مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي گيلان، گفت: سياستهاي حاكم بر صنعت چاي، مروج بيكيفيتي چاي است.
محمدعلي يوسفي در گفتوگو با ايرنا، اظهار داشت: امروز با استانداردسازي و تغيير سياستهاي حاكم بر صنعت چاي ميتوانيم از ورشكستگي اين صنعت جلوگيري كنيم.
وي، افزود: استانداردسازي موجب بالارفتن كيفيت ميشود و راز ماندگاري محصول واحدهاي صنعتي در بازار داخلي است.
وي اولين شرط براي استانداردسازي كالا و خدمات را باور مسئولان كشور و استان به اين مسأله دانست و گفت: بايد همه مردم به لزوم استاندارد محصولات مختلف باور داشته باشند تا بتوانيم شاهد ارتقاء سطح كيفي محصولات باشيم.
وي، متذكر شد: سياست حاكم بر چايسازي بايد بر اساس ضوابط استاندارد اعمال شود تا بتواند در زمينه كيفيت و جلب رضايت مصرفكننده داخلي وضعيت مطلوب را بهدست آورد.
يوسفي دخالت سازمان صنايع و معادن را در بازسازي كارخانجات چاي امري ضروري اعلام كرد و افزود: در زمان حاضر چايسازي از حمايت صنايع بهدور مانده است كه اگر اين حمايت صورت گيرد، ما ميتوانيم چاي را بر اساس استاندارد ملي توليد كنيم.
وي، خاطرنشان كرد: تا زماني كه دولت در مورد چايهاي باقيمانده در انبار، اقدامات لازم را انجام ندهد و يا به عبارتي اگر دولت با استفاده از سياستهاي يارانهاي از تشكلهاي چاي حمايت نكند، مشكل اختلاط و آشفتگي بازار، تغيير ذائقه مردم و همچنين استانداردسازي حل نخواهد شد.
وي، متذكر شد: نهتنها از ورود غيرقانوني بلكه بايد از فروش چايهاي واردشده به صورت قاچاق نيز جلوگيري كنيم.
مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي گيلان، يادآور شد: از ۱۸۶كارخانه چاي استان، ۱۲۴ كارخانه به صورت فعال و نيمهفعال بوده كه از اين تعداد پنج كارخانه داراي علامت استاندارد هستند.
وي همچنين در مورد استانداردسازي محصول برنج در استان گيلان، اظهار داشت: گيلان داراي يك هزار و ۸۰۰كارخانه برنجكوبي است كه بيش از يك هزار و ۴۰۰كارخانه فعال و نيمهفعال هستند و تنها يك كارخانه داراي استاندارد است.
وی، تصريح كرد: در زمان حاضر، ميزان ضايعات در كارخانجات برنجكوبي بيش از دو برابر ميانگين جهاني است.
وي، متذكر شد: تا زماني كه صنايع و معادن استان در زمينه استانداردسازي كارخانجات برنجكوبي مانند ساير حرفهها و مشاغل به عنوان پايهگذار توسعه مطلوب وارد نشود، ما در بخش برنج و برنجكوبي با مشكل مواجه خواهيم بود.
يوسفي، تأكيد كرد: اگر دولت خواستار رسيدن به خودكفايي در توليد برنج است، نخست بايد استاندارد برنج را تعريف كند و سپس آن را در زمينههاي مختلف از توليد گرفته تا بستهبندي اعمال كند.
وي، خاطرنشان كرد: استاندارد يك فرهنگ است و تا زماني كه به آن به چشم يك جمله لوكس نگاه كنيم، مشكل رعايت استاندارد محصولات حل نخواهد شد.
از ۴۳۱واحد صنايع مختلف استان گيلان، ۶۵درصد صنايع شامل ۲۸۱واحد داراي پروانه كاربرد علامت استاندارد هستند.