معاون بهبود توليدات گياهی وزارت جهاد كشاورزی، ادعا کرد:
تا 4 سال ديگر مردم جهان برای چای گيلان سر و دست میشكنند
محمدرضا جهانسوز، گفت: از آنجايي كه چين بهاره داراي كيفيت بهتري است، آبياريهاي تحت فشار كه موجب افزايش 30 درصدي توليد ميشود ميتواند به لطيف شدن برگهاي چاي در مدتهاي بيشتري كمك كند.
معاون بهبود توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي، گفت: تا 4 سال ديگر مردم جهان براي چاي گيلان سر و دست ميشكنند.
محمدرضا جهانسوز در گفتوگو با خبرگزاري ايسنا، افزود: در حال حاضر حجم وسيعي از كارها بر روي احيای چاي صورت گرفته است و حضور علم در بخش چاي كشور و همچنين ترغيب ورود سرمايهگذاران داخلي و خارجي و بعد صنعت چاي از مهمترين اقدامات انجام گرفته است.
وي با اشاره به اينكه بزرگترين سهامداران خارجي از كشور كنيا هستند، افزود: رتبههاي بعدي، شركتهاي هلندي نيز با 5 محصولي كه بر روي چايهاي سنتواتي با مشاركت دانشگاه تهران بهدست آمده است سرمايهگذاري ميكنند و بسياري از بخشهاي خصوصي مقتدر داخلي و كارخانههاي مدرن در سرمايهگذاري و حمايت چاي ايراني در سطح ملي اعلام آمادگي كردهاند.
جهانسوز با اشاره به فرآوردههاي باكيفيتي كه در سطح جهان از چاي ايران گرفته شده است، گفت: با بهرهگيري از دستاوردها و عزم و جزم قوي كه در اين راستا وجود دارد، تا 4 سال ديگر مردم جهان براي چاي گيلان سر و دست خواهند شكست. فرمول و دانش فني ارتقاء كيفيت چاي در كشور موجود است و هيچ شعار و اغراقي در كار نيست.
وي، افزود: ارزش چاي ايران يك گنجينه ملي است. اين امر آنطور كه ميبايست درك نشده است و با تغيير ذائقه مردم و كارهايي كه صورت گرفت، اين محصول دچار آسيب شد و انتظار ميرود با حضور سرمايهگذاران خوب به عرصه، چاي را به دوران طلايي باز گردانيم.
معاون بهبود توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به احياء سازمان چاي كشور، خاطرنشان كرد: چندين برنامه ديگر با كمك استانداران گيلان و مازندران و معاون اول رياست جمهوري صورت گرفته است و كارهاي خوبي از طريق مؤسسات بينالمللي درحال انجام است تا چاي ايران كه 90 درصد آن در گيلان تهيه ميشود به جايگاهي حتي بهتر از قبل برسد.
وي در پاسخ به اعتراض يكي از كشاورزان مبني بر خريد كوتاه مدت چين اول چاي، تصريح كرد: از آنجايي كه چين بهاره داراي كيفيت بهتري است، آبياريهاي تحت فشار كه موجب افزايش 30 درصدي توليد ميشود ميتواند به لطيف شدن برگهاي چاي در مدتهاي بيشتري كمك كند كه با رؤساي سازمانهای جهاد كشاورزي استانهاي شمالي نيز مطرح شده و متقاضيان نيز اعلام آمادگي كردهاند.