نائب رئیس سندیکای کارخانجات چای شمال:
با مازاد صدها هزار تن چای سنواتی در انبارها روبهرو هستیم
قاسم رضاییان گفت: کارخانههای چایسازی برای جبران بیتوجهی دولت به قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای، محصول خریداری شده از کشاورزان را به قیمت درجه یک خریداری کردهاند.
کارخانههای چایسازی برای جبران بیتوجهی دولت به قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای، محصول
خریداری شده از کشاورزان را به قیمت درجه یک خریداری کردهاند.
نائب
رئیس سندیکای کارخانجات چای شمال با اعلام این مطلب در گفتوگو با شبکه خبری کشاورزی ایران گفت: از آنجا که قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای بسیار پایین اعلام شد و
فقط 10 تومان نسبت به سال گذشته افزایش داشت، کارخانههای چایسازی در
راستای تعامل با چایکاران، بخش قابل توجهی از برگ سبز چای را در چین نخست
به قیمت درجه یک خریداری کردهاند.
قاسم رضاییان افزود: سال
گذشته پس از پایان فصل برداشت چای، جمعاً 23 هزار تن برگ سبز درجه یک خریداری
شده بود، اما امسال در پایان چین نخست چای، رقمی بیش از 24 هزار تن برگ
سبز درجه یک چای از کشاورزان خریداری شده است.
وی خاطرنشان کرد: هرچند این
حجم به معنای درجه یک بودن بخش قابل توجهی از چایهای خریداری شده نیست، اما
کارخانهدارانی که خوب میدانند قیمت تمام شده برگ سبز چای، 300 تومان اعلام
شده توسط دولت نیست، برای حمایت از چایکاران اقدام به درجهگذاری برگ سبزها
کردند.
وی ادامه داد: دولت برگ سبز چای را 600 تومان از کشاورزان خریداری
کرده و به کارخانهها 196 تومان یارانه پرداخت میکند و برگ سبز درجه دو
را 300 تومان خریداری کرده و 95 تومان به کارخانهها پرداخت میکند؛ اما از
آنجا که تعیینکننده کیفیت، چای در باغ است و نه در کارخانه، عملاً قیمت
تمام شده چای افزایش پیدا میکند.
رضاییان تصریح کرد: از آنجا
که با اعمال قانون هدفمندسازی یارانهها، قیمت تمام شده چای تولیدی تا دو
هزار تومان افزایش یافته است و فقط 18 درصد چای برداشتی ممتاز درجهبندی میشود، به علت نفوذ دلالان و واسطهها در بازارهای عرضه، یارانه پرداختی
دولت عملاً در اختیار تاجران قرار میگیرد.
وی یادآور شد: همان کسانی که
در طول سالهای پیش تلاش کردند چای تولیدی کشور را در حاشیه قرار داده و از
سبد مصرف مردم دور کنند و اکنون با مازاد صدها هزار تن چای سنواتی در
انبارها روبهرو هستیم، همانان یارانه را دریافت میکنند.
رضاییان تأکید کرد: اگر
کارخانهها به درستی یارانه را دریافت میکردند، به علت افزایش سود، تولید
بیشتری هم از چای داشتند و کشاورزان نیز به صورت ثانویه از آن منتفع میشدند.