پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۴۶۳
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۸۷ - ۱۴:۱۰
مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي گيلان:

سياست‌هاي حاكم بر صنعت چاي، مروج بي‌كيفيتي آن است

محمدعلي يوسفي در گفت‌وگو با ايرنا، اظهار داشت: امروز با استانداردسازي و تغيير سياست‌هاي حاكم بر صنعت چاي مي‌توانيم از ورشكستگي اين صنعت جلوگيري كنيم. استانداردسازي موجب بالارفتن كيفيت مي‌شود و راز ماندگاري محصول واحدهاي صنعتي در بازار داخلي است.
مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي گيلان، گفت: سياست‌هاي حاكم بر صنعت چاي، مروج بي‌كيفيتي چاي است.
محمدعلي يوسفي در گفت‌وگو با ايرنا، اظهار داشت: امروز با استانداردسازي و تغيير سياست‌هاي حاكم بر صنعت چاي مي‌توانيم از ورشكستگي اين صنعت جلوگيري كنيم.
وي، افزود: استانداردسازي موجب بالارفتن كيفيت مي‌شود و راز ماندگاري محصول واحدهاي صنعتي در بازار داخلي است.
وي اولين شرط براي استانداردسازي كالا و خدمات را باور مسئولان كشور و استان به اين مسأله دانست و گفت: بايد همه ‌مردم به لزوم ‌استاندارد محصولات مختلف باور داشته باشند تا بتوانيم شاهد ارتقاء سطح كيفي محصولات باشيم.
وي، متذكر شد: سياست حاكم بر چايسازي بايد بر اساس ضوابط استاندارد اعمال شود تا بتواند در زمينه كيفيت و جلب رضايت مصرف‌كننده داخلي وضعيت مطلوب را به‌دست آورد.
يوسفي دخالت سازمان صنايع و معادن را در بازسازي كارخانجات چاي امري ضروري اعلام كرد و افزود: در زمان حاضر چايسازي از حمايت صنايع به‌دور مانده است كه اگر اين حمايت صورت گيرد، ما مي‌توانيم چاي را بر اساس استاندارد ملي توليد كنيم.
وي، خاطرنشان كرد: تا زماني كه دولت در مورد چاي‌هاي باقي‌مانده در انبار، اقدامات لازم را انجام ندهد و يا به عبارتي اگر دولت با استفاده از سياست‌هاي يارانه‌اي از تشكل‌هاي چاي حمايت نكند، مشكل اختلاط و آشفتگي بازار، تغيير ذائقه مردم و همچنين استانداردسازي حل نخواهد شد.
وي، متذكر شد: نه‌تنها از ورود غيرقانوني بلكه بايد از فروش چاي‌هاي واردشده به صورت قاچاق نيز جلوگيري كنيم.
مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي گيلان، يادآور شد: از ‪ ۱۸۶‬كارخانه چاي استان، ‪۱۲۴‬ كارخانه به صورت فعال و نيمه‌فعال بوده كه از اين تعداد پنج كارخانه داراي علامت استاندارد هستند.
وي همچنين در مورد استانداردسازي محصول برنج در استان گيلان، اظهار داشت: گيلان داراي يك هزار و ‪ ۸۰۰‬كارخانه برنج‌كوبي است كه بيش از يك هزار و ‪ ۴۰۰‬كارخانه فعال و نيمه‌فعال هستند و تنها يك كارخانه داراي استاندارد است.
وی، تصريح كرد: در زمان حاضر، ميزان ضايعات در كارخانجات برنجكوبي بيش از دو برابر ميانگين جهاني است.
وي، متذكر شد: تا زماني كه صنايع و معادن استان در زمينه استانداردسازي كارخانجات برنجكوبي مانند ساير حرفه‌ها و مشاغل به عنوان پايه‌گذار توسعه مطلوب وارد نشود، ما در بخش برنج و برنج‌كوبي با مشكل مواجه خواهيم بود.
يوسفي، تأكيد كرد: اگر دولت خواستار رسيدن به خودكفايي در توليد برنج است، نخست بايد استاندارد برنج را تعريف كند و سپس آن را در زمينه‌هاي مختلف از توليد گرفته تا بسته‌بندي اعمال كند.
وي، خاطرنشان كرد: استاندارد يك فرهنگ است و تا زماني كه به آن به چشم يك جمله لوكس نگاه كنيم، مشكل رعايت استاندارد محصولات حل نخواهد شد.
از ‪ ۴۳۱‬واحد صنايع مختلف استان گيلان، ‪ ۶۵‬درصد صنايع شامل ‪ ۲۸۱‬واحد داراي پروانه كاربرد علامت استاندارد هستند.
نظرات بینندگان