با سرمايهگذاری نواب عبدالرحيم مولا؛
کارخانجات چای نمونه و نوین لاهیجان آماده بهرهبرداری شد
سرمايهگذار تانزانيايي چاي در گيلان، گفت: يكي ديگر از مشكلات موجود در كارخانههاي چاي، استفاده از ماشينآلات قديمي است كه برنامهريزيهاي مدوني براي ورود ماشينآلات مدرن دنيا داريم كه در راه ورود به ايران هستند.
كارخانه چاي نمونه لاهيجان با ظرفيت 10 هزار تن توليد چاي خشك در سال راهاندازي ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس، مديرعامل كارخانه چاي نمونه لاهيجان صبح امروز در جريان بازديد خبرنگاران از بزرگترين مركز خريد، فرآوري و بستهبندي چاي كشور، اظهار داشت: بستهبندي و توليد چاي طعمدار، چاي فوري، چاي نوشابه و انواع ديگر چاي، از جمله فعاليتهای اين كارخانه است.
نواب مولا بستهبندي چاي براي بازار داخلي و صادر كردن به بازارهاي خارجي را از مهمترين اهداف راهاندازي اين كارخانه عنوان كرد.
وی به تقاضاي كشورهاي ديگر براي خريد چاي بستهبندي شده در اين كارخانه اشاره كرد و افزود: سوريه، روسيه و كويت از جمله كشورهايي هستند كه موافقت خود را براي خريد چاي نمونه لاهيجان اعلام كردهاند.
مديرعامل كارخانه چاي نمونه لاهيجان، بيان داشت: كارشناسان و مهندسان متخصص از كشورهاي مالزي و آلماني آخرين تكنولوژي و برنامههاي روز دنيا را در اين كارخانه به اجرا ميگذارند.
مولا با اشاره به زمان آغاز فعاليت كارخانه بزرگ چاي نمونه لاهيجان، عنوان داشت: توليد كامل كارخانه چاي نمونه با استفاده از فرمولهاي جديد و تجهيز دستگاههاي قديمي موجود در اين كارخانه از 15 روز ديگر آغاز ميشود.
وي توسعه چاي در گيلان، اجراي برنامههاي كوتاه مدت و بلند مدت، افزايش كيفيت چاي، ايجاد مدارس آموزشي توليد چاي، آموزش روشهايي براي افزايش كيفيت چاي را از مهمترين اهداف اين كارخانه بيان كرد.
مولا همچنين كاهش واردات چاي به ايران را از مهمترين برنامههاي كارخانه چاي نمونه ذكر كرد.
وي با اشاره به تأثير ايجاد بزرگترين مركز بستهبندي و فرآوري چاي كشور، خاطرنشان كرد: اين كاخانه توانايي ايجاد 300 شغل جديد را دارد كه اين ميزان شغل در كنار متخصصان، رقم بالاتري به خود اختصاص داده و با گذشت زمان بر اين تعداد افزوده ميشود.
مديرعامل كارخانه چاي نمونه لاهيجان با ابراز رضايت از وضعيت كيفيت برگ سبز چاي گيلان، اظهار داشت: چاي گيلان از نظر سبزي و طعم از چايهاي كمنظير در دنيا است كه براي ارتقاء اين محصول 20 ميليون دلار سرمايهگذاري صورت ميگيرد.
وي با اشاره به اينكه چيدن خوب اين محصول، فرآوري و نظارت در حرس كردن، از جمله عواملي است كه بايد به آن پرداخته شود، افزود: يكي ديگر از مشكلات موجود در كارخانههاي چاي، استفاده از ماشينآلات قديمي است كه برنامهريزيهاي مدوني براي ورود ماشينآلات مدرن دنيا داريم كه در راه ورود به ايران هستند.
