پایگاه خبری تحلیلی لاهیگ با افتخار همراهی بیش از یک دهه در عرصه رسانه های مجازی در استان گیلان      
کد خبر: ۲۷۰۳
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۸:۵۵

مسئولان هنرمندان تئاتر گیلان و لاهیجان را دریابند!

گفت‌وگو با پیشکسوتان تئاتر گیلان که خود بالنده یکصد و 10 سال سابقه تئاتر کشور هستند و یا افرادی که پیشانی به گرد صحنه متبرک نموده‌اند، این‌گونه تداعی می‌کند که در مجموع همه امور مربوط، باز هم پیشرفت هنر تئاتر استان در گرو دریافتن هنرمندان این رشته به گونه‌ای نیک است.
"تئاتر" آیینه زندگی بر صحنه است و توانایی خلق لبخند و گریستن بر چشم مخاطبان خویش و آموختن و نواختن...
گفت‌وگو با پیشکسوتان تئاتر گیلان که خود بالنده یکصد و 10 سال سابقه تئاتر کشور هستند و یا افرادی که پیشانی به گرد صحنه متبرک نموده‌اند، این‌گونه تداعی می‌کند که در مجموع همه امور مربوط، باز هم پیشرفت هنر تئاتر استان در گرو دریافتن هنرمندان این رشته به گونه‌ای نیک است.
یکی از پیشکسوتان تئاتر گیلان در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، گفت: تئاتر استان برگرفته از سیاست‌گذاری‌های تئاتر کشور است و اولویت‌های مرکز هنرهای نمایشی کشور نیز تئاتر شهرستان‌ها نیست.
رضا میرمعنوی، اظهار کرد: متأسفانه بودجه کم و زمان اجرای محدودی در اختیار هنرمندان تئاتر شهرستان‌ها قرار می‌گیرد، کارها در سطح پایینی اجرا می‌شود و مخاطب رغبتی برای حضور نمی‌یابد.
وی، تصریح کرد: تئاتر گیلان به واسطه پیشینه خود و همچنین دارا بودن نیروی توانمند و دانش‌آموخته در رشته بازیگری بسیار غنی است، اما به لحاظ سرمایه‌گذاری در این هنر و تدارکات، شاید پایین‌تر از استان‌های دیگر نیز باشد.
میرمعنوی، افزود: پیشینه تئاتر گیلان و پرورش چهره‌های جهانی و کشوری از این خطه در زمینه تئاتر، می‌طلبد که این استان جشنواره ملی را با حمایت استاندار طراحی و هر ساله به نحو شایسته‌ای برگزار نماید.
وی از استاندار گیلان خواست در نشستی خودمانی با اهالی هنر و به‌ویژه تئاتر، حرف‌ها و مشکلات این قشر را بشنود.
نماینده مرکز هنرهای نمایشی کشور در گیلان و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رشت نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا، گفت: بزرگترین مشکل تئاتر در استان، بحث آموزش است.
سیدوحید فخر موسوی، افزود: اگر آموزش نباشد، اندوخته‌ها تکرار می‌شود و متأسفانه به روزمرگی خواهد رسید.
وی، اظهار کرد: هنر، خواستگاه و عروجش خلاقیت است و پیدایش خلاقیت به آموزش بستگی دارد.
وی، تصریح کرد: گیلان با 110 سال پیشینه در عرصه تئاتر و پیشگامی در این عرصه از هنر، متأسفانه هنوز رشته‌ای به نام هنرهای نمایشی در دانشگاه‌های آن تدریس نمی‌شود و علاقه‌مندان آن بایستی به استان‌هایی چون تهران، مرکزی و ... سفر کنند.
یکی از بازیگران عرصه تئاتر لاهیجان نیز، گفت: متأسفانه بازیگران تئاتر این شهرستان نسبت به دیگر شهرستان‌های استان از امکانات کمتری برخوردارند.
علی شیدیان که از سال 1370 در هنر تئاتر مشغول به فعالیت است، افزود: هنرمندان تئاتر لاهیجان که گاه در عرصه کشوری نیز می‌درخشند، به دلیل عشق به این هنر و همچنین علاقه مخاطبان است که پابرجا هستند.
وی، اضافه کرد: من به عنوان هنرمند و فعال هنر تئاتر از شهرت و نام خود در این رشته می‌گذرم تا این هنر را به مردم و علاقه‌مندان بشناسانم.
مریم علیزاده نیز از بازیگران تئاتر لاهیجان و هنوز اول راه است که از تئاتر به نام زندگی و عشقی دوباره یاد می‌کند و از مسئولان استان می‌خواهد هنرمندان رشته تئاتر استان و به‌ویژه هنرمندان تئاتر لاهیجان را دریابند.
بیست و هفتم مارس مصادف با هفتم فروردین هر سال، "روز جهانی تئاتر" است و بنا به دلایلی این روز هر سال در ایران در اردیبهشت ماه با عنوان "اردیبهشت تئاتر ایران" پاس داشته می‌شود و این روز در گیلان با حضور مسئولان و فعالان عرصه هنر روز پنج‌شنبه در مجتمع فرهنگی ـ هنری گیلان گرامی داشته شد.
نظرات بینندگان