پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۵۳۴۷
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۶
استاندار گیلان:

سازمان چای برنامه جامع برای حل مشکلات چایکاران ارائه کند

کیهان هاشم‌نیا گفت: ورود فنآوری‌های جدید، کاهش هزینه‌ها و ارائه راهکارهای اقتصادی کردن کشت و صنعت این محصول از مهم‌ترین مواردی است که باید در این برنامه به آن توجه شود.
استاندار گیلان از رئیس سازمان چای کشور خواست برنامه جامع این سازمان برای حل مشکلات چایکاران را در 10 روز آینده تدوین و ارائه کند.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان، کیهان هاشم‌نیا در نشست ستاد راهبردی چای استان گیلان با بیان این‌که این برنامه باید به منظور رفع چالش‌ها و آسیب‌های صنعت چای کاربردی باشد، افزود: ورود فنآوری‌های جدید، کاهش هزینه‌ها و ارائه راهکارهای اقتصادی کردن کشت و صنعت این محصول از مهم‌ترین مواردی است که باید در این برنامه به آن توجه شود.
وی با اشاره به ضرورت پرداخت به‌موقع مطالبات چایکاران ادامه داد: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان چای که به نوعی می‌تواند تضمین‌کننده موفقیت صنعت چای استان باشد، اهتمام به این موضوع است.
استاندار گیلان با اشاره به این‌که اجرای کامل مصوبات و تصمیمات دولت راهگشای حل مشکلات چای است، گفت: در برنامه‌ای که سازمان چای ارائه خواهد کرد، همچنین باید مصوبات و تصمیماتی که به‌صورت کامل اجرایی نشده‌اند، مشخص شود.
هاشم‌نیا همچنین از رئیس سازمان چای کشور خواست در ارائه این برنامه که برای رفع چالش‌ها و موانع کشت و رونق صنعت چای تهیه خواهد شد، از دیدگاه‌ها و پیشنهادات نمایندگان و فرمانداران شهرستان‌های چای‌خیز، صاحب نظران و اساتید دانشگاه، صاحبان واحدهای صنعتی مرتبط و کشاورزان پیشرو بهره گرفته شود.
شایان ذکر است، 34 هزار هکتار اراضی چایکاری در شمال کشور وجود دارد که دو هزار هکتار آن در غرب استان مازندران و مابقی در استان گیلان است که در سه نوبت بهاره، تابستانه و پاییزه برگ سبز آن‌ها برداشت می‌شود.
هر ساله از فرآوری برگ سبز باغات چای شمال کشور بیش از 30 هزار تن چای خشک استحصال می‌شود.
میزان مصرف سالانه چای خشک در کشور حدود یکصد هزار تن است.
نظرات بینندگان