طی مراسمی در عصر روز پنجشنبه از كتاب "پيشگامان فرهنگ گيلان (از آغاز تا سال 1357)" رونمايي شد.
به گزارش خبرگزاری ايرنا، در اين مراسم كه جمعي از هنرمندان و پيشكسوتان آموزش و پرورش گيلان، اساتيد برجسته ادبيات و مديران استان حضور داشتند، از جلد اول كتاب "پيشگامان فرهنگ گيلان" با مضمون معرفي پيشينه فرهنگ و آموزش و پرورش گيلان كه توسط "سيدابراهيم مروجي" گردآوري و تأليف شده است، رونمايي شد.
مؤلف كتاب در حاشيه اين مراسم در گفتوگو با خبرگزاری ايرنا، درخصوص مشخصات اين كتاب، گفت: كتاب ۴۸۰صفحه دارد كه ۳۰۰صفحه آن حاوي متن و ۱۲۶صفحه آلبوم تصاوير منحصر به فرد و تاريخي از عكسهاي دستهجمعي فرهنگيان و مدارس گيلان و نقاط مختلف اين استان از سال ۱۲۷۸شمسي تا سال ۱۳۵۷است.
سيدابراهيم مروجي، افزود: ۵۰صفحه ضمائم آن نيز شامل نمونههايي از گواهينامهها، تقديرنامهها، كارنامههاي تحصيلي و اسناد صادره آموزش و پرورش گيلان از بدو تأسيس ( ۱۲۷۸شمسي) تا سال 1357 را شامل ميشود.
به گفته وي، در اين كتاب، عكس، زندگينامه و سرنوشت ۲۹۰فرهنگي كه جزء بنيانگذاران تعليم و تربيت در استان گيلان بوده و در زمينههاي ديگري چون اجتماعي، سياسي، حقوق، شعر و ادبيات، علمي و فلسفي هم فعاليت ميكردند، ارائه شده است.
مروجي با بيان اينكه اين كتاب در سه جلد توسط انتشارات "ايليا" چاپ ميشود، خاطرنشان كرد: كار حروفنگاري جلد دوم در دست انجام است و تا يك ماه ديگر براي كسب مجوز به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال ميشود.
وي، عنوان كرد: جلد سوم اين كتاب نيز در دست تأليف و گردآوري آثار قرار دارد.
مروجي مهمترين هدف از تأليف اين كتاب را با توجه به پيشينه فرهنگي گيلان، جمعآوري اسناد تاريخي در اين زمينه، ارائه و معرفي آن به نسلهاي آينده و مسافران و گردشگران عنوان كرد.
مؤلف كتاب پيشگامان فرهنگ گيلان با اشاره به درخواستش مبني بر تأسيس موزه "فرهنگ گيلان"، گفت: اين درخواست را در اواخر ارديبهشت امسال ارائه دادم كه در كميته موزههاي ميراث فرهنگي در مرحله رسيدگي قرار دارد.
مروجي، افزود: قصد دارم در اين موزه مجموعهاي از اسناد و تصاوير تاريخي گيلان را كه با مراجعه به ۶۵۰ خانواده قديمي اين استان، جمعآوري كردهام ارائه دهم.
وي در همين راستا، خواستار همكاري مسئولان استان براي راهاندازي چنين موزهاي شد.
وي، يادآور شد: چاپ دو كتاب با عناوين "رشت، شهر شاديهاي شورانگيز" و "زنان تأثيرگذار گيلان" را هم در دست اقدام دارد.
در اين مراسم كه با همكاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، حوزه هنري گيلان و انتشارات فرهنگ ايليا برگزار شد، علاوه بر اجراي برنامههاي متنوع فرهنگي، جمعي از شاعران شعرخواني كردند.