مدیر روابط عمومي اداره كل حفاظت محيط زيست گيلان:
رويش نيلوفر آبي در تالابهاي شرق گيلان با چالش جدي روبهرو است
محمد فرجپور با اشاره به آغاز فرارسيدن فصل شكوفايي نيلوفر آبي، گفت: رويش اين گل در بخشي از تالابهاي شرق گيلان با چالش جدي روبهرو شده است و متأسفانه به دليل وقوع خشكسالي و برداشت بيرويه آب توسط كشاورزان از تالابهاي استان، ديگر شاهد كلونيهاي متشكل نيلوفر آبي مانند سالهاي گذشته نيستيم.
مدیر روابط عمومي اداره كل حفاظت محيط زيست گيلان، گفت: متأسفانه محدود شدن محيط آبي در تالابها باعث كم شدن وسعت كلونيهاي گل نيلوفر آبي يا سفيد شده است.
محمد فرجپور در گفتوگو با خبرگزاري ايسنا با اشاره به آغاز فرارسيدن فصل شكوفايي نيلوفر آبي، افزود: رويش اين گل در بخشي از تالابهاي شرق گيلان با چالش جدي روبهرو شده است و متأسفانه به دليل وقوع خشكسالي و برداشت بيرويه آب توسط كشاورزان از تالابهاي استان، ديگر شاهد كلونيهاي متشكل نيلوفر آبي مانند سالهاي گذشته نيستيم.
وي با بیان مشخصات نيلوفر آبي، اظهار داشت: اين گياه، شناور و بوم در آب است و مجموع اندامهاي تنفسي و زايای آن در خارج از آب قرار دارد. اين گونه داراي ريشه بسيار عميقي است كه به كف بستر تالاب ميرسد.
فرجپور، تصريح كرد: نيلوفر آبي، مواد معدني را به وسيله ريشهها از كف بستر و اكسيژن را از هوا ميگيرد و در حقيقت فتوسنتز را با استفاده از اين دو منبع انجام ميدهد.
وي نيلوفر سفيد را نماد صلح در تمدن كهن ايران دانست و متذكر شد: در بناهاي تاريخي تخت جمشيد به وفور از اين تصوير استفاده شده و حاكي از اين است كه ميتواند محور و سنبل آرامش حاكم بر تالابها باشد.
فرجپور جايگاه و نقش مؤثر نيلوفر آبي را در توليد مفاهيم ادبي و تأثير تصوير بسيار زيباي اين گل در اشعار شاعران دانست و مهمترين ارزش اين گل را ارزش زيباييشناسي آن عنوان كرد.
مدیر روابط عمومي اداره كل حفاظت محيط زيست گيلان در پايان، خاطرنشان كرد: دليل شناور بودن برگهاي نيلوفر آبي بر روي آب، وجود حبابهايي است كه در قسمت دمبرگ آن قرار دارند و اين حبابها ايجاد تعادل هيدرواستاتيك براي اين گل مينمايد و ريشههاي كلافشده اين گل، جايگاه مناسبي براي تخمريزي انواع حشرات و ماهيان ميباشد.