احداث كارخانه چايسازی صابرچای در زاکلهبر لاهيجان
استاندار گيلان، گفت: چاي، هويت، فرهنگ و افتخار اين استان و شهرستان محسوب ميشود و ما نيز با تمام توان و عزمي راسخ براي احيای اين محصول و صنعت آن تلاش ميكنيم.
استاندار گيلان، گفت: مهمترين كار امروز ما، به صدر نشاندن چاي گيلان و بازگشت آن به روزهاي اوج است.
به گزارش "لاهیگ" به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان، روحالله قهرماني چابك در مراسم كلنگزني احداث كارخانه چايسازي صابر چاي در لاهيجان، افزود: چاي، هويت، فرهنگ و افتخار اين استان و شهرستان محسوب ميشود و ما نيز با تمام توان و عزمي راسخ براي احيای اين محصول و صنعت آن تلاش ميكنيم.
وي با بيان اينكه چاي محصول اصلي كشاورزي لاهيجان است، گفت: وجود 28 هزار هكتار باغات چاي در استان و 50 هزار خانوار چايكار، كشت اين محصول، فرآوري و فروش آن را به يكي از محصولات مهم و استراتژيك تبديل كرده است.
وي از احياي سازمان چاي كشور به عنوان يكي از اقدامات انجام شده براي احيای مجدد چاي نام برد و ادامه داد: اعمال تمامي سياستهاي راهبردي چاي براي بازگشت به دوران طلايي اين محصول مهم است كه اثرات آن از سال آينده آشكار ميشود.
قهرماني، افزود: پيشرفتهترين كارخانه چاي ايران با كمك بخش خصوصي در شهرستانهاي لاهيجان و املش با ظرفيت توليد و فرآوري 30 هزار تن چاي در دست احداث است كه به زودي به بهرهبرداري كامل ميرسد.
وي، تصريح كرد: خريد چاي خشك نيز از كارخانجات به بخش خصوصي واگذار شده و با فعاليت شركت چاي بهبود ايرانيان در زمينه بازرگاني چاي، چاي خشك توليدي كارخانجات چايسازي خريداري و در بازارهاي داخلي و خارجي عرضه ميشود.
نماينده ويژه رئيس جمهور در امور چاي با استقبال از ساخت كارخانه چايسازي صابر چاي در لاهيجان، آمادگي خود را براي حل مشكل سند زمين، پرداخت تسهيلات سهم دولت و اصلاح جاده منتهي به اين كارخانه اعلام كرد.
گفتني است، كارخانه چايسازي صابر چاي در زميني به مساحت سه هزار مترمربع در روستاي چهل ستون ذاكلهبر لاهيجان توسط بخش خصوصي ساخته ميشود.
براي ساخت اين كارخانه با ظرفيت 25 تن در سال، چهار ميليارد ريال هزينه خواهد شد و پيشبيني ميشود تا ارديبهشت سال 1390 مورد بهرهبرداري قرار گيرد.