پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۳۵۴۷
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۱

كارگاه حمايتی بيماران مزمن اعصاب و روان گيلان در لاهيجان برگزار شد

رئيس اداره بهزيستي لاهيجان گفت: از مسئولين انتظار داريم جهت آشنايي مردم با شرايط بيماران اعصاب و روان و فعاليت‌هاي مراكز درماني ويژه آن‌ها در سطح شهرستان اطلاع‌رساني كنند.
به مناسبت دهه مبارك فجر، نخستين كارگاه حمايتي بيماران مزمن اعصاب و روان استان گيلان در لاهيجان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری ايرنا، معاون توانبخشي سازمان بهزيستي گيلان عصر روز دوشنبه در اين كارگاه با اشاره به اين‌كه سازمان بهزيستي با درنظر گرفتن ظرفيت، امكانات و نيازهاي استان تصميم به راه‌اندازي اين مركز در لاهيجان گرفته گفت: اين مركز در جهت ايجاد ظرفيت و تكميل چرخه خدمات بهزيستي راه‌اندازي شده است.
رحيم تكاملي ادامه داد: تا پيش از اين تنها براي بيماران حاد، دانشگاه علوم پزشكي به عنوان يك نهاد حمايتي اقدام مي‌كرد و براي بيماران مزمن اعصاب و روان متولي خاصي وجود نداشت.
وي افزود: از سال 1379 با آغاز به كار درمان و توانبخشي، اين بيماران توسط سازمان بهزيستي در استان گيلان 1500 نفر را در قالب شش مركز شبانه‌روزي با امكان 540 تخت تحت پوشش قرار داده است.
تكاملي با بيان اين‌كه وجود يك بيمار رواني در يك منطقه، آسايش ساكنين آن را برهم خواهد زد، اظهار داشت: اميدواريم با تلاش مجموعه بهزيستي و مسئولين شهرستان لاهيجان شاهد ارتقاء كيفي خدمت‌رساني به بيماران رواني باشيم.
رئيس اداره بهزيستي لاهيجان نيز در مراسم افتتاح اين كارگاه حمايتي گفت: در سال‌هاي اخير جاي خالي چنين مجموعه‌اي در اين شهرستان احساس مي‌شد كه با پشتيباني مديركل بهزيستي استان و معاونت توانبخشي بهزيستي اين مهم به نتيجه رسيد.
حميده پورفهيم بيماران اعصاب و روان را مظلوم‌ترين بيماران جامعه پزشكي دانست و افزود: به دليل نبود فرهنگ برخورد مناسب در جامعه با اين افراد، آن‌ها حتي در خانواده خود با مشكل مواجه هستند و در جامعه نيز طرد مي‌شوند.
 

وي مزاياي راه‌اندازي مركز حمايتي اين بيماران را برشمرد و اظهار داشت: مددجويان اين مركز علاوه بر آموزش يك حرفه و پيشه مي‌توانند توليدات خود را براي كسب درآمد به بازار ارائه كنند كه داشتن فضايي براي عرضه محصولات ضروري است و نيازمند توجه مسئولان شهرستان است.
پورفهيم با اشاره به وجود متخصصان و مربيان كاركشته در اين مركز تصريح كرد: با وجود يك متخصص اعصاب و روان و روانپزشك در رأس مديريت اين مجموعه و كارشناس پرستاري و مربيان ويژه هريك از حرفه‌ها، انتظار مي‌رود اين مجموعه بازده كيفي مناسبي داشته باشد.
وي ضرورت حمايت ساير نهادهاي شهرستان را يادآور شد و گفت: از مسئولين انتظار داريم جهت آشنايي مردم با شرايط بيماران اعصاب و روان و فعاليت‌هاي مراكز درماني ويژه آن‌ها در سطح شهرستان اطلاع‌رساني كنند.
در ادامه اين كارگاه، مدير اين مركز به معرفي و بيان اهداف تأسيس آن پرداخت و گفت: اين مجموعه تحت نظارت بهزيستي با مديريت بخش خصوصي و با كمك خيرين آغاز به كار كرده كه هدف ما پيگيري درمان، بازتواني و توانمندسازي و ارتقاء جايگاه اجتماعي بيماران اعصاب و روان مي‌باشد.
فاطمه نقيبي راد افزود: اين مركز با ايجاد محيطي صميمي، شاد و بانشاط سعي دارد اميد به زندگي و فردايي بهتر را در بيماران ايجاد كرده و با ارائه آموزش‌هاي حرفه‌اي متناسب با استعداد، علايق و توانايي‌هاي فردي هريك از آن‌ها، زمينه استقلال مالي آن‌ها را فراهم نمايد.
وي با بيان اين‌كه هم‌اكنون 32 بيمار تحت پوشش اين مركز مي‌باشند، اظهار داشت: اين مركز به صورت رايگان با ظرفيت 50 نفر به بيماران اعصاب و روان مرد در سنين 18 تا 60 سال خدمات حمايتي و تخصصي ارائه مي‌دهد.
وي از آموزش خياطي، بسته‌بندي جوراب آماده، بامبو بافي و سفالگري به عنوان فعاليت‌هاي آموزشي و توليدي اين مركز نام برد.
نظرات بینندگان