پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۲۸۰۲
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۹:۵۶
معاون فنی سازمان چای کشور:

ایرانی‌ها با محصولات نوین چای آشنا نیستند!

گودرز خردادپور دیلمانی، گفت: ایرانی‌ها بیشتر با چای سیاه آشنا هستند؛ البته برخی‌ها هم که مایل هستند از خواص پزشکی چای بیشتر بهره ببرند، با چای سبز هم که نوعی چای خشک تخمیر نشده است، آشنایی دارند و از آن استفاده می‌کنند.

معاون فنی سازمان چای کشور بر لزوم افزایش و توسعه کارخانجات فرآورده‌های نوین چای در ایران تأکید کرد.
گودرز خردادپور دیلمانی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، افزود: قیمت یک کیلو چای خشک (سیاه) درجه یک امسال 60 هزار ریال است، درحالی که قیمت برخی فرآورده‌های جدید چای، دست‌کم چهار برابر این قیمت است.
وی با اشاره به قیمت برخی فرآورده‌های نوین چای در بازارهای جهانی، اظهار داشت: قیمت یک بسته قرص 200 تایی چای سبز 24 دلار، یک شیشه متوسط قطره چای سبز 15 دلار، یک بسته 25 کیلویی عصاره چای سبز یک هزار دلار، هر بطری 250 میلی‌گرمی روغن بذر چای 15 دلار، یک بطری 250 میلی‌گرمی نوشابه چای سیاه سه تا 10 دلار، یک بطری 250 میلی‌گرمی نوشابه چای سبز پنج دلار، هر عدد بستنی چای سبز پنج و نیم دلار، هر بسته کیک چای سبز 24 تا 30 دلار و هر بسته 9 تایی کلوچه چای سبز 36 دلار است.
معاون فنی سازمان چای کشور در ادامه، بی‌ثباتی وضعیت تولید چای داخلی در دهه اخیر، هزینه‌بر بودن ایجاد صنایع تولید فرآورده‌های نوین چای، ناآشنایی ایرانی‌ها با محصولات نوین چای و استقبال کم آن‌ها از این‌گونه محصولات و دست آخر نبود سامانه بازاریابی خارجی برای محصولات نوین چای را چهار مشکل بزرگ پیش روی تولید فرآورده‌های نوین چای در گیلان اعلام کرد.
وی همچنین، گفت: ایرانی‌ها بیشتر با چای سیاه آشنا هستند؛ البته برخی‌ها هم که مایل هستند از خواص پزشکی چای بیشتر بهره ببرند، با چای سبز هم که نوعی چای خشک تخمیر نشده است، آشنایی دارند و از آن استفاده می‌کنند.
خردادپور، عنوان کرد: در کشورهای بزرگ تولیدکننده چای، محصولات فراوانی از برگ سبز چای تولید می‌شود که عطر، اسانس، بستنی، کیک و کلوچه، پودر، عصاره و نوشابه چای و نیز محصولاتی نظیر چای سرد، چای فوری، روغن بذر چای، قرص و قطره چای سبز از مهمترین آن‌هاست.
وی، یادآور شد: مصرف این محصولات در کشورهایی که مردم آنان به‌جای قهوه، چای می‌نوشند، رایج است و در برخی از آن‌ها در صنایع گوناگونی، از جمله صنایع غذایی، رنگ‌سازی و لوازم آرایشی کاربرد دارند.
معاون فنی سازمان چای کشور، بیان داشت: در حال حاضر چایکاران استان‌های گیلان و مازندران، سالانه 150 هزار تن برگ سبز چای از 32 هزار هکتار باغ‌های چای شمال برداشت می‌کنند که این مقدار برگ سبز چای در 180 کارخانه چایسازی فعال این دو استان به 35 هزار تن چای خشک (چای سیاه) تبدیل می‌شود.
وی با اعلام این‌که هیچ کارخانه تولید فرآورده‌های نوین چای در گیلان و مازندران وجود ندارد، افزود: چای خشک و در برخی موارد چای سبز، تنها محصول تولیدی کارخانه‌های چایسازی ایران است.
خردادپور، یادآور شد: پارسال فقط یک کارخانه در لاهیجان 150 تن چای سبز تولید کرد؛ این درحالی است که تولید فرآورده‌های جانبی چای، ارزش افزوده فراوانی ایجاد و می‌تواند ارزآور باشد.

نظرات بینندگان