پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۵۵۹
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۷:۰۵
رئيس مؤسسه تحقيقات برنج كشور:

ايران به فنآوري "برنج هيبريد" دست پيدا كرد

دکتر عباس شهدي كومله در حاشيه بازديد كارشناسان و محققان مؤسسه تحقيقات برنج و جمعي از كشاورزان شاليكار استان‌هاي برنج‌خيز كشور از مزرعه تحقيقاتي اين مؤسسه در رشت، گفت: فنآوري هيبريد در كشور توسط محققان، بومي شده است. تكنيك‌هاي فني در برنج هيبريد موجب افزايش توان مزارع شاليكاري مي‌شود و افزايش عملكرد در واحد سطح را درپي خواهد داشت.
رئيس مؤسسه تحقيقات برنج كشور، گفت: ايران از جمله معدود كشورهايي است كه به فنآوري "برنج هيبريد" دست پيدا كرده است.
دکتر عباس شهدي كومله در حاشيه بازديد كارشناسان و محققان مؤسسه تحقيقات برنج و جمعي از كشاورزان شاليكار استان‌هاي برنج‌خيز كشور از مزرعه تحقيقاتي اين مؤسسه در رشت، افزود: فنآوري هيبريد در كشور توسط محققان، بومي شده است.
وي در گفت‌وگو با خبرگزاری ايرنا، تصريح كرد: اگر از محققان اين مؤسسه حمايت شود، طرح خودكفايي برنج و افزايش آن در واحد سطح به زودي محقق خواهد شد.
وي، گفت: تكنيك‌هاي فني در برنج هيبريد موجب افزايش توان مزارع شاليكاري مي‌شود و افزايش عملكرد در واحد سطح را درپي خواهد داشت.
وي، افزود: هم‌اكنون كار تحقيقاتي بر روي چهار رقم هيبريد توسط محققان مؤسسه برنج درحال انجام است كه اين طرح در مرحله پاياني قرار دارد و بعد از فرآيند نام‌گذاري، در سال‌هاي آينده به شاليكاران معرفي مي‌شوند.
وي، خاطرنشان كرد: توليد اين ارقام نسبت به ارقام اصلاح‌شده ‪ ۳۰‬درصد و نسبت به ارقام بومي حداقل ‪ ۵۰‬درصد افزايش دارند.
وي، گفت: رقم بومي صدري برنج كه سه تن در هكتار است در هيبريد به ده تن عملكرد آن افزايش مي‌يابد.
رئيس مؤسسه تحقيقات برنج كشور، گفت: براي جبران كاهش سطح زير كشت برنج با ترويج ارقام هيبريد، ميزان عملكرد در واحد سطح افزايش مي‌يابد تا به هدف خودكفايي برنج دست پيدا كنيم.
وي آخرين دستاورد مؤسسه تحقيقات برنج را كار روي برنج حسني از ارقام زودرس در غرب گيلان عنوان كرد كه عملكرد آن سه تن است كه براي راتون (كشت دوم ) بسيار مناسب است و ميزان راتونينگ آن ‪ ۸۰۰‬كيلوگرم تا يك تن در هكتار است.
وي، يادآور شد: محققان اين مؤسسه براي اولين بار روي قارچي كار مي‌كنند كه كرم ساقه‌خوار برنج را نابود مي‌كند كه اين قارچ به زودي معرفي خواهد شد.
وي، افزود: برنج صدري هيبريد نيز كار جديد محققان اين مؤسسه است كه اين برنج يك رقم بومي است و چهار برابر بيشتر از صدري معمولي حاصل مي‌دهد كه طي چند سال آينده معرفي خواهد شد.
وي، تصريح كرد: به خاطر توليد و صادرات جهاني برنج چاره‌اي جز خودكفايي برنج نداريم و محققان ما در اين زمينه گام‌هاي مؤثري برداشته‌اند.
نظرات بینندگان