پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۳۶۹۵
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۳

توسعه كشت برنج پرمحصول "لاين اميدبخش" در لاهیجان

مدير جهاد كشاورزي لاهيجان برنج "لاين اميدبخش" را گامي براي رسيدن به خودكفايي برنج دانست و افزود: امسال براي دومين سال متوالي اقدام به كشت اين برنج مي‌كنيم.
مدير جهاد كشاورزي لاهيجان گفت: امسال اولويت كشت برنج در شاليزارهاي لاهيجان به برنج پرمحصول "لاين اميدبخش" اختصاص دارد.
علي اميري‌ ميكال در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس مهم‌ترين برنامه مدیریت جهاد كشاورزي اين شهرستان در سال جاري را توسعه كشت برنج پرمحصول "لاين اميدبخش" عنوان كرد.
وي اظهار داشت: سال گذشته برنج پرمحصول "لاين اميدبخش" در لاهيجان كشت و به ازاي هر هكتار مقدار 7/5 تن برداشت شده است.
مدير جهاد كشاورزي لاهيجان كيفيت اين محصول را بين ارقام برنج هاشمي و علي‌كاظمي دانست و تصريح كرد: نرم برداشت اين محصول 9/5 تن در هر هكتار است و ما به صورت آزمايشي از حدود هفت هكتار به ميزان مذكور دست يافتيم.
وي برنج پرمحصول "لاين اميدبخش" را داراي رنگ، عطر و طعم برنج گيلان معرفي كرد و افزود: اين برنج با ذائقه مردم سازگار است و اميدواريم بتوانيم به دليل محدوديت در شاليزارها آن را در سطح فراگير و گسترده كشت كنيم.
اميري‌ ميكال درباره مصرف آب اين محصول در شاليزارها اظهار داشت: مصرف آب اين برنج مانند ديگر برنج‌هاي داخلي و بومي است و در اين‌باره هيچ مشكلي وجود ندارد.
وي توسعه كشت برنج "لاين اميدبخش" را از برنامه‌هاي اولويت‌دار مدیریت جهاد كشاورزي لاهيجان ناميد و تصريح كرد: امسال اين برنج در حدود 10 هكتار از اراضي شاليكاري لاهيجان كشت مي‌شود.
مدير جهاد كشاورزي لاهيجان برنج "لاين اميدبخش" را گامي براي رسيدن به خودكفايي برنج دانست و افزود: امسال براي دومين سال متوالي اقدام به كشت اين برنج مي‌كنيم.
وي با بيان اين‌كه كشاورزان آموزش‌هاي لازم درباره نحوه كشت برنج "لاين اميدبخش" را گذرانده‌اند، گفت: اثرات كشت اين برنج زياد است و با توجه به اندك بودن بذر آن، نمي‌توانيم بين تمام كشاورزان توزيع كنيم.
اميري‌ ميكال با اشاره به وضعيت شاليزارهاي لاهيجان در سال زراعي جديد خاطرنشان كرد: به دليل سردي هوا و نامساعد بودن وضعيت شرايط جوي، تاكنون 12/88 درصد شاليزارهاي لاهيجان شخم اول زده شده است.
وي با بيان اين‌كه سال گذشته در همين وقت 25 درصد اراضي شاليزارهاي لاهيجان شخم اول زده شده بود، افزود: امسال اساسي‌ترين مشكل در اين راستا وضعيت آب و هوا و عدم تأمين به موقع سوخت گازوئيل است.
مدير جهاد كشاورزي لاهيجان ثبت نام كشاورزان براي دريافت گازوئيل را از مشكلات دانست و اظهار داشت: هنوز برخي از كشاورزان براي دريافت گازوئيل مورد نياز خود ثبت نام نكرده‌اند كه بايد در اين زمينه زودتر اقدام شود.
وي با اعلام آماده‌سازي شاليزارهاي لاهيجان بيان داشت: با توجه به سردي هوا هنوز خزانه‌گيري برنج انجام نشده و تا هفته آينده اين كار صورت مي‌گيرد.
اميري‌ ميكال مقدار شاليزارهاي لاهيجان را طبق آمار رسمي، 23 هزار و 816 هكتار عنوان كرد و افزود: قالب كشت برنج در اين شهرستان از نوع بومي است.
وي توسعه كشت مكانيزه را نيز از برنامه‌هاي ديگر مدیریت جهاد كشاورزي لاهيجان در سال جاري عنوان كرد و اظهار داشت: در اين راستا 35 دستگاه كمباين برداشت مكانيزه برنج بين كشاورزان توزيع شده است.
مدير جهاد كشاورزي لاهيجان كشت و برداشت مكانيزه را در كيفيت محصول برنج تأثيرگذار خواند و تصريح كرد: ماشين‌هاي نشاكار بين كشاورزان توزيع شده و تسهيلات لازم براي تهيه ماشين‌آلات مكانيزه در اختيار كشاورزان قرار گرفته است.
وي با اشاره به اين‌كه حدود 29 هزار خانوار شاليكار در لاهيجان وجود دارد، از برنج‌كاران خواست تا به توصيه‌هاي كارشناسان توجه جدي داشته باشند.
اميري‌ ميكال خاطرنشان كرد: كشاورزان توصيه‌هاي گياه‌پزشكان را جدي بگيرند و درباره زمان و ميزان مصرف سم به نكات آن‌ها توجه كنند.
ناشناس
|
Canada
|
۰۲:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
0
0
مروارید هم می‌توانید پرورش دهید که در رنگ‌های مختلف امروزه در دنیا انواع و اقسام مختلف جواهرآلات و زینت‌آلات را با آن می‌سازند و به فروش می‌رسانند.
نظرات بینندگان