پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۳۱۳۷
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۳:۱۱

"جشن خرمن" نمادی از همدلی مردم گيلان است

مدير‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان اين استان را سرزمين تنوع جاذبه‌هاي گردشگري معرفي كرد و افزود: با برنامه‌ريزي صحيح و همكاري همه‌جانبه بايد از اين فرصت براي توسعه گردشگري در گيلان استفاده كرد.
مدير‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، گفت: "جشن خرمن" نمادي از قدرشناسي، دوستي و همكاري مردم گيلان است.
به گزارش خبرگزاري فارس، اميد عزيزي پيش از ظهر امروز در مراسم جشن خرمن در شهرستان فومن، اظهار داشت: "جشن خرمن" يكي از جشن‌هاي باستاني گيلان كهن بوده كه به پاس هداياي خداوند در پايان فصل زراعي برگزار شده است.
وي، ادامه داد: با رويكرد جديد اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان نسبت به احياي سنت‌ها، اين جشن آييني كه نمادي از قدرشناسي، دوستي و همدلي مردم را به نمايش مي‌گذارد، در گاه‌شمار جشن‌هاي استان قرار گرفته است.
عزيزي احياي جشنواره‌هاي آييني بومي را از مهم‌ترين اولويت‌هاي برنامه‌هاي اين سازمان خواند و تصريح كرد: جشنواره‌ها از ظرفيت خوبي براي معرفي آداب و رسوم و فرهنگ غني مردم گيلان برخوردارند.
وي با بيان اين‌كه بيشتر اين آيين‌ها در مناطق روستايي و كوهپايه‌اي برگزار مي‌شود، خاطرنشان كرد: معرفي جاذبه‌هاي روستايي و مناطق بكر گردشگري و نيز احياي جاذبه‌هاي توريستي، از جمله اهداف اين جشنواره‌ها است.
عزيزي همچنين توسعه توريسم مذهبي را يكي ديگر از برنامه‌هاي ميراث فرهنگي اعلام كرد و گفت: گيلان از مناطق سياحتي ـ زيارتي بسيار منحصر به ‌فردي برخوردار است و ايجاد زيرساخت‌هاي لازم و راه‌اندازي جشنواره‌هاي آييني، نمايشگاه صنايع دستي و تورهاي مذهبي توسعه همه‌جانبه را كه در مناطق روستايي و كوهپايه‌اي قرار دارند، فراهم مي‌كند.
مدير‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان اين استان را سرزمين تنوع جاذبه‌هاي گردشگري معرفي كرد و افزود: با برنامه‌ريزي صحيح و همكاري همه‌جانبه بايد از اين فرصت براي توسعه گردشگري در گيلان استفاده كرد.
وي با بيان اين‌كه روستاها از جاذبه گردشگري بالايي برخوردارند، تأكيد كرد: هدايت گردشگران به روستاها موجب رونق توليدات بومي و سنتي، افزايش توليدات كشاورزي، افزايش درآمد اقتصادي خانوارهاي روستايي و كاهش مهاجرت از روستاها مي‌شود.
عزيزي به برنامه‌هاي اجرايي در روستاها اشاره كرد و بيان داشت: ايجاد زيرساخت‌هاي جاده‌اي و امكانات گردشگري مانند مسافركاشانه‌ها كه مي‌تواند موجب بازگشت مستقيم سرمايه به روستاها شود، از جمله رويكرد اجرايي ميراث فرهنگي گيلان در سال جاري است.
مدير‌كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان بر ايجاد فرهنگ‌سازي در روستاها براي توسعه گردشگري تأكيد كرد و اظهار داشت: روستایيان نقش مؤثري در پذيرش گردشگر و توسعه روستاها به‌عهده دارند.
وي ورود بخش خصوصي در توسعه گردشگري را بسيار الزامي ذكر كرد و گفت: با ايجاد زيرساخت‌هاي لازم و فرهنگ‌سازي، به‌ويژه در روستاها بايد امكان جذب گردشگر در اين مناطق فراهم شود.
نظرات بینندگان