مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان از تأسیس سه اداره جدید استاندارد در شهرستانهای رودبار، لاهیجان و صومعهسرا خبر داد.
محمدعلی یوسفی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، افزود: این ادارهها بر اساس مصوبات سفر دوم ریاست جمهوری به گیلان راهاندازی میشوند.
وی همچنین به مقوله فرهنگسازی و استاندارد اشاره کرد و اظهار داشت: استاندارد کردن و استاندارد از پایههای علم و فنآوری است که در پیشرفت صنعت و اقتصاد نقشی بهسزا دارد و باید برای افزایش سطح کیفیتها تلاش کرد تا به فنآوری پیشرفته تولید هر محصول نائل آمد. اغلب چنین میپندارند که استاندارد فقط برای حفظ منافع مصرفکننده است.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان، گفت: سود حاصل از رعایت استاندارد برای تولیدکنندگان بیش از مصرفکنندگان است، زیرا صرفهجوییهای حاصل از کاهش انواع قطعات و مواد اولیه غیرضروری و ضایعات، به قدری چشمگیر است که هرگونه سرمایهگذاری در زمینه استانداردسازی فرآوردهها و خدمات را برای صاحبان صنایع موجه میسازد، بهطوری که آنان در اندک زمان میتوانند نتایج محسوس آن را به صورت مبالغ ذخیره شده مشاهده کنند.
وی، عنوان کرد: با اجرای درست قوانین و مقررات استاندارد، هزینههای انبارداری و ساخت ابزار و ماشینآلات تنزل مییابد. فرایند تولید منظم، آرایش عملکرد کارخانهها به نحو متعادلی تنظیم، نگهداری اسناد، نقشهها و طرحهای مربوط به تولید محصولات طبق یک نظام دقیق بازیابی سریع، طبقهبندی و بایگانی میشود.
یوسفی در ادامه با بیان اینکه استاندارد شالوده استواری را برای پیشرفت و توسعه صنعت و اقتصاد فراهم میسازد، تأکید کرد: در جهان صنعتی امروز همه چیز درحال تحول است.
وی، خاطرنشان کرد: در این عرصه، استانداردهای جدیدی که به "مدیریت کیفیت" موسوم است، فقط به نتیجه محصول نهایی بسنده نمیکند، بلکه یک خط تولید را از ابتدا تا انتها زیرنظر میگیرد.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان، اظهار داشت: این مدیریت برنامهریز و هدفمند زندگی و پویایی را به بخشهای سازمانی هدیه میدهد.
وی، گفت: سرمایهگذاری برای بهبود کیفیت کالاهای تولیدی برای پاسخگویی به نیازهای مصرفکنندگان داخلی و راهیابی کالاها به بازارهای جهانی و کاهش واردات، مهمترین اصل در خط مشی توسعه اقتصادی است.
یوسفی همچنین به مقوله استاندارد و اصناف اشاره کرد و افزود: چارچوبهایی باید برای سوپرمارکتیها تعیین شود تا آنان حداقلهای استاندارد را رعایت کنند که متأسفانه در بیشتر مواقع رعایت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه مصالح ساختمانی در گیلان با استانداردها خیلی فاصله دارد، یادآور شد: تولید کیفی یک امتیاز نیست، بلکه یک تعهد است.