نمايشگاه توانمنديهاي صنايع دستي گيلان عصر روز پنجشنبه با حضور مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان در محوطه کلاه فرنگي واقع در پارک قدس رشت گشايش يافت.
به گزارش خبرگزاری ايرنا، در اين نمايشگاه که به مناسبت روز جهاني صنايع دستي برگزار شد، حدود 30 غرفه از صنايع مختلف دستي استان گيلان وجود دارد.
در اين نمايشگاه که از 20 خرداد ماه به مناسبت روز جهاني صنايع دستي به مدت پنج روز برگزار شده است، هنرمندان و صنعتگران صنايع دستي استان گيلان با مشارکت و ارائه آثار خود جلوههايي ويژه به آن بخشيدهاند.
در روز پاياني نمايشگاه، طي مراسمي از هنرمندان و صنعتگران فعال صنايع دستي گيلان تقدير خواهد شد.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان در جريان بازديد از این نمايشگاه از ايجاد هفت بازارچه دائمي صنايع دستي و هنرهاي سنتي در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس، محمدعلي يوسفي، كمبود نمايشگاهها و بازارچهها را يكي از مشكلات هنرمندان درباره فروش و توليدات انبوه عنوان كرد و اظهار داشت: با ايجاد اين بازارچهها، هنرمندان به افزايش توليدات بيشتر ترغيب ميشوند و مشكلات بازار خريد و فروش صنايع دستي نيز تا حدي برطرف ميشود.
يوسفي با اشاره به رويكردها و برنامههاي هفته صنايع دستي، افزود: به مناسبت روز جهاني صنايع دستي هر ساله نمايشگاههايي براي عرضه محصولات هنرمندان در نقاط مختلف داير ميشود كه امسال نيز اين نمايشگاه در محل كلاه فرنگي رشت با 25 غرفه رايگان در اختيار 25 هنرمند از سراسر استان قرار گرفته است.
وی حضور هنرمندان عشاير در اين نمايشگاه را يكي از شاخصههاي بارز و متفاوت آن دانست و تصريح كرد: هنرمندان عشاير براي نخستين بار با نشان دادن توليدات صنايع دستي، لباسهاي محلي و انواع غذاهاي عشايري در نمايشگاه حضور يافته و آداب و رسوم مردم عشاير را به نمايش ميگذارند.
وي اين عشاير را از مناطق تالش و ماسال نام برد و خاطرنشان كرد: عشاير اين مناطق انواع سوغات محلي خود را به علاقهمندان عرضه ميكنند.
به گفته يوسفي، در شهرستان ماسال نيز نمايشگاهي با حضور مسئولان محلي و مردم داير شده است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان ورود انجمنهاي ميراث فرهنگي و نشان دادن عملكرد آنها را از ديگر بحثهاي فرهنگي و ايدههاي نو در اين نمايشگاه برشمرد و گفت: فعال كردن و حمايت از انجمنهاي ميراث فرهنگي از اقدامهاي سال جاري است. زيرا همكاري اين انجمنها منجر به تسهيل و تسريع برنامههاي فرهنگي و اجرايي ميشود.
وي، ادامه داد: اجراي موسيقي سنتي و برنامههاي نمايشي شاد با حضور هنرمندان از ديگر برنامههاي اين نمايشگاه است و هنرمندان عرصه صنايع دستي نيز براي ترغيب و تشويق از طريق صدا و سيماي مركز گيلان معرفي ميشوند.
يوسفي در ادامه از گشايش يك نمايشگاه در حاشيه جشنواره سوسن چلچراغ در ديلمان خبر داد و افزود: در اين جشنواره كه امروز با همكاري محيط زيست برگزار ميشود، انواع موسيقيهاي محلي، آيينهاي بومي و نمايشهاي محلي به اجرا درميآيد و يك غرفه صنايع دستي نيز با انواع توليدات سنتي هنرمندان در معرض ديد علاقهمندان قرار ميگيرد.
وی با بيان اينكه اشياي زينتي و سيمين از قدمت بسياري در استان برخوردار است، تصريح كرد: نمايشگاهي در موزه رشت به همين عنوان داير شده و در معرض ديد مردم قرار گرفته كه با استقبال خوبي مواجه شده است.
وي هدف از برپايي اين نمايشگاهها را حمايت و معرفي هنرمندان و همچنين ايجاد حساسيت در مردم نسبت به صنايع دستي و گرايش به هنرهاي سنتي استان اعلام كرد.
به گفته يوسفي، برپايي نمايشگاههاي صنايع دستي و هنرهای سنتي در فرهنگسازي و افزايش گرايش نسل جوان به این هنرها تأثيرگذار است.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان، ارسيسازي، گچبري سنتي و آينهكاري را از جمله رشتههاي فراموش شده استان معرفي كرد و اظهار داشت: تداوم هنرهاي گذشته به حال و آينده، نيازمند آشنايي نسل جوان با اين صنعت و نيز كاربردي شدن هنرهاي سنتي همراه با نيازهاي روز جامعه است.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر بيش از 100 هنرمند در رشتههاي صنايع دستي فعال هستند، خاطرنشان كرد: تنوع طرح و نقش در صنايع دستي گيلان يكي از ظرفيتهاي منحصر به فرد در استان است كه ميتوان با معرفي جامع و كامل آن به مردم امكان گسترش اين هنر را فراهم آورد.
يوسفي بر گسترش آموزشها در مدرسهها، بهويژه مقاطع ابتدايي تأكيد كرد و افزود: تاكنون دورههاي آموزشي متنوعي در سطح مدرسهها، بهويژه براي دختران اجرا شده كه بازخورد مناسبي نيز داشته است.
وی خودباوري، خودكفايي و ايجاد بستر كارآفريني را از جمله كاركردهاي گرايش به هنرهاي سنتي و صنايع دستي ذكر كرد و گفت: وجود اين ظرفيتها در كنار بحث اقتصادي، درآمدزايي اين هنر را منحصر به فرد و متمايز كرده است.
نمايشگاه توانمنديهاي صنايع دستي گيلان هر روزه از ساعت 17 تا 22 براي بازديد علاقهمندان داير است و حضور مردم در اين نمايشگاه موجب دلگرمي هنرمندان صنايع دستي گيلان خواهد شد.