سيزدهم تير در رشت برگزار ميشود:
دومين همايش ملي "كمان و كماندار"
سيزدهم تير ماه در تقويم باستاني با نام "تيرگان" و اسطوره آن، پهلوان ايراني ـ آرش كمانگير ـ است كه جان خود را براي تعيين مرز ايرانزمين نهاد. بنا بر تاريخ اساطيري كشورمان، آرش كمانگير در جريان نبرد ميان تورانيان و ايرانيان و به دنبال پيشنهاد افراسياب ـ شاه توران ـ مبني بر اينكه مرز ايرانزمين را با پرتاب تيركمان مشخص نمايند يا شكست را از تورانيان بپذيرند، داوطلب شد تا تير را از كوه البرز رها كند.
دومين همايش ملي "كمان و كماندار در فرهنگ ايران زمين" سيزدهم تير ماه در رشت برگزار ميشود.
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، گفت: اين همايش به منظور تقويت روحيه انسجام ملي و همچنين تقدير و تجليل از مرزبانان جغرافيايي و فرهنگي كشور برگزار ميشود.
ساسان قاسمي در نشست رسانهای با حضور خبرنگاران استان گیلان، افزود: اين همايش سال گذشته در تهران برگزار شد و از ۳۰نفر از مرزبانان جغرافيايي و فرهنگي كشور نيز در جريان آن تجليل شد.
وی، افزود: برگزاري اين همايش بزرگ، فراسازماني بوده و كليه سازمانها و ارگانهاي دولتي استان در برگزاري آن همگام شدهاند.
وي، گفت: در حاشيه اين همايش كه ميهمانان كشوري نيز حضور خواهند يافت، با رايزني دكتر ميلاد محقق ـ دبير همايش ـ با شوراي عالي استانها، قرار بر اين شد تا رؤساي شوراي شهر شهرهاي رشت، تبريز و بوشهر نيز حضور يافته تا افرادي كه در دورههاي تاريخي، برگي از تاريخ منطقه خود را ورق زدهاند، نامشان جاودان بماند.
وي، اظهار كرد: اين افراد ميرزا كوچك خان جنگلي از گيلان، باقرخان از آذربايجان شرقي و رئيس علي دلواري از بوشهر هستند.
قاسمي، گفت: قرار بود اين همايش در لاهيجان برگزار شود كه بنا به دلايلي مكان برگزاري به رشت تغيير يافته است.
وي، اظهار كرد: سيزدهم تير ماه در تقويم باستاني با نام "تيرگان" و اسطوره آن، پهلوان ايراني ـ آرش كمانگير ـ است كه جان خود را براي تعيين مرز ايرانزمين نهاد.
بنا بر تاريخ اساطيري كشورمان، آرش كمانگير در جريان نبرد ميان تورانيان و ايرانيان و به دنبال پيشنهاد افراسياب ـ شاه توران ـ مبني بر اينكه مرز ايرانزمين را با پرتاب تيركمان مشخص نمايند يا شكست را از تورانيان بپذيرند، داوطلب شد تا تير را از كوه البرز رها كند.
تير آرش كمانگير با سرعت از كوهها و درياها گذشت، بهطوري كه سواران توراني ۱۲روز به دنبال تير رهاشده تاختند تا آن را يافتند.
مردم ايرانزمين درحالي كه اين پيروزي را جشن گرفتند، منتظر آرش بودند تا از كوه البرز بازگردد، اما او نيامد و هنگامي كه آنان در پي او رفتند ديدند كه اين پهلوان ايراني همزمان با رهاساختن تير از كمان، جان باخته است.