دبير انجمن صنفي كارخانجات چاي شمال:
62 كارخانه چاي در گيلان و مازندران تعطيل شدهاند
امير مظفري، گفت: از 186 كارخانه فرآوري چاي در گيلان و مازندران، 62 كارخانه به دليل مشكلات اين صنعت در يك سال گذشته تعطيل شدهاند. صنعت چاي وضعيت نامناسبي داشته و واردات بيرويه آن باعث شده كه حدود 150 هزار تن چاي فرآوريشده داخلي در انبارها بماند.
دبير انجمن صنفي كارخانجات چاي شمال، گفت: از 186 كارخانه فرآوري چاي در گيلان و مازندران، 62 كارخانه به دليل مشكلات اين صنعت در يك سال گذشته تعطيل شدهاند.
امير مظفري در گفتوگو با خبرگزاري ايسنا، افزود: صنعت چاي وضعيت نامناسبي داشته و واردات بيرويه آن باعث شده كه حدود 150 هزار تن چاي فرآوريشده داخلي در انبارها بماند.
وي، ادامه داد: اين درحالي است كه چاي ايراني از نظر عطر و طعم بهترين كيفيت را در دنيا دارد، اما به دليل واردات بيرويه چاي اسانسدار خارجي، ذائقه مردم به چاي اسانسدار عادت كرده و نميتوانند از چاي ايراني بدون اسانس استفاده كنند.
او با بيان اينكه در اين شرايط كارخانههاي داخلي به دستور وزارت بهداشت اجازه افزودن اسانس به چاي توليدي را ندارند، خاطرنشان كرد: اگرچه اسانس در درازمدت براي مصرفكننده مضرر است، اما چرا مسئولان درحالي كه ميخواهند چاي ايراني، بدون اسانس و سالم به دست مصرفكننده برسد، جلوي واردات چاي اسانسدار خارجي و از بين رفتن صنعت چاي داخل را نميگيرند؟
مظفري با بيان اينكه چاي كيسهاي در ايران توليد نميشود، تصريح كرد: در توليد چاي كيسهاي از خاك چاي كه ريزتر از چاي كله مورچهاي است، استفاده ميشود كه به دليل گوشتي نبودن برگههاي چاي در ايران، امكان توليد چاي كيسهاي در ايران وجود ندارد.
به گفته وي، چاي داخل به تنهايي قابليت تبديل شدن به چاي كيسهاي را نداشته و چايهاي كيسهاي داخلي معمولاً مخلوطي از چاي داخلي و خارجي است.
دبير انجمن صنفي كارخانجات چاي شمال، خاطرنشان كرد: در پروسه فرآوري برگ سبز و توليد انواع چاي، خاك چاي نيز به دست ميآيد كه چاي ريزي بوده و قابليت استفاده در قوري را نداشته و بايد از آن براي توليد چاي كيسهاي استفاده كرد.