پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۴۸۶۴
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۳

سفره رنگین گیلانی در انتظار مسافران نوروزی است

میرزا قاسمی، کولی سرخ شده، باقالی قاتق، ورقه بادنجان، انارویج، کوفته فسنجان، شامی لپه، ترش‌ تره، شیش‌ انداز، تاس کباب و آلو مسما از جمله غذاهای محلی گیلانیان است که سفره آن‌ها را همرنگ طبیعت می‌کند.
سفره گیلانی هماهنگ با طبیعت سبز و متنوع و انباشته از طبیعی‌ترین محصولات کشاورزی، فرآورده‌های دامی و ... است.
به گزارش خبرگزاری فارس، "برنج" غذای اصلی گیلانیان است، اما در کنار آن، انواع سبزی‌، تخم‌ مرغ، لبنیات، گوشت پرندگان شکاری، انواع ماهیان رودخانه‌ای و دریایی و ... سفره گیلانی را پربار می‌کند.
"نان" به عنوان غذای دوم مردم گیلان است و در مناطق مختلف استان با ترکیباتی نظیر آرد گندم، برنج، تخم‌ مرغ، کدو، شیر، شکر و دیگر افزودنی‌های طبیعی، گونه‌های فراوانی دارد.
"انواع سبزی‌"، به‌ویژه سیر، پیاز و سبزی‌های برگ سبز و معطر جزء جدانشدنی غذاهای محلی گیلانیان محسوب می‌شوند و مصرف بالای انواع میوه‌ها، ماست و ترشیجات، گردو و طبخ برنج به صورت کته و بدون روغن، از دیگر عادات غذایی خوب مردم دیار سرسبز گیلان است.
سفره گیلانی رنگین‌ترین سفره ایرانی است و تعدد گونه‌های غذایی، جاذبه‌ای بی‌بدیل دارد که نشانه تبحر گیلانیان در پخت انواع غذاهای محلی به صورت رسمی و بدون استفاده از گوشت قرمز است.
میرزا قاسمی، کولی سرخ شده، باقالی قاتق، ورقه بادنجان، انارویج، کوفته فسنجان، شامی لپه، ترش‌ تره، شیش‌ انداز، تاس کباب و آلو مسما از جمله غذاهای محلی گیلانیان است که سفره آن‌ها را همرنگ طبیعت می‌کند.
سیر قلیه، بادنجان مسما، غوره مسما، مالا وابیج، کال کباب،‌ گزر آویج، کولی غورابیج، گل در چمن، ته بوریان، شیرین‌ تره، گوشت تورش، ماهی فسنجان، جعفری قورمه، کباب ترش و بسیاری دیگر، از خورش‌های گیلانی محسوب می‌شوند که معمولاً در بیشتر روستاهای گیلان یافت می‌شود.
هرکدام از این خورش‌ها به عنوان غذای رسمی در مجالس مختلف سرو می‌شود و آش‌ها، دلمه‌ها و کوفته‌های گیلان نیز به خاطر وجود انواع سبزی از تنوع بالایی برخوردار است.
مردم گیلان در پخت انواع ماهی نیز تبحر خاصی دارند و با تنوع ماهی‌ها، غذاهای متعددی طبخ می‌کنند، مانند ماهی فبیج ساده، ماهی شکم‌ پر با پوست در فر، واویشکا (خوراک روده ماهی)، ماهی مالتا، خوراک کولی و ماهی کولمه سرخ کرده، کتلت ماهی اوزون برون، ماهی افلاطونی و ماهی شکم اسباب تنها چند گزینه از دستاوردهای گیلانی‌ها در آشپزی است.
مردم خوش ذائقه گیلان در نحوه پخت انواع حلوا و شیرینی‌‌جات خانگی نیز متبحر هستند و در محافل خانوادگی خود از شیرینی‌های محلی و حلواهای خانگی از مهمانان پذیرایی می‌کنند.
عسلی حلوا،‌ خورش حلوا،‌ پلادانه حلوا، سنگاسین حلوا، گل قند، شیر برنج، دوشاب‌ بیج، باقلوای دو رنگ، رشته خوشکار، شیرینی سام پوسته،‌ قیقناق و گل پالوده از جمله این شیرینی‌ها محسوب می‌شوند.
غذاهای محلی گیلان مورد علاقه بسیار‌ زیاد مسافران و گردشگران است که از تناول این غذاها ابراز خرسندی و رضایت می‌کنند و این امر یکی از دلایل جذب گردشگران به این استان سرسبز است.
نظرات بینندگان