جشنواره گلدهي سوسن چلچراغ در روستاي داماش شهرستان رودبار مورد استقبال مردم استان گيلان قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، پنجمين جشنواده گلدهي سوسن چلچراغ روز جمعه در روستاي داماش بخش خورگان شهرستان رودبار برگزار شد.
جمع کثيري از مردم استان گيلان و علاقهمندان گل نادر سوسن چلچراغ با سرويسدهي اداره کل حفاظت محيط زيست گيلان و جمع زيادي از مردم گيلان و اهالي بخشهاي خورگام، رحمت آباد و فاراب شهرستان رودبار و بخش ديلمان در جشنواره گلدهي سوسن چلچراغ در روستاي داماش شرکت داشتند.
اين جشنواره با همکاري اداره کل ميراث فرهنگي، صنایع دستی و گردشگري گيلان به گونهاي برگزار شد که با بازديد جمعي از اين گل نادر در محل رويش، آسيبي به آن وارد نشود.
در اين مراسم، اجراي برنامههاي مختلف و متنوع فرهنگي، از قبيل اجراي موسيقي محلي و سخنراني انجام شد.
مديرکل حفاظت محيط زيست گيلان با تشريح موقعيت اين گل و کمبود امکانات سرويسدهي از حضور مردم در اين جشنواره قدرداني کرد.
کامران زلفينژاد از عموم مردم خواست با مشاهده جلوههاي زيبا در سوسن چلچراغ و طبيعت کمنظير گيلان به ارزش واقعي طبيعت خدادادي اين استان توجه کرده و در حفظ زيباييهاي آن با اداره کل حفاظت محيط زيست همکاري نمايند.
نماينده مردم رودبار در مجلس شوراي اسلامي در این مراسم از کمبود امکانات و ظرفيت پذيرايي براي جمعيت مشتاق و علاقهمند انتقاد کرد و گفت: تلاش ميشود که امکانات گردشگري لازم در اين مکان در هماهنگي و همکاري با مسئولان استان فراهم شود تا مردم علاقهمند بتوانند از طبيعت اين منطقه به راحتي ديدن کنند.
جشنواره گلدهي سوسن چلچراغ همه ساله از سوي اداره کل حفاظت محيط زيست و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگري گيلان در روستاي داماش بخش خورگام شهرستان رودبار برگزار ميشود.
گل سوسن چلچراغ در سال 1354 توسط يک دانشمند گياهشناس به نام لدر بوري در روستاي داماش شهرستان رودبار کشف و به جهان معرفي شد که پس از آن از سوي شوراي عالي حفاظت محيط زيست کشور، اين گل را در شمار گلهاي تحت حفاظت و چهار هکتار از محدوده آن را به عنوان محوطه حفاظت شده اعلام کرد و بر اساس مصوبه اين شورا، اين گل محصور و در محدوده مناطق حفاظت شده محيط زيست قرار گرفته است.
گل سوسن چلچراغ همه ساله در نيمه دوم خرداد ماه به گلدهي مينشيند و پس از مدت کوتاهي گلدهي آن به اتمام ميرسد.
داماش از نظر آب و هوايي منطقه ييلاقي و خوش آب و هوا محسوب ميشود و در صورت داشتن امکانات لازم ميتواند پذيراي مردم زيادي باشد.
مردم اين منطقه در گفتوگو با خبرگزاری ايرنا از نبود جاده مناسب، سرويس بهداشتي و امکانات گردشگري در اين منطقه گلهمند شدند.