پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۵۱۸
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۲:۳۲
مشاور عالي اتاق تعاون ايران:

در بخش تعاون نياز به يك انقلاب و تحول اساسي داريم

ايرج نديمي درباره نقش‌ تعاوني‌ها در توسعه صادرات غيرنفتي، اظهار كرد: با توجه به اهميت موضوع صادرات و نقش آن در حل مشكلات اقتصادي كشور، از جمله ايجاد اشتغال، جلب و جذب سرمايه‌گذاري خارجي و كاهش واردات، هرگونه مشاركت و حضور بخش‌هاي خصوصي و تعاوني مي‌تواند يك حركت قابل اعتنا و مؤثر باشد.
مشاور عالي اتاق تعاون ايران، گفت: اگرچه دولت با توجه به روحيه‌ مردم‌گرايي خود تأكيد بر اولويت بخش تعاوني دارد، ولي تعاوني‌ها در زمينه موضوع صادرات بايد خود به دنبال شناسايي بازارهاي هدف، فرصت‌ها و بازاريابي محصولاتشان باشند.
ايرج نديمي در گفت‌وگو با خبرگزاری ايسنا درباره نقش‌ تعاوني‌ها در توسعه صادرات غيرنفتي، اظهار كرد: با توجه به اهميت موضوع صادرات و نقش آن در حل مشكلات اقتصادي كشور، از جمله ايجاد اشتغال، جلب و جذب سرمايه‌گذاري خارجي و كاهش واردات، هرگونه مشاركت و حضور بخش‌هاي خصوصي و تعاوني مي‌تواند يك حركت قابل اعتنا و مؤثر باشد.
وي با بيان اين‌كه امروز صادرات در دنيا از بعد ارزآوري يا كاهش ارزبري مطرح نيست، افزود: آثار متعددي از سوي صادرات در باب انديشه‌ها، فرهنگ‌ها، هويت كشورها، ارتباطات بين‌المللي و افزايش ضريب امنيتي وجود دارد و حضور تعاوني‌ها در اين راستا مي‌تواند اثرگذار باشد.
نديمي با اشاره به نقش‌ تعاوني‌ها در تجميع سرمايه‌هاي خرد و مشاركت آحاد جامعه، اظهار كرد: در مجموعه صادرات و فعاليت‌هاي بعد از تشكيل تعاوني، همواره تعاوني‌ها موفق‌تر از بخش‌هاي دولتي و خصوصي عمل كرده‌اند، به اين دليل كه سود و ضرر در تعاوني ميان همه تقسيم مي‌شود و مجموعه يكباره از پاي درنمي‌آيد.
نائب رئيس كميسيون اقتصادي مجلس هفتم به مقايسه روند صادرات بخش‌هاي تعاوني‌ و خصوصي پرداخت و گفت: در بخش خصوصي، سرمايه‌گذار مجبور است براي هر فعاليتي، اعم از فرآوري، بسته‌بندي و بازاريابي، فردي را استخدام كند، ولي در تعاوني‌ اين كار مي‌تواند بين افراد تقسيم شود و افراد بدون آن‌كه هزينه‌اي را پرداخت كنند، خود عهده‌دار كار خواهند شد.
نديمي، ادامه داد: به عنوان مثال افراد در تعاوني مي‌توانند از دانش دانشگاهي خود براي ايجاد ظرفيت‌هاي جديد در صادرات استفاده كنند و به اين طريق هزينه‌هايشان كاهش پيدا كند.
وي تعاوني‌ها را با توجه به ويژگي جمع‌گرايي، كم‌خرج‌تر از بخش‌هاي دولتي و خصوصي دانست و افزود: نقش تعاوني‌ها در دوران جنگ و پس از آن بر كسي پوشيده نيست، ولي در ارتباط با موضوع صادرات، تعاوني‌ها بايد خود به دنبال بازاريابي، شناخت بازار، فرصت‌ها و استفاده از امكانات درون كشوري باشند و نبايد گمان كنند كه دولت بخشنامه‌ مي‌كند كه تعاوني‌ها اولويت دارند؛ بلكه هيچ اولويتي در بخش‌هاي توليدي و صادراتي وجود ندارد و اگر هم كاري صورت گيرد، بايد توسط خود تعاوني‌ها انجام شود.
وي در ادامه با تأكيد بر روحيه مردم‌گرايي دولت نهم، خاطرنشان كرد: دولت جمع‌گرايي را بر فردگرايي ترجيح مي‌دهد و از اين‌رو طبيعي است كه از جهات مختلف به تعاوني‌ها بيشتر كمك كند، ولي تعاوني‌ها به دليل آن‌كه سهم قابل توجهي در اقتصاد نداشته‌اند، فرصت‌ زيادي هم براي نشان دادن خود و توانمندي‌هايشان نداشتند. متأسفانه عمده صادرات آن‌ها هم به كشورهاي ضعيف و دست چندم مثل كشورهاي آفريقايي بوده است.
مشاور عالي اتاق تعاون ايران ‌با تأكيد بر اين‌كه هرچه قدرت صادراتي خود را افزايش دهيم، ميل به واردات كاهش مي‌يابد، افزود: براي اجراي سياست‌هاي اصل 44 در كشور بايد خروجي، يعني بازار داخل و خارج باز باشد و به همين خاطر معتقدم كه در بخش تعاون نياز به يك انقلاب و تحول اساسي داريم تا هدف توسعه صادراتي محقق شود.
نظرات بینندگان