مراسم شكرگزاري برداشت برنج در روستاي ناصركياده بخش رودبنه شهرستان لاهيجان با حضور استاندار گيلان، فرماندار لاهيجان، مديرعامل شرکت آب منطقهاي، مديرعامل شرکت بهرهبرداري آبياري، اعضاي شوراهاي اسلامي و مديران و كشاورزان اين منطقه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، استاندار گيلان در این مراسم، گفت: همه ما براي جلب رضايت خداوند متعال درحال تلاش و تكاپو هستيم و تحقق اين امر، مستلزم رضايت عموم مردم از فعاليتهاي انجامشده است.
روحا... قهرمانی، افزود: در استان گيلان، زمينههاي بسياري براي فعاليتكردن وجود دارد، ولي ما بايد با تصميمگيري هوشمندانه، بهترين كار كه بيشترين منفعت را نصيب مردم و استان ميكند، پيگيري و به سرانجام برسانيم.
استاندار گيلان با ابراز خرسندي از حضور در جمع كشاورزان و برگزاري مراسم شكرگزاري برداشت برنج، اظهار داشت: در سال زراعي جاري با توجه به كمبود آب در همه نقاط كشور، استان گيلان نيز با اين معضل مواجه بود كه با تكيه بر خداوند و بهكارگيري همه امكانات و توانمنديها بر اين مشكل غلبه كرديم.
وي، تأكيد كرد: در بارش برف زمستان سال گذشته كه شدت و گستردگي جغرافيايي آن بسيار زياد بود، با آمادگيهاي قبلي به مقابله با اين حادثه طبيعي پرداختيم و با همدلي و همكاري همه مردم، مديران و كمك غيبي پروردگار توانستيم بر مشكلات فائق شويم.
قهرماني در ادامه، خاطرنشان ساخت: در سال جاري با توجه به مشكل كم آبي، حدود 40 هزار هكتار از اراضي كشاورزي نبايد كاشت ميشد، ولي با عزم و ارادهاي كه در استان وجود داشت علاوه بر اين رقم، 190 هزار هكتار ديگر از اراضي نيز زير كشت رفت.
وی، تصريح كرد: براي مقابله با مشكل كم آبي، نيازمند اعتبار بوديم كه به منظور تسريع در فعاليتها، 10 درصد از اعتبارات عمراني استان را به حل مشكل كم آبي و احداث پروژههاي زودبازده آبرساني اختصاص داديم و اين اقدام استان در تهران مورد تقدير مسئولان قرار گرفت.
استاندار گيلان، بيان داشت: در دوران كم آبي با بهكارگيري همه استعدادها و توانمنديهاي موجود در استان، همكاري و حضور همه مديران در صحنه اجرايي، مشكلات كشاورزان را برطرف نموديم.
وي با تأكيد بر ضرورت برنامهريزي براي سالهاي آينده، گفت: با برنامهريزي و اجراي پروژههاي آبرساني بايد شرايطي را ايجاد كنيم كه در فصل زراعي آينده با مشكل مواجه نباشيم و همه كشاورزان به راحتي بتوانند مزارع خود را زير كشت ببرند.
استاندار گيلان، اظهار داشت: بارورسازي ابرها در خرداد ماه گذشته نيز با كمك پروردگار در زمينه تأمين آب كشاورزي بسيار مفيد بود و ما در شرايط بحراني همه كارها را به سرعت انجام داديم تا مشكلي براي شهروندان ايجاد نشود و خداوند متعال هميشه از كساني كه به او توكل دارند حمايت ميكند.
قهرماني در ادامه، گفت: بسياري از مسئولان عاليرتبه كشور با حضور خود در استان و در مزارع كشاورزان، اقدامات انجامشده را مشاهده نمودند و دريافتند كه همكاري، همدلي و هماهنگي بين مردم، مديران و كشاورزان، تهديد را به فرصت تبديل ميكند.
وي با اشاره به اينكه اين روستا يكي از مناطق كم آب و مشكلدار درخصوص تأمين آب زراعي بود، اظهار داشت: با اراده جمعي مردم اين منطقه با انتقال آب از رودخانهها و زهكشها به مزارع امروز شاهد چنين همايشي هستيم و اين امر ما را در انجام كارها مصممتر ميكند.
قهرماني، افزود: كشاورزي در گيلان بايد حفظ شود، زيرا كشاورزي بيانگر پيشينه و خاطرات گذشتگان ما است و ما بايد در كنار اين حرفه، صنعت تبديلي را نيز گسترش دهيم.
وي، اظهار داشت: استان گيلان ميتواند كشور را پشتيباني كند و اين استان در تهران مورد توجه همه مسئولان كشوري است.
در ادامه اين مراسم، فرماندار لاهيجان، گفت: با توجه به مشكل كم آبي و همدلي و همكاري كه بين مسئولان و كشاورزان ايجاد شد، برداشت نخستين محصول برنج مايه خوشحالي مردم منطقه است.
احمد آقايي، افزود: مردم اين منطقه در زمينه كمك به يكديگر و آبرساني به مزارع همديگر بسيار تلاش داشتند و با عشق و علاقه مزارع خود را كاشتند و نتيجه بسيار مطلوبي نيز گرفتند.
وی، اظهار داشت: با اعتباري كه از 10 درصد اعتبارات عمراني توسط استاندار گيلان به شهرستان لاهيجان اختصاص يافت، بيش از 30 پروژه با اعتباري بالغ بر 900 ميليون تومان درحال اجرا است.
فرماندار لاهيجان، تصريح كرد: لايروبي 20 آببندان در مجموع حدود هزار هكتار درحال اجرا است كه بتوانيم در سال آينده از آب آنها استفاده كنيم.
گفتني است، در بخشهاي ديگر اين مراسم، مديرعامل شرکت آب منطقهاي گیلان به ارائه گزارش چگونگي وضعيت آب استان پرداخت و همچنين مسئول شوراي بخش رودبنه نيازمنديهاي روستاهاي اطراف را بيان داشت كه با پاسخهاي استاندار، تصميماتي نيز درخصوص مشكلات مردم اتخاذ شد.