پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۳۹۴۴
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۸:۵۵

برنج گران شد

همچنین به گفته معاون مؤسسه تحقيقات برنج، سرانه مصرف برنج 40 کیلوگرم و کل نیاز مصرفی کشور سالانه سه ميليون تن برآورد شده است.
گزارش‌ها حاکی از افزایش قیمت برنج در سطح بازار است.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از روزنامه "دنیای اقتصاد"، معاون کالاهاي مصرفي و خدمات عمومي سازمان حمايت مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان در این‌خصوص می‌گوید: قيمت برنج تابع عرضه و تقاضا است و اگر اكنون افزايش قيمتي مشاهده مي‌شود، برداشت ما اين است كه وضعيت عرضه نسبت به تقاضا دچار اختلال شده است.

محمد قبله خاطرنشان کرد: اگر دوستان ما در جهاد كشاورزي معتقد هستند اين‌گونه نيست، اعلام كنند كجا گران‌فروشي است تا ما برويم نظارت كنيم و توزيع را افزايش دهيم.
جميل عليزاده شايق، دبیر انجمن برنج ایران نیز با تأیید افزایش قیمت برنج و طبیعی دانستن این روند در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایسنا توضیح داد: تا عرضه برنج جديد (در تير و مرداد ماه) اين روند ادامه دارد.
همچنین به گفته معاون مؤسسه تحقيقات برنج، سرانه مصرف برنج 40 کیلوگرم و کل نیاز مصرفی کشور سالانه سه ميليون تن برآورد شده است.
از سوی دیگر، ميزان توليد برنج در كشور در سال 1389 طبق گفته علي نيك‌بخت، معاون برنامه‌ريزي و اقتصادي وزارت جهاد كشاورزي حدود دو ميليون و 300 هزار تن بوده است که همین رقم کمبود 700 هزار تنی تولید داخلی را در برابر میزان مصرف نشان می‌دهد، اما آمار بیان‌گر آن است که طي دو ماهه نخست سال‌ جاري 201 هزار تن برنج وارد كشور شده است که این میزان در مقايسه با 152 هزار تني كه در دو ماهه نخست سال 1389 وارد شده بود بيش از 32 درصد رشد داشته است.
ارزش واردات برنج در دو ماهه امسال و سال گذشته نيز به ترتيب 162 ميليون و 125 ميليون دلار بوده كه نشان مي‌دهد از نظر ارزشي نيز ميزان واردات برنج در دو ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 29 درصد افزايش داشته است.
نظرات بینندگان