پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۴۵۲۶
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۴
با وجود ممنوعيت واردات انواع چای بسته‌بندی شده؛

چای بسته‌بندی زير نيم‌ كيلوگرم در بازار عرضه می‌شود!

وزیر جهاد کشاورزی از افزایش کیفیت چای ایرانی خبر داد و گفت: اصلاح باغ‌های چای و شیوه‌های فرآوری این محصول راه حل‌های اساسی مشکلات صنعت چای کشور است.
وزیر جهاد کشاورزی از افزایش کیفیت چای ایرانی خبر داد و گفت: اصلاح باغ‌های چای و شیوه‌های فرآوری این محصول راه حل‌های اساسی مشکلات صنعت چای کشور است.
صادق خلیلیان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی دولت تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی اصلاح باغ‌های چای و شیوه‌های فرآوری این محصول را در دستور کار خود قرار داده و تا جایی پیشرفت کرده است که کارخانجات فرآوری از سال گذشته حتی روی خط تولید چای سبز هم فعالیت‌شان را شروع کردند.
وی به 40 هزار هکتار زمین زیر کشت چای در کشور اشاره کرد و افزود: میزان تولید سالانه چای کشورمان 35 تا 40 هزار تن می‌باشد، اما مصرف در کشور حداقل 100 هزار تن تخمین زده شده است که مابقی آن باید وارد شود.
وزیر جهاد کشاورزی ضمن واردات این محصول اشاره‌ای هم به صادرات آن کرد و اظهار داشت: با افزایش کیفیت چای کشورمان، صادرات آن هم رونق بیشتری گرفته و بسته به کیفیت آن از کیلویی 50 تا 200 هزار ریال صادر می‌شود.
همچنین يك كارشناس چاي گفت: طبق قانون واردات، به‌ منظور حمايت از صنايع داخلي و اشتغالزايي، ورود انواع چاي بسته‌بندي و همچنين واردات چاي فله به ميزان كمتر از 10 كيلوگرم ممنوع است، اما 90 درصد چاي وارداتي بسته‌بندي و در اوزان زير نيم كيلوگرم صورت مي‌گيرد.
حسين عيوضي‌ درياني در گفت‌وگو با خبرگزاري ايسنا اظهار كرد: درحالي كه واردات چاي بسته‌بندي ممنوع است و چاي فله نيز نبايد كمتر از 10 كيلوگرم وارد شود، جاي سئوال است كه چگونه چاي با بسته‌هاي 250 گرمي، 100 گرمي و نيم‌ كيلويي وارد كشور مي‌شود.
به گفته‌ وي، 90 درصد چاي بسته‌بندي در اوزان 450 گرمي، 250 گرمي و گاهاً كمتر از 250 گرم است.
عيوضي دریانی تصريح كرد: براي رعايت بهداشت، چاي نبايد به صورت فله در كارتن‌ و گوني عرضه شود، چرا كه در معرض هوا، رطوبت و آلودگي‌ها قرار مي‌گيرد و استاندارد آن مشخص نيست، اما در مغازه‌هاي سطح شهر چاي فله‌اي فراوان عرضه مي‌شود.
وي با اشاره به اين‌كه عمر مفيد چاي سه سال است، گفت: چاي توليد داخلي معروف به چاي سنواتي مربوط به 15 سال گذشته است، اما همچنان در انبارها باقي ‌مانده است و هنوز مسئولان تصميمي براي آن نگرفته‌اند.
معاون
پيشگيري و هماهنگي سازمان‌ها و استان‌هاي ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز نیز ميزان قاچاق چاي به كشور در سال 1389 را 35 هزار تن ذكر كرد و گفت: به‌طور متوسط سرانه مصرف چاي در كشور 110 تن است كه سال گذشته توليد چاي داخلي ما 15 هزار تن بود و 60 هزار تن چاي هم وارد كشور شد.
مهدي ابويي در گفت‌وگو با خبرگزاری ايسنا‌ افزود: البته توليد چاي داخلي بيشتر است، ولي آن‌چه به مصرف تبديل مي‌شود 15 هزار تن است و با احتساب آن جمعاً حدود 75 هزار تن چاي در سال گذشته مصرف شد.
وي ورود قاچاق چاي به كشور را تنها به مبادي غيرمجاز منحصر ندانست و افزود: ورود غيرقانوني چاي تحت پوشش مبادي مرزي و از طريق ملواني، گذر مرزي و يا در جوف كالاهاي مجاز كه از مبادي گمركي مي‌آيد هم وارد مي‌شود و از آن‌جايي كه درآمد دارد، بخشي از آن به صورت قاچاق رسمي از مرزهاي غيرمجاز مي‌آيد.
ابويي دو مسير عمده را براي ورود قاچاق چاي به كشور نام برد و گفت: يكي از اين مسيرها مرز عراق و ديگري پاكستان است كه حجم عمده قاچاق چاي از عراق و سواحل جنوبي است و بخشي ديگر به صورت فله‌اي و داخل گوني از پاكستان مي‌آيد.
معاون پيشگيري و هماهنگي سازمان‌ها و استان‌هاي ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز تصريح كرد: روزانه به‌طور متوسط نزديك به 500 نفر در مرز دوغارون تردد مي‌كنند كه اگر هر كدام‌شان كالاي چاي بياورند، عدد بسيار بالايي مي‌شود.
وي در مورد قاچاق ميوه به كشور نيز اظهار كرد: داستان ميوه و جنجال آن بر سر واردات ميوه از مبادي گمرك است و قاچاق ميوه نداريم. بخشي از ميوه شامل نارنگي پاكستاني و مقداري موز و انبه كه هم‌اكنون در سيستان و بلوچستان مصرف مي‌شود، از قديم به شكل سنتي از پاكستان مي‌آمده، ولي ولي حجم آن بسيار اندك است.
نظرات بینندگان