پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۴۰۷۷
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۰

تغيير سيستم توليد كارخانه‌های چايسازی در گيلان

رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان افزود: با اجراي اين طرح، مصرف سوخت كارخانه‌هاي چايسازي به 10 درصد وضعيت كنوني كاهش مي‌يابد و سوخت آن‌ها تا 90 درصد كم مي‌شود.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان از تغيير سيستم توليد چاي كارخانه‌هاي چايسازي از طريق ديگ‌هاي بخار در اين استان خبر داد.
محمدحسين اصغريان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس به قرار گرفتن صنعت چاي در گروه صنايع آسيب‌پذير اشاره كرد و اظهار داشت: 23 گروه جزء صنايع آسيب‌پذير بودند و با پيگيري مسئولان استان، كارخانه‌هاي چايسازي و سردخانه‌ها نيز به اين گروه پيوستند و در حال حاضر 25 گروه در صنايع آسيب‌پذير قرار دارند.
وي با بيان اين‌كه صنعت چاي به لطف پيگيري‌ها جزء گروه صنايع آسيب‌پذير درآمده است، افزود: بيشتر كارخانه‌هاي چايسازي از نظر اندازه جزء صنايع كوچك هستند، زيرا كمتر از 50 نفر نيرو دارند و براي بازسازي آن‌ها اعتبارات زيادي نياز نيست.
اصغريان اعتبارات درنظر گرفته شده براي هر واحد چايسازي را تا سقف 150 ميليون تومان اعلام كرد و گفت: بالغ بر 40 واحد چايسازي تا كنون ثبت‌ نام كرده‌اند.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان سود اعتبارات پرداختي به كارخانه‌هاي چايسازي را كم دانست و تصريح كرد: سود وام‌هاي دو ساله 9 درصد است و براي وام‌هاي 5 ساله 11 درصد درنظر گرفته شده، ضمن اين‌كه كارخانه‌هاي مذكور براي بازسازي يك سال تنفس دارند.
وي پرداخت تسهيلات را فرصت مناسبي براي كاهش مصرف انرژي كارخانه‌هاي چايسازي ذكر كرد و بيان داشت: ميانگين مصرف سوخت گازوئيل براي توليد هر كيلوگرم چاي خشك حدود 7 دهم ليتر است و با توجه به قيمت اين نوع سوخت، توليد چاي خشك اصلاً توجيه اقتصادي ندارد.
اصغريان با تأكيد بر تغيير سيستم خشك‌كن كارخانه‌هاي چايسازي خاطرنشان كرد: سنديكاي كارخانه‌هاي چايسازي طرحي را به وزارت صنايع و معادن پيشنهاد داده و مشاوران پس از بررسي آن را تأييد كردند و اين طرح به اجرا درمي‌آيد.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان افزود: با اجراي اين طرح، مصرف سوخت كارخانه‌هاي چايسازي به 10 درصد وضعيت كنوني كاهش مي‌يابد و سوخت آن‌ها تا 90 درصد كم مي‌شود.
وي با اشاره به اين‌كه كاهش مصرف سوخت موجب اقتصادي شدن كارخانه‌هاي چايسازي مي‌شود، تصريح كرد: كارخانه‌هاي معرفي شده به بانك ملي در مرحله بررسي و پرداخت وام قرار دارند و با مشخص شدن بانك‌هاي عامل، به ديگر كارخانه‌هاي چايسازي نيز تسهيلات پرداخت مي‌شود.
به گفته اصغريان، كارخانه‌هاي چايسازي در سيستم جديد به طرف ديگ‌هاي بخار پيش مي‌روند و از حالت مستقيم خشك كردن چاي خارج مي‌شوند.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان اظهار اميدواري كرد كه سال آينده تمام واحدها بتوانند از اين روش استفاده كنند و سيستم قديمي توليد چاي خشك از رده خارج شود.
وی به استاندارد بودن 15 كارخانه چايسازي در گيلان اشاره كرد و ابراز داشت: 10 درصد كارخانه‌هاي چايسازي در استان استاندارد هستند.
اصغريان با بيان اين‌كه تا كنون چاي براي كساني اجباري بوده كه مي‌خواستند آن را بسته‌بندي كرده و روانه بازار كنند، عنوان كرد: سال‌هاي گذشته چاي فله در كيسه‌هاي 10 تا 20 كيلويي احتياج به استاندارد نداشت، اما طبق قانون از ابتداي سال 1391 هر نوع چاي (حتي اگر در كيسه‌هاي 50 كيلويي باشند) نيز بايد استاندارد را رعايت كنند.
رئيس سازمان صنايع و معادن گيلان با تأكيد بر استانداردسازي كارخانه‌هاي چايسازي خاطرنشان كرد: تلاش مي‌شود تسهيلات مورد نياز كارخانه‌هاي چايسازي فراهم شود.
وي بدهي سنوات گذشته كارخانه‌هاي چايسازي به دليل اصلاح ساختار چاي را از موانع عدم پرداخت تسهيلات ذكر كرد و اذعان داشت: كارخانه‌هاي چايسازي را مي‌توانيم طبق مصوبه اخير دولت در يك پروسه زماني از ليست بدهكاران خارج كرده و به آن‌ها تسهيلات پرداخت كنيم.
نظرات بینندگان