فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی لاهیجان:
مسجد اكبریه در خطر تخریب قرار دارد
علیرضا زارعكار گفت: وجود این آثار تاریخی میتواند شاهد بسیار معتبری درخصوص شناساندن فرهنگ و تاریخ این منطقه باشد.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی لاهیجان گفت: 25 اثر تاریخی و فرهنگی در سطح این شهرستان شناسایی شده است.
علیرضا زارعكار در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا افزود: شناسایی این آثار تاریخی و قدیمی به منظور پیگیری برای ثبت آنها انجام گرفته است.
وی گفت: بقعه سید احمد، حمام پره سر، بقعه آقا پیر جنگی، منزل پاكدل، منزل ایمانی، منزل صنایع و دیگر منازل تاریخی، از جمله مهمترین این آثار است.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی لاهیجان اظهار كرد: بناهای قدیمی، نوع ساختمان و همچنین نقاشیهای انجام گرفته در ساختمانهای این بناها، از جمله شاخصهای این آثار شناسایی شده است كه در نوع خود بسیار قابل توجهاند.
زارعكار ادامه داد: شناسایی این آثار درحالی صورت گرفته كه هماكنون شهرستان لاهیجان از وجود 26 اثر تاریخی و قدیمی ثبت شده برخوردار است.
وی اظهار داشت: بدون تردید وجود آثار تاریخی و قدیمی در این شهرستان در زمینه جذب هرچه بیشتر گردشگران و علاقهمندان به منطقه بسیار مؤثر خواهد بود.
وی افزود: وجود این آثار تاریخی میتواند شاهد بسیار معتبری درخصوص شناساندن فرهنگ و تاریخ این منطقه باشد.
زارعكار ادامه داد: چهار پادشاهان، بقعه شیخ زاهد گیلانی، حمام گلشن، مسجد اكبریه، بقعه میر شمسالدین، بقعه امیر شهید، خانه صادقی، پل خشتی و ... از مهمترین آثار تاریخی به ثبت رسیده این شهرستان بهشمار میروند كه سالانه علاقهمندان بسیاری نیز از آنها بازدید میكنند.
وی در ادامه، نگهداری و حفظ آثار تاریخی این شهرستان را بسیار مهم و بااهمیت دانست و اظهار كرد: اختصاص اعتبارات لازم میتواند در حفظ و نگهداری آثار قدیمی و تاریخی منطقه بسیار مؤثر باشد.
وی با اشاره به برخی مشكلات كنونی درخصوص نگهداری آثار تاریخی لاهیجان گفت: مسجد اكبریه یكی از آثار تاریخی این شهرستان است كه هماكنون در خطر تخریب قرار دارد.
وی تصریح كرد: همچنین شهر لاهیجان از وجود یك موزه در زمینه چای نیز برخوردار است.
همچنین پیش از این، معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اعلام کرده بود: بناهای تاریخی شاخص استان در سال جدید با هدف احیاء و كاربری، مرمت میشوند.
مصطفی پورعلی در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا افزود: احیای بناهای تاریخی شاخص استان گیلان از طریق كاربری مناسب، سیاست اصلی در سال جاری است كه اجرایی میشود.
وی اظهار كرد: حمام حاجی رشت، حمام گلشن لاهیجان، موزه رودبار و كاروانسرای تیتی سیاهكل، از جمله بناهای تاریخی است كه در اولویت اجرای این سیاست قرار دارند.
وی تصریح كرد: بر اساس اجرای هدف یاد شده، كاروانسرای شاه عباسی (لات) سراوان رشت پس از 10 سال، با كاربری بازارچه صنایع دستی در تعطیلات نوروز احیاء و آماده بهرهبرداری شد.
پورعلی با اشاره به محدود بودن اعتبارات افزود: تلاش میشود تا اعتبارات اختصاص یافته با هدف زندگیبخشی دوباره به آثار تاریخی و همچنین حفاظت از آنها استفاده شود.
975 اثر از میراث تاریخی، طبیعی و معنوی گیلان در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است.