه میشود.
زاهد خندستانی روز شنبه به مناسبت هفته ثبت احوال در نشست با خبرنگاران افزود: آمارهای میانگین نرخ رشد جمعیت و نرخ موالید گیلان نشاندهنده این است که این استان در آینده با کاهش جمعیت گروه سنی جوانان و افزایش جمعیت میانسالی و سالمندی مواجه خواهد شد که این امر میتواند تبعات منفی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای استان درپی داشته باشد.
وی اظهار داشت: این موضوع خانوادهها را با مشکل جایگزینی جمعیت روبهرو میسازد و هرم سنی جمعیتی استان نیز دستخوش تحولات خاص شده و از جمعیت فعال در عرصه کسب و کار نیز کاسته خواهد شد.
وی میانگین نرخ رشد جمعیت استان گیلان در هشت ماهه امسال را 62 صدم درصد ذکر کرد و گفت: این درحالی است که میانگین کشوری نرخ رشد جمعیت یک و سه دهم درصد است.
خندستانی با بیان اینکه گیلان کمترین نرخ خام موالید را در بین استانهای کشور دارد، افزود: نرخ خام موالید استان گیلان نیز در مدت هشت ماهه امسال 13 در هزار است که نسبت به مدت مشابه سال قبل دو دهم درصد افزایش نشان میدهد.
وی یادآور شد: نرخ خام موالید در کشور 18 در هزار و در استانهای همجوار مازندران 14.3، قزوین 17.7 و در اردبیل 18.3 در هزار است.
وی به تشریح خدمات این نهاد به مناسبت هفته ثبت احوال پرداخت و اظهار داشت: برای صدور کارت ملی هوشمند در استان گیلان بسترسازی شده است و طرح کارت ملی هوشمند با هدف ارائه خدمات به شهروندان در فضای مجازی در دولت الکترونیک صادر میشود و این کارت، سند احراز دیجیتالی هویت شهروندان در دولت الکترونیک بهشمار میرود و زیرساختهای فضای نرمافزاری آن هم فراهم شده است.
وی تصریح کرد: در راستای بسترسازی صدور کارت هوشمند در استان گیلان، پنج میلیون و 200 هزار فقره سند ولادت و فوت وجود دارد که از بدو تأسیس اداره کل ثبت احوال تا کنون تنظیم شده است و با اجرای طرح "آرشیو الکترونیکی اسناد سجلی" گیلان، همه اسناد سجلی استان اسکن، بههنگام و پردازش شده است و تغذیه این اطلاعات به سامانه جمعیتی کشور نیز صورت گرفته است.
خندستانی پیشرفت فیزیکی این طرح را در استان گیلان 98 درصد ذکر کرد و اظهار داشت: با عملیاتی شدن این طرح، تحول بزرگی در ارائه فضای الکترونیکی خدمات سهل و آسان به مردم انجام خواهد شد.
مدیرکل ثبت احوال گیلان گفت: در ماه جاری صدور کارت هوشمند ملی برای عوامل اجرایی انتخابات، اعم از استاندار، فرمانداران و بخشداران بهعنوان آغاز اجرای طرح صدور کارت ملی هوشمند انجام میشود.
وی به برنامه چشمانداز بیست ساله سازمان ثبت احوال پرداخت و یادآور شد: در افق چشمانداز ثبت احوال، این سازمان باید سازمانی فعال الکترونیک، مکانیزه، خلاق و نوآور و آماده برای خدمات الکترونیک در فضای مجازی باشد.
خندستانی افزود: این سازمان 107 نوع خدمت به مردم ارائه میدهد که این خدمات باید در افق بیست ساله بهصورت الکترونیک انجام شود که در این راستا سه مأموریت مهم ساماندهی رخدادهای حیاتی، نظیر ولادت، فوت، ازدواج، طلاق، تغییر نشانی و مهاجرت، انتقال اسناد سجلی و صدور مکانیزه مدارک هویت و همچنین انتشار آمارهای حیاتی به این سازمان محول شده است.