وي با بيان اين مطلب كه انتقال مالكيت چاي "نمونه" و "نوين" عليرغم وجود مراحل اداري خستهكننده رو به اتمام است، افزود: با اتمام كار نوسازي در نوين چاي و بالاخره شروع پردازش چاي ارتدكس، در آغاز فصل جديد چاي (11 مي 2010) شروع به توليد چاي كرديم و ماشينآلات جديد ارتدكس كه مجهز به سيستم جداسازي رنگ است، از سريلانكا سفارش داده شده كه در 2 ماه آينده قادر به توليد درجات خوبي از چاي خواهيم بود. دستگاههاي CTC (وارداتي از هند) و خشككن بستر سيال سه مرحلهاي و واحد تخمير مداوم (وارداتي از كنيا) خريداري شده و در راه ورود به ايران هستند. ساختمانهايي كه براي بلوك CTC جديد كار ميكنند نیز بهطور جدي كار خود را آغاز كردهاند.
وي در ادامه، گفت: مهندسان و كارشناسان مالزيايي و آلماني از مراحل توليد چاي نوشابه (آيس تي)، توليد چاي فوري و استخراج طعم، از ماشينآلات موجود جهت آمادگي براي انجام عمليات بازديد كردهاند. فرمولاسيون مخلوط براي ماركهاي جديد نمونه كامل شده است و در حال حاضر چای نمونه بيش از 85 كارگر، بهجز 5 متخصص و كارشناس چاي استخدام كرده است كه از پيشرفتهاي كارخانه است.
وي در خصوص طرحهاي آتي، خاطرنشان كرد: طرحها و برنامههاي ما با هدف توسعه در استان گيلان، شامل توسعه پردازش چاي ارتدكس با معرفي متد و ماشينآلات جديد براي رسيدن به استانداردهاي بينالمللي، معرفي ماشينآلات CTC و چاي CTC در منطقه گيلان كه از زمان معرفي چاي تاكنون هرگز در اين منطقه توليد نشده و 80 درصد از بازار جهاني روي اين نوع از چاي CTC حساب باز كرده است. ايجاد مدارس و برنامههاي آموزشي براي چايكاران، صاحبان كارخانههاي چاي و دانشآموزان منطقه گيلان، معرفي چاي كلون جديد كه مناسب منطقه گيلان و شرايط آن است براي بالا بردن كيفيت برگ سبز چاي، همكاري با واحد تحقيقات چاي منطقه گيلان براي توسعه برنامهها، لقاح چاي و هرس مناسب و پلاكينگ مناسب برگ سبز چاي، ايجاد موقعيتهاي شغلي براي حدود 300 نفر در دو كارخانه و هماكنون هم تعداد كاركنان ما 85 نفر ميباشد، چاي مطلوب ايراني براي بازار محلي و بينالمللي است.
وي، تصريح كرد: به عنوان شركت صنايع غذايي و آشاميدني درنظر داريم واحد توليد قهوه را تأسيس كنيم و براي اينكه به شما اطمينان دهيم، ارزش بيشتري براي مردم ايران قائل هستيم.
وي در پايان، خاطرنشان كرد: از استاندار محترم گيلان كه زمان باارزش خود را با وجود برنامههاي پرمشغله به بازديد از شركت ما اختصاص دادهاند تشكر ميكنم و به عنوان رئيس كارخانه چاي نمونه اميدوارم بتوانم تعهد و تلاش پرشور خود را جهت اختصاص صنعت چاي گيلان به شما نشان دهم و اميدواريم بتوانيم توليد را در نمونه بعد از 15 روز شروع كنيم كه اين امر بستگي به انتقال كامل كارخانه به ما دارد.
كارخانه چاي نمونه لاهيجان پس از هفت سال تعطيلي با سرمايهگذاري سرمایهگذار تانزانيایی كار توليد را از سر ميگيرد و تا دو هفته ديگر فعاليت خود در زمينه بستهبندي و توليد انواع چاي در لاهيجان را آغاز ميكند.