پیكر استاد فریدون پوررضا با حضور بیشمار گیلانیان تشییع شد
استاد پوررضا در طول بیش از نیم قرن فعالیت هنری خود در عرصه موسیقی فولكلور گیلان حدود 469 ترانه فولكلور و شبه فولكلور گیلكی را با لهجههای شرق و غرب گیلان اجرا، بازسازی و بازخوانی كرد.
پیكر استاد فریدون پوررضا ـ صدای بیبدیل آوای رنجها و شادیهای مردم گیلان ـ با حضور جمع بیشمار مردم فرهنگدوست گیلان، روز پنجشنبه از مقابل مجتمع فرهنگی ـ هنری خاتمالانبیاء رشت تشییع شد.
جمعیت بسیار بود و چهرهاش همراه با موسیقیهایش از تلویزیون شهری میدان شهرداری رشت پخش میشد، اما پیكرش در میان علاقهمندانش جاری بود.
استاد همیشه خندان بود و لحن گفتارش حال و هوایی مملو از همان موسیقی برآمده از دل شالیكاران، صیادان خشنود از تور پر ماهی، هیاهوی چایكاران هنگام چینش برگ سبز بوتههای چای و صدای شكستن كنده زیر ضربههای تبر جنگل نشینان را داشت.
استاد پوررضا در طول بیش از نیم قرن فعالیت هنری خود در عرصه موسیقی فولكلور گیلان حدود 469 ترانه فولكلور و شبه فولكلور گیلكی را با لهجههای شرق و غرب گیلان اجرا، بازسازی و بازخوانی كرد.
از میان این ترانهها، 280 ترانه فولكلور را بازسازی و دوباره خوانی و ملودی یكصد ترانه را خود تنظیم نمود. این ترانهها مایههای مختلف زندگی گیل مردان و گیل زنان از شادی و اندوه، كار و تلاش، تاریخ و حماسه، عشق و وفا و ... را منعكس كرد.
می گیلان، رعنا، سیا ابران، تی تی، بارش، بوشو بوشو، جان گیلان، ای وارون ای وارون، شالیزار، بزن چوپان، عروس گوله و چه بسیار دیگر برای همیشه نسلها ماندگار شد.
صدای استاد با صدایی به غم نشسته در سریال "پس از باران" به خانههای تمام ایرانیان راه یافت و جامعهای را با خویش همراه ساخت.
اسطوره آواز گیلان تنها به خواندن بسنده نكرد و رگههای موسیقی فولكلور را در ارتفاعاتی مه آلود و جنگل گون و یا در دل شالیزارهایی به وسعت گیلان یك به یك در كلبهها میجست و ثمر تحقیقش كتابی شد با عنوان "موسیقی فولكلوریك گیلان" كه اتفاق بزرگی در عرصه پژوهشهای موسیقی فولكلوریك ایران است.
جمعیت بسیار بود. تشویقش كردند، اما نخواند و پیكرش از مجتمع فرهنگی ـ هنری خاتمالانبیاء تا قطعه هنرمندان تازه آباد رشت در میان جمع قشرهای متعدد جامعه، اعم از هنرمندان، روحانیون، مدیران، نمایندگان مجلس، استادان موسیقی، جامعه پزشكی و ... همراهی و به خاك سپرده شد.