رئیس صنف کارخانهداران برنجکوبی لاهیجان و سیاهکل بر عادی بودن روند نرخ برنج در استان گیلان تأکید کرد و اظهار داشت: برنج، روال طبیعی خود را طی كرده و با درنظر گرفتن هزینههای مختلف، برنج، گران نیست.
قربانی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، تصریح کرد: دولت باید به برنج يارانه بدهد و برنج را به قیمت 2 هزار یا 2 هزار و 500 تومان از کشاورز خريداري كند تا توجیه اقتصادی داشته باشد و بتواند برنج را با قیمت مناسبتر و کمتری در اختیار مصرفکننده قرار دهد که مصرفکننده متحمل آسیب و زیان نگردد.
وی درخصوص برشمردن ویژگیهای مثبتی که از دادن يارانه دولت به برنج ایجاد میگردد، متذکر شد: داشتن توجیه اقتصادی کشاورز، میتواند سبب جلوگیری مهاجرت خانوادهاش به شهر شود؛ چرا که این انگیزه در اعضای خانواده و بالاخص پسران افرادی که کشاورز هستند شکل میگیرد که باید روی زمین پدرانشان کار کنند.
قربانی، خاطرنشان کرد: برای برآورد هزینههای برنج و مقایسه آن با هزینههای محصولات دیگر، میتوان به عنوان مثال (خارج از محدوده تبلیغاتی) منفعت بهدست آمده از کاشت کیوی در طول یک سال بر روی زمین کشاورزی را با منفعت بهدست آمده از کاشت برنج در طول همان سال و بر روی زمین کشاورزی دیگری مقایسه نمود.
وی با اشاره به اینکه زحماتی که باید برای کاشت کیوی بر روی زمین متحمل شد، غیرقابل مقایسه با میزبان زحماتی است که صرف کاشت و برداشت و به عمل رساندن برنج ميشود، تصریح کرد: مقدار سودی که از کاشت کیوی در هر هکتار بهدست میآید، حدوداً 5 تا 7 میلیون میباشد، درحالی که از هر هکتار برنج فقط حدود 500 هزار تومان میتوان بهرهبرداری نمود.
رئیس صنف کارخانهداران برنجکوبی لاهیجان و سیاهکل، یادآور شد: اگر قیمت برنج بهطور ناگهانی و تحت هیچ علتی صعود کند، ما را نیز گلهمند میسازد و باید در جستوجوی علت اصلی بود و در جهت مرتفع ساختن آن کوشید.
قربانی، گفت: اگر بخواهیم آگاهانه نگاهی به روند نرخ برنج بیاندازیم، بیتردید درمییابیم که تغییر قیمتها بسیار طبیعی و عادی بوده و قیمت برنج از یک هزار و 500 تومان به یک هزار و 650 تومان و بعد به یک هزار و 700 و یک هزار و 750 و سپس به یک هزار و 800 تومان تغییر یافته است.
وی با بیان اینکه خارج شدن برنج از بازار اشباع میتواند در افزایش قیمت برنج مؤثر باشد، متذکر شد: هماکنون برنج را از کشاورزان به قیمت یک هزار و 900 تا یک هزار و 950 تومان خریداری میکنند و پس از الک کردن و گونی زدن و دیگر اقدامات لازم، نرخ فروش برنج به دو هزار و پنجاه یا دو هزار و چهل تومان میرسد.
رئیس صنف کارخانهداران برنجکوبی لاهیجان و سیاهکل، افزود: با درنظر گرفتن هزینههای کاشت و برداشت و رساندن برنج به مرحله فروش و مقایسه آن هزینهها با دیگر اجناس و محصولات، میتوان گفت روند قیمت برنج، روندی عادی و طبیعی است.
وی توجه بیشتر مصرفکنندگان را به صرف هزینهها و متحمل شدن زحمات، توسط کشاورزان خواستار شد.