در حالي كه به دليل كاهش تقاضاي ايران و اروپا، صادرات برنج باسماتي هند 20 درصد كاهش داشتهاست، پاكستان اخيراً 200 هزار تن از اين نوع برنج را به ايران صادر كرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بيزينس استاندارد، كاهش تقاضا براي برنج باسماتي در ايران و اروپا، صادركنندگان اين محصول را با مشكل مواجه كرده است.
رئيس شركت غذايي كوه نور در اين باره، گفت: بازار صادرات كند شده است و در دو ماه نخست سال مالي جديد، صادرات برنج باسماتي 20 درصد كاهش داشته است. صادرات اين محصول به خاورميانه، اروپا و آمريكا كاهش داشته است.
وي، افزود: اين آغاز راه است و در عين حال انتظار داريم اين وضعيت بهبود پيدا كند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فارس، فروش برنج باسماتي هند به ايران تا يك سال پيش، از رونق بسياري برخوردار بود و قيمت اين برنج كه كيفيت آن نسبت به برنجهاي داخلي ايران كمتر است، افزايش قابل ملاحظهاي يافته بود. در عين حال از زماني كه بحث آلودگي اين برنج به مواد سمي مطرح شده است، ميزان تقاضا براي آن در ايران كاهش يافته است. اخيراً منابع رسمي ايران، آلودگي برخي انواع برنج وارداتي به مواد سمي و فلزات سنگين، مثل آرسنيك و سرب را تأييد كردهاند.
بر اساس گزارشهاي منتشر شده از سوي نهادهاي رسمي هند، ايران و اروپا خريداران مهم برنج باسماتي هند هستند.
كاهش صادرات برنج باسماتي باعث كاهش قيمت آن شده است و اين مسأله، توليدكنندگان هندي را با مشكل مواجه كرده است.
ايران بازار مهمي براي برنج باسماتي رقم 1121 است كه صادرات آن تا حد قابل ملاحظهاي كاهش يافته است و در عين حال، صادرات اين رقم برنج از پاكستان به ايران رشد داشته است. پاكستان اخيراً 200 هزار تن برنج رقم 1121 به ايران فروخته است. افزايش توليد داخلي، از ديگر علل كاهش واردات برنج توسط ايران از هند است. پيشبيني ميشود توليد برنج ايران در سال جاري 25 درصد افزايش پيدا كند